10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Δείχνουμε κόκκινη κάρτα στο Ισραήλ! #RedCardIsrael

 αναδημοσίευση από  intifadagr

b2ap3_thumbnail_red-card-fife-uefa-boycott-israel-1.jpg

 

 Αυτό το καλοκαίρι, το Ισραήλ διέπραξε άλλη μια βάναυση σφαγή των Παλαιστινίων. Περισσότεροι από 2.100 Παλαιστίνιοι, στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώθηκαν, και πάνω από εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπίστηκαν, αφού το Ισραήλ σκόπιμα κατέστρεψε σπίτια, σχολεία και νοσοκομεία.

Τώρα το Ισραήλ διεκδικεί να φιλοξενήσει τους αγώνες για το τουρνουά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου της UEFA, το 2020 στην Ιερουσαλήμ.

 

ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΔΡΑΣΗ – ΖΗΤΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ UEFA ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

 

Το Ισραήλ πολεμάει το ποδόσφαιρο στην Παλαιστίνη: σκοτώνει ποδοσφαιριστές, βομβαρδίζει γήπεδα και αρνείται σε ποδοσφαιριστές την άδεια να μεταβούν σε αγώνες.

Μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν στην πρόσφατη σφαγή του Ισραήλ ήταν ο Ahmad Muhammad al-Qatar και o Uday Caber, δύο ποδοσφαιριστές,19 χρόνων, στην αρχή της σταδιοδρομίας τους.

Το Ισραήλ ελπίζει να φιλοξενήσει τους αγώνες UEFA το 2020 στην Ιερουσαλήμ. Ωστόσο, συνεχίζει την βάναυση κατοχή εδαφών, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, που είναι διεθνώς αναγνωρισμένα ως “κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη”. Η ισραηλινή κυβέρνηση πρόσφατα ανακοίνωσε τη δημιουργία 2.220 εποικιστικών μονάδων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ως μέρος της εθνοκάθαρσης των Παλαιστινίων από την πόλη.

Όπως εξηγούν παλαιστινιακές αθλητικές ομάδες και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, σε μια επιστολή προς τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί: «Δίνοντας στο Ισραήλ το προνόμιο να φιλοξενήσει τους αγώνες το 2020 στην Ιερουσαλήμ, η UEFA στέλνει ένα μήνυμα έγκρισης – ή ακόμη και μια ανταμοιβή – στις σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, την Ανατολική Ιερουσαλήμ και αλλού».

Πείτε στον Πλατινί ότι όταν η UEFA θα συνεδριάσει, στις 19 Σεπτεμβρίου, για να αποφασίσει ποιά χώρα θα φιλοξενήσει το 2020 τα παιχνίδια της UEFA, θα πρέπει να αποκλείσει το Ισραήλ από αυτή την απαίτηση.

 

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ THUNDERCLAP

 

Πηγή: http://www.bdsmovement.net/redcardisrael

 

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο