Παλαιστίνη: βίαιη κράτηση 7χρονου, 1 παιδί και 2 ενήλικες συνελήφθησαν

 Σήμερα το πρωί (8/9/2014) στην Αλ-Χαλίλ (Χεβρώνα), μέσω του οδοφράγματος Salaymeh, ένας 7χρονο βρέθηκε με την βία υπό κράτηση ενώ τρία άτομα συνελήφθησαν, συμπεριλαμβανομένου ενός άλλου παιδιού.

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=TnAL6WPl9is","width":"800","height":"450"}

Στις 07:40, περίπου έξι μικρά παιδιά άρχισαν να πετούν μικρές πέτρες προς το σημείο ελέγχου. Λίγα λεπτά αργότερα, μια ομάδα Ισραηλινών της συνοριακής αστυνομίας, εμφανίστηκε να τρέχει από έναν δρόμο κοντά στα σχολεία, ενώ άρχισαν να φτάνουν κι άλλοι Ισραηλινοί της συνοριακής αστυνομίας στο σημείο ελέγχου.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έριξαν δύο χειροβομβίδες αναισθητοποίησης και περίπου τρία δακρυγόνα προς τα παιδιά που στέκονταν έξω από τα σχολεία τους.Δύο συνοριακοί αστυνομικοί άρπαξαν τον 12χρονο Yousef Hajajreh από το λαιμό και τον πήγαν στο σημείο ελέγχου, όπου αργότερα συνελήφθη και οδηγήθηκε μακριά με ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας.

DSC_0768

Δύο ακόμη συνοριακοί αστυνομικοί έσυραν βίαια τον Oday Rajabi, ένα 7χρονο αγόρι, ο οποίος ήταν επίσης καθ ‘οδόν προς το σχολείο, και τον κράτησαν για περίπου 40 λεπτά.

DSC_0772

Συνοριακοί αστυνομικοί έσπρωχναν επιθετικά τους Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών από τα κοντινά σχολεία, που προσπαθούσαν να προστατεύσουν τα παιδιά.

DSC_0774

DSC_0790

Ένας δάσκαλος, ο Abd al-Aziz Hmad Rjob, από το σχολείο του ΟΗΕ δέχτηκε επίθεση από την ισραηλινή συνοριακή αστυνομία, καθώς προσπαθούσε να παρέμβει μετά τις φωνές του 7χρονου. Έσυραν και αυτόν στη συνέχεια μέχρι το δρόμο, όπου συνελήφθη

DSC_0804

Παλαιστίνιοι και διεθνείς ακτιβιστές στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στο σημείο ελέγχου Salaymeh, όπου ένας 18-χρονος άντρας, ο Malak Salaymeh, που εργάζεται στο ίδιο σχολείο συνελήφθη επίσης, καθώς πήγε να αντιμετωπίσει τους στρατιώτες και να υπερασπιστει τα παιδιά. Ένας άλλος άνδρας επίσης τέθηκε για λίγο υπό κράτηση.

DSC_0833

Τα παιδιά άρχισαν να ρίχνουν περισσότερες πέτρες, και οι ισραηλινές δυνάμεις έριξαν τρία ακόμη δακρυγόνα. Ένας εθελοντής του ISM που ήταν παρών  δήλωσε, “Η κατάσταση ήταν τρομερή, ένιωσα σαν να ήταν μια προγραμματισμένη επιχείρηση, όπου ο στόχος ήταν σαφώς να τρομοκρατήσει τους μαθητές και οι στρατιώτες βρίσκονταν εκει για να κάνουν συλλήψεις.”

DSC_0773

Οι Yousef, Abd, και Malak αφέθηκαν ελεύθεροι το μεσημέρι, περίπου τρεις ώρες μετά τη σύλληψή τους. Οι ισραηλινές δυνάμεις το τελευταίο διάστημα στοχεύουν εξαιρετικά μικρά παιδιά, καθώς περιμένουν να ξεκινήσει το σχολείο στο al-Khalil. Το ISM έχει καταγράψει μια σειρά από αυτά τα περιστατικά, ενώ παρακαολουθεί το σημείο ελέγχου Salaymeh, καθώς τα παιδιά περνούν μέσα από κει για να πάνε στο σχολείο.

(πηγή :http://palsolidarity.org/2014/09/video-seven-year-old-violently-detained-one-child-and-two-adults-arrested/)

(μετάφραση Sylvia)

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο