Μήνυμα πρώην Ισραηλινoύ στρατιώτη προς τους Αμερικανούς: «Είστε οι επόμενοι»!

Η ομιλία του ισραηλινού πρώην στρατιώτη Εράν Εφράτι θα μπορούσε να απευθύνεται σε όλους τους πολίτες κρατών που συνεργάζονται στρατιωτικά με το Ισραήλ. Ανάμεσα σ’ αυτά τα κράτη είναι και η Ελλάδα, που ενώ συνεργάζεται στενά με το Ισραήλ σε όλα τα επίπεδα, στέλνει υποκριτικά ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας .*

f.

 

b2ap3_thumbnail_article-0-0E0545FD00000578-26_634x490.jpg

 

Ο πρώην Ισραηλινός στρατιώτης Εράν Εφράτι, στέλνει ένα εκπληκτικό μήνυμα στον λαό των ΗΠΑ. Ο Εράν Εφράτι λέει ότι «αν δεν νοιάζεστε για τους Παλαιστίνιους … πρέπει να ξέρετε: είστε οι επόμενοι στη σειρά.”

Ο Εφράτι, 28 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιερουσαλήμ, όπου και υπηρέτησε στον Ισραηλινό Στρατό ως μάχιμος στρατιώτης και λοχίας στο τάγμα 50 του Nachal Division. Το μεγάλο μέρος της στρατιωτικής του θητείας ήταν στη Χεβρώνα και σε όλη τη Δυτική Όχθη.

Το 2009, απολύθηκε και εντάχθηκε στην Σπάζοντας τη Σιωπή, μια οργάνωση βετεράνων ισραηλινών στρατιωτών που εργάζεται για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την καθημερινή πραγματικότητα στα κατεχόμενα εδάφη.

Ο Εφράτι, οργάνωνε πολιτικές περιηγήσεις στη Δυτική Όχθη και εργάστηκε στην εκπαίδευση νέων Ισραηλινών σχετικά με την πραγματικότητα του να είσαι στρατιώτης σε έναν κατοχικό στρατό.

Οι μαρτυρίες στρατιωτών που έχει συλλέξει παρουσιάζονται στο βιβλιαράκι “Επιχείρηση Συμπαγές Μολύβι” . Μετά την αναχώρησή του από την οργάνωση Σπάζοντας τη Σιωπή, οι ερευνητικές εκθέσεις του δημοσιεύθηκαν στους New York Times, στην The Washington Post και στον The Guardian. Σήμερα είναι ενεργό μέλος των ισραηλινών ομάδων Αναρχικοί Ενάντια στο Τείχος και Μποϊκοτάζ από τα μέσα.

Το μήνυμά του προς τους Αμερικανούς σχετικά με την Παλαιστίνη είναι αρκετά σκληρό:

“Αν δεν σας νοιάζει για τους Παλαιστίνιους … πρέπει να ξέρετε: είστε οι επόμενοι στη σειρά. Ο επόμενος που θα πεθάνει από ένα κάνιστρο δακρυγόνου στο στήθος θα είναι στο Zucotti Park, θα είναι στο Ντένβερ, θα είναι στο Όκλαντ, στο Σαν Φρανσίσκο. Αυτό ήδη συμβαίνει. Συμβαίνει ήδη σε διαφορετικούς ανθρώπους, σε ανθρώπους διαφορετικού χρώματος, σε μετανάστες. Εσείς είστε οι επόμενοι στη σειρά. Ο επόμενος που θα πεθάνει από την κτηνωδία της αστυνομίας μπορεί να είναι ένας από τους γιους και τις κόρες σας σε μια διαμαρτυρία σας. Επειδή η αστυνομία των ΗΠΑ εκπαιδεύεται μαζί με τον στρατό μας. Ο στρατός μας είναι που τους εκπαιδεύει πώς να μεταχειριστούν τον εχθρό… Αλλά όταν επιστρέφουν, εσείς είστε ο εχθρός τους. “

Η ομιλία του Εράν Εφράτι που ακολουθεί (στα αγγλικά) έγινε στο Ντένβερ του Κολοράντο, στις 3 Μαρτίου το 2014, ως μέρος της περιοδείας με τίτλο The Soldier and the Refusenik U.S. tour, με τη Μάγια Γουίντ. Ο Εράν μίλησε για τις εμπειρίες του στο IDF και στη συνέχεια συζητά ευρύτερα για το Ισραήλ, τη σχέση του με τις ΗΠΑ και την παγκόσμια επέκταση του μιλιταρισμού.

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=93hqlmrZKd8","width":"800","height":"450"}

 

* Όχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα για τη Γάζα – άμεση παύση της στρατιωτικής συνεργασίας με το ισραηλινό απαρτχάιντ !

 

ΠΗΓΗ: countercurrentnews

 

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
Μετάβαση στο περιεχόμενο