Το Ισραήλ συλλαμβάνει Παλαιστίνιο ακτιβιστή για ομάδα που έφτιαξε στο Facebook

b2ap3_thumbnail_suhaib.jpg

 

Χεβρώνα (Ma’an) – Ισραηλινό δικαστήριο την Παρασκευή παρέτεινε για μια ακόμη εβδομάδα, την κράτηση ενός Παλαιστίνιου ακτιβιστή ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση για τις πολιτικές δραστηριότητες στο Facebook, σύμφωνα με το Ma’an.

To ισραηλινό δικαστήριο στην Πετάχ Τίκβα παρέτεινε την κράτηση του Suhaib Zahida, 31 ετών, μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου. Ο Suhaib Zahida συνελήφθη την Πέμπτη για τη δημιουργία μιας σελίδας στο Facebook που ονομάζεται «Η Ιντιφάντα της Χεβρώνας”, και ηγείται μιας εκστρατείας για μποϊκοτάζ των ισραηλινών προϊόντων.

Ο Zahida είχε προηγουμένως συμμετάσχει σε πολλές μη βίαιες εκστρατείες εναντίον της ισραηλινής κατοχής και ήταν ενεργό μέλος των ομάδων που αντιτάσσονται στην πρόσληψη των Παλαιστινίων πολιτών του Ισραήλ στον ισραηλινό στρατό.

Οι Παλαιστίνιοι μέσα στο Ισραήλ συχνά συλαμβάνονται και κρατούνται για σύντομο χρονικό διάστημα, και ανακρίνονται σχετικά με τις πολιτικές τους δραστηριότητες στο Facebook, αλλά τέτοιες συλλήψεις σπάνια συμβαίνουν στη Δυτική Όχθη.

Τον Οκτώβριο, οι ισραηλινές αρχές συνέλαβαν τον Παλαιστίνιο πολίτη του Ισραήλ Razi al-Nabulsi, 23 ετών, για μία εβδομάδα, επειδή υποτίθεται ότι οι αναρτήσεις του στο Facebook αποτελούσαν «υποκίνηση».

 

Η σελίδα στο Facebook για την οποία συνέλαβαν τον Suhaib Zahida είναι η “The Intifada of Hebron”

 

ΠΗΓΗ: palestineprisoners

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο