Εργασιακό δελτίο 28/06/2011

http://ergasiakodeltio.wordpress.com

 

 

Ειμαι στη πλατεια στο Συνταγμα και ψαχνω…

Ψαχνω για τον Δημοσιο υπαλληλο που συντομα θα παρει το δρομο για την ανεργια…δεν μπορει καπου εδω θα ειναι

Ψαχνω για τον ανεργο, τον μεγαλο πρωταγωνιστη των καιρων…δεν μπορει καπου εδω θα ειναι

Ψαχνω για τον αγανακτισμενο γειτονα μου…δεν μπορει καπου εδω θα ειναι

Ψαχνω για τον απεργο των ΜΜΜ που σημερα απεργει…δεν μπορει καπου εδω θα ειναι.
http://anarhogatoulis.blogspot.com/#ixzz1ZGvRjy2g
.
.
.

Την πλήρη συνυπευθυνότητα για την άδικη κυβερνητική πολιτική, την ύφεση και την αντιλαϊκή πολιτική επέλεξαν οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που ψήφισαν σε ονομαστική ψηφοφορία το “χαράτσι” στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ. Υπογραμμίζεται ότι, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν να πληρώσει ο μικροϊδιοκτήτης, εξαίρεσαν τα ξενοδοχεία από το τέλος ακινήτων!
Με τη χθεσινή ονομαστική ψηφοφορία καθαιρέθηκε και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, πλην του προέδρου της.
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=641637

alt

.

.

.

Την αδυναμία μεγάλης μερίδας του κόσμου και του… ιδίου να πληρώσουν εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος. “Εχει δίκιο ο κόσμος που αντιδρά στην έκτακτη εισφορά για τα ακίνητα” δήλωσε στο “Βήμα”. Ο κ. Πάγκαλος αποκάλυψε μάλιστα ότι λόγω των πολλών ακινήτων, τα οποία δεν αγόρασε μεν ο ίδιος αλλά περιήλθαν στην κατοχή του από κληρονομιά, του ήρθε συνολικό χαράτσι 17.500 ευρώ, περιλαμβανομένου και του τέλους ακίνητης περιουσίας.

“Για να μπορέσω να πληρώσω τον φόρο θα πρέπει να αναγκαστώ να πουλήσω ένα ακίνητο”, είπε ο κ. Πάγκαλος.

Και όταν ρωτήθηκε εάν δεν βρεθεί αγοραστής για το ακίνητο τι θα κάνει, είπε “δεν έχω να πληρώσω, δεν  μπορώ να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει”.
http://www.alterthess.gr

(σημείωση αναδημοσιευτή: o Πάγκαλος φέρεται να έχει κληρονομήσει 63 ακίνητα από μια θεία του που πέθανε πρόσφατα!)

.

.

..

Κανονικά θα κινηθούν όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας αφού τα σωματεία των εργαζομένων στις σταθερές συγκοινωνίες δεν κατέληξαν σε απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. Ωστόσο τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν ούτε αύριο Πέμπτη λόγω της 48ωρης απεργίας τους.
Η νέα συνεδρίαση των σωματείων των εργαζομένων στα ΜΜΜ έχει οριστεί για τη Δευτέρα, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω πορεία τους και με σκοπό να συντονίσουν τις ενέργειές τους τα μέσα σταθερής τροχιάς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.
Τα λεωφορεία πρόκειται να ακινητοποιηθούν τη Δευτέρα για τουλάχιστον 6 ώρες από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, για να πραγματοποιηθεί συνέλευση των εργαζομένων.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=313668
(στο ίδιο θέμα)
Χθες, η κυβέρνηση έσυρε στα δικαστήρια τους απεργούς στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, όπως και αυτούς στο μετρό. Η απόφαση που βγήκε, όπως αναμενόταν, χαρακτήρισε τις απεργίες παράνομες. Ωστόσο, οι απεργίες συνεχίστηκαν με την «κάλυψη» του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση πήγε στα δικαστήρια και την προχθεσινή απεργία στον προαστιακό.
Παράλληλα, αξίζει να σημειώσουμε ότι τις αποφάσεις των δικαστηρίων έσπευσαν να «αξιοποιήσουν» οι διοικήσεις των οργανισμών, οι οποίες ακόμα και με ηλεκτρονικά μηνύματα ειδοποιούσαν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στη θέση τους.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6461290&publDate=28/9/2011

alt
Πανεκπαιδευτική πορεία
στο Ρέθυμνο
Ανοιχτό κάλεσμα
Πέμπτη 29-9-11
– ώρα : 12:00 -Δημαρχείο
Συντονιστικό κατάληψης ΤΕΙ Ρεθύμνου
 http://katalhpsh-tei-reth.blogspot.com

 

 


(Ρουφιάνοι της λάσπης, η διοίκηση του Αγιου Σάββα, ουστ κοπρίτες !)
«’Όχι» στις συνελεύσεις εργαζομένων λέει με εξώδικο η διοίκηση του Αγ. Σάββα
Με εξώδικο που απέστειλε στο σύλλογό των εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», η διοίκηση του Ιδρύματος απαιτεί να απαγορευτούν οι «αλλεπάλληλες και συχνές γενικές συνελεύσεις», προτείνοντάς τους να πραγματοποιούν τις συνελεύσεις τους σε χρόνο εκτός ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών του νοσοκομείου.
Η διοίκηση του νοσοκομείου Άγιος Σάββας προειδοποιεί τους εργαζομένους ότι αν δεν ακολουθήσουν την προτροπή αυτή, «θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να επιβάλει χρηματική ποινή 500 ευρώ σε κάθε μέλος του Συλλόγου», ενώ αφήνει ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο να ζητηθεί η κράτησή τους.
Στο εξώδικο υπογραμμίζεται ότι τα μέλη του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο «έχουν προσφάτως κινητοποιήσει τον μηχανισμό πραγματοποίησης διαδοχικών συγκλήσεων της γενικής συνέλευσής του από ώρας 8 π.μ. – 1 π.μ., ώστε στο διάστημα αυτό να αναστέλλονται κρίσιμες λειτουργίες των νοσηλευτικών τμημάτων του νοσοκομείου και ιδίως αυτές του χειρουργείου. Αποτέλεσμα της τακτικής τους αυτής είναι να τίθεται σε δυνητικό κίνδυνο η ζωή των ασθενών και κυρίως αυτών οι οποίοι αναμένουν τη χειρουργική τους επέμβαση…».
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=313681
(στο ίδιο θέμα)
Μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε την περασμένη βδομάδα για να απαγορευτούν οι Γενικές Συνελεύσεις, χτες το νομικό τμήμα της διοίκησης ζητούσε τα ονόματα όσων εργαζομένων συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε στο προαύλιο του νοσοκομείου ενάντια στην πολιτική που πετσοκόβει τους μισθούς, στη φοροεπιδρομή και την εργασιακή εφεδρεία, ενάντια στις λίστες αναμονής στις οποίες μπαίνουν οι καρκινοπαθείς, στις καταργήσεις τμημάτων και κλινών. Επιπλέον, με τη χτεσινή τους κινητοποίηση οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «επέστρεψαν» τις απειλές και τις συκοφαντίες της διοίκησης ότι οι Γενικές Συνελεύσεις θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών και γι’ αυτό πρέπει να καταργηθούν.

Μετά τη λήξη της συγκέντρωσης το Σωματείο Εργαζομένων στον «Αγιο Σάββα» πληροφορήθηκε πως όλα τα τμήματα και οι υπηρεσίες του νοσοκομείου έχουν πάρει εντολή από τη νομική υπηρεσία να μαζέψουν τα ονόματα όσων εργαζομένων πήραν μέρος στη συγκέντρωση. Η αντίδραση ήταν άμεση. Το Σωματείο ξεκαθάρισε πως κανένα όνομα δε θα δοθεί και παρεμπόδισαν αυτή την επαίσχυντη διαδικασία.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6461977&publDate=28/9/2011
.

.

.

.

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα κάτοικοι του Ζαγκλιβερίου έξω από τα γραφεία της 4ης ΥΠΕ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ζαγκλιβερίου το οποίο μετά από 33 χρόνια λειτουργίας σταματάει να εφημερεύει λόγω έλλειψης γιατρών! Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της κοινής συνέλευσης αγώνα κατοίκων,  στις αλλεπάλληλες προσπάθειες των τελευταίων χρόνων για μείωση των εφημερευόντων ειδικών ιατρών,τη μείωση των μόνιμων και των επισκεπτών ιατρών και στην από καιρού υποστελέχωση σε Διοικητικό και Νοσηλευτικό προσωπικό προστίθενται νέα δεινά. “Τα δύο τελευταία χρόνια συνταξιοδοτήσεις και εμταθέσεις Γιατρών που δεν αντικαταστάθηκαν οδήγησαν στην υπάρξη 5 κενών θέσεων που μέχρι τώρα καλύπτονταν από τα Περιφερειακά Ιατρεία με την μετακίνηση γιατρών”. “Η μαρκοχρόνια άδεια ενός από του γιατρού του Κέντρου Υγείας” αποτέλεσε όπως λένε “τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι”.  Οι κάτοικοι δηλώνουν ότι δεν θα διαπραγματευτούν την 24ωρη ασφαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας με ελεύθερη ισότιμη πρόσβαση  για όλους ανεξάρτητα από φύλλο, εθνικότητα και οικονομική κατάσταση απαιτώντας την άμεση τοποθέτηση νέων ειδικών γενικών γιατρών και στο Κέντρο Υγείας και στα περιφερειακά του Ιατρεία.
http://www.alterthess.gr

.

.

.

Ελευθεροτυπία νέα συνέλευση την άλλη εβδομάδα
Τη μετάθεση του ερωτήματος για νέα απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην “Ελευθεροτυπία” για την ερχόμενη εβδομάδα, περιμένοντας να αξιολογήσουν πρώτα τις εξελίξεις όσον αφορά την υπογραφή δανείου με την τράπεζα Alpha. Υπήρξε πρόταση για εξουσιδότηση άμεσα των σωματείων να προκηρύξουν απεργιακή κινητοποίηση μέσα στις επόμενες ημέρες με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, η οποία όμως μειοψήφισε με 74 έναντι 112 που υπερψήφισαν την πλειοψηφούσα πρόταση.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ
…..Το Δ.Σ. τέλος, καλεί τους συναδέλφους στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στα Δημοτικά ΜΜΕ, σε επαγρύπνηση και έχει ήδη αποφασίσει, σε συντονισμό με τις αδελφές Ομοσπονδίες και Ενώσεις, να προχωρήσει, κατ’ αρχήν στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σε 6ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011 από τις 5 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ και σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011 για την υπεράσπιση της εργασίας και της επιβίωσης των δημοσίων Μέσων Ενημέρωσης.
http://financialcrimesnews.blogspot.com/
(στο ίδιο θέμα)
Αντίστοιχη απόφαση αναμένεται να λάβει και η ΕΣΗΕΜ-Θ η οποία μάλλον θα λάβει και απόφαση για πραγματοποίηση εργασιακής συνέλευσης τόσο των εργαζομένων της ΕΡΤ3 όσο και του ΑΠΕ/ΜΠΕ, στο κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου. Σ
http://asyntaxtostypos.wordpress.com/
.

.

.

Πάω στον Γερμανό και παίρνω πάσο με μικρό ποσό
Παρά τους ισχυρισμούς των διοικήσεων των πανεπιστημίων ότι έχουν την τεχνογνωσία και μπορούν να αναλάβουν με δική τους ευθύνη την έκδοση και διανομή των πάσο με μικρότερο κόστος, το υπουργείο επιμένει ότι «η μέχρι τώρα διαδικασία έκδοσης και διανομής, που διεκπεραιωνόταν αποκλειστικά υπό την εποπτεία των Ιδρυμάτων, οδήγησε σε ανεξέλεγκτα φαινόμενα παραποίησης του επιβοηθητικού χαρακτήρα του πάσο προς το φοιτητή και τις ανάγκες του».

Τέλος, για το ζήτημα των ιδιωτικών επιχειρήσεων που ενεπλάκησαν στην έκδοση και χορήγηση των δελτίων και θα δημιουργήσουν τα νέα δεδομένα του συστήματος (βλ. πάω στον Γερμανό και παίρνω πάσο με μικρό ποσό) έδωσε την εξής απάντηση:

«Με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών, το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) διενήργησε μειοδοτικό διαγωνισμό με κύριο ζητούμενο πρωτίστως τη χαμηλότερη τιμή και δευτερευόντως το μεγαλύτερο δίκτυο σημείων διανομής σε όλη την Ελλάδα. Νικητής του διαγωνισμού υπήρξε η ΕΒΕΚ ΑΕΒΕ – Ελληνική Βιομηχανία Εξυπνων Καρτών (κάρτες κινητών, τηλεκάρτες, κάρτες εισόδου). Η ΕΒΕΚ έχει ως υπεργολάβο το δίκτυο καταστημάτων “Γερμανός”, μέλος του Ομίλου ΟΤΕ».
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=313422

.

.

.

Για αύριο, η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει προγραμματίσει συνέλευση στις 3 το μεσημέρι, στο Θέατρο «Ορφέας» (πρώην Χατζηχρήστου) και συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα με συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ θα είναι σε εξέλιξη η 24ωρη πανελλαδική απεργία για τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”. Τέλος, από το Σάββατο 1η Οκτωβρίου έως την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τα μέλη της σε αποχή από κάθε υπερωριακή εργασία και από τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, σε κατάληψη όλων των δημοτικών γκαράζ, αλλά και των ΧΥΤΑ.
http://www.alterthess.gr
.
.

.

Δικαιώθηκαν όσοι  συνάδελφοι εργαζόμενοι-ες  της εταιρείας «Παπασωτηρίου Α.Ε.» είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος της εργοδοσίας, για την εκ περιτροπής εργασία που τους επιβλήθηκε μονομερώς από τη διοίκηση.
Η απόφαση του δικαστηρίου χαρακτηρίζει μη νόμιμη την επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας στους συναδέλφους (και με το σκεπτικό ότι δεν πραγματοποιήθηκε διαβούλευση με το σύνολο των εργαζόμενων της εταιρείας Παπασωτηρίου) και επιδίκασε τα χαμένα μεροκάματα από τη μείωση των ημερών εργασίας από την αρχή της εφαρμογής του μέτρου μέχρι σήμερα στους εργαζόμενους.

Η απόφαση αυτή αποτελεί μια νίκη στη συνολική μάχη, τόσο στον «Παπασωτηρίου» όσο και συνολικά στον κλάδο και στην εργαζόμενη πλειοψηφία, ενάντια στα εφιαλτικά μέτρα που παίρνουν οι εργοδότες απέναντί μας στο όνομα της κρίσης και με την νομοθετική και πολιτική πλάτη της κυβέρνησης και της τρόικας. Μάχη που χρειάζεται τώρα να ανοίξει σε όλα τα μέτωπα, ενάντια στις αυθαιρεσίες (απλήρωτη εργασία, 6-ωρες και ατομικές συμβάσεις, εκ περιτροπής εργασία, απολύσεις) και στον μεσαίωνα που μας οδηγούν καθημερινά πλέον με τα νέα μέτρα-χιονοστιβάδα.
Καλούμε τους εργαζόμενους στον «Παπασωτηρίου» να συνεχίσουν τον αγώνα τους, τη στιγμή μάλιστα που ενώ η δικαστική απόφαση τους δικαιώνει, η εργοδοσία αρνείται να την εφαρμόσει (πέρα από την καταβολή των ημερομισθίων, η οποία έγινε). Να παλέψουν συλλογικά και όλοι μαζί ενάντια στη μείωση των μισθών τους και το 6-ωρο, ενάντια στο συνεχιζόμενο αίσχος της εκ περιτροπής εργασίας (που κηρύχτηκε ήδη μη νόμιμη). Καταγγέλλουμε την διοίκηση της «Παπασωτηρίου Α.Ε.» που ακόμα και μετά την δικαστική της ήττα παρανομεί σε βάρος των συναδέλφων μας.
Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, με όπλο και την απόφαση αυτή, να δώσουν τη μάχη σε κάθε χώρο δουλειάς, ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τη μείωση των αποδοχών, τις απολύσεις. Με το Σύλλογο, τις συνελεύσεις και κινητοποιήσεις μας, να πούμε ένα αποφασιστικό ΟΧΙ στην εργοδοσία.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/09/blog-post_544.html

.

.

.

alt
Σε συμβολικό κλείσιμο της λεωφόρου Θησέως προχώρησαν χτες το απόγευμα οι εργαζόμενοι του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, μαθητές και γονείς, διεκδικώντας «ΚΕΑΤ αναβαθμισμένο για όλους τους τυφλούς και όλες τις ανάγκες τους με μόνιμο και σταθερό προσωπικό», όπως αναγραφόταν στο πανό τους. Η κινητοποίηση, που έγινε στα πλαίσια της κατάληψης των εγκαταστάσεων του Κέντρου και της πολύμορφης αγωνιστικής δραστηριότητας που αναπτύσσουν εργαζόμενοι και γονείς, συνάντησε τη θερμή αποδοχή των διερχομένων που σταματούσαν όλοι για να πάρουν την ανακοίνωση που μοιραζόταν.

Οπως τονίζουν εργαζόμενοι και γονείς, το ΚΕΑΤ, το μοναδικό πανελλαδικό δημόσιο κέντρο για τυφλούς, οδηγείται σε κλείσιμο. Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία 16 χρόνια πάγωσαν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και για την κάλυψη των αναγκών του κέντρου χρησιμοποιήθηκαν συμβασιούχοι, οι οποίοι εδώ και 9 μήνες παραμένουν απλήρωτοι. Την ίδια στιγμή, οι μόνιμοι εργαζόμενοι αποδεκατίζονται λόγω συνταξιοδότησης, που συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6461901&publDate=28/9/2011

.

alt
.

.

ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟ ΜΕ 6 ΠΑΙΔΙΑ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2011

Τι και αν έχει 6 ανήλικα παιδιά και ο ίδιος έχει μείνει χωρίς δουλειά. Η ΔΕΗ προχώρησε στη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος διότι δεν μπορούσε να πληρώσει το ποσό των 1.995,42 ευρώ.Χωρίς ρεύμα από τον περασμένο Ιούλιο το σπίτι του Σωτήρη Κλάπα, στον Καρφά της Χίου, είδε τη Δευτέρα συνεργείο της ΔΕΗ να ξηλώνει και το μετρητή. Χθες που πήγε στο τοπικό υποκατάστημα για να ζητήσει διακανονισμό, τον παρέπεμψαν στα κεντρικά: «Χαλκοκονδύλη 3»!
Πενήντα χρόνων ο ίδιος, αναλαμβάνει οικοδομικές εργασίες δημοσίων έργων. Από τον περασμένο Οκτώβριο όμως, όταν τελείωσαν οι εργασίες στο έργο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη νότια Χίο, κανένα άλλο δημόσιο έργο δεν ξεκίνησε στο νησί για να μπορέσει να πιάσει δουλειά.

«Μέχρι πέρυσι είχα δουλειά. Κάναμε τον ΧΥΤΑ, νωρίτερα το φράγμα στον Κατράρη. Ενα χρόνο τώρα μας βρήκε η αναμπουμπούλα», μας λέει. Ενώ ακόμη ένα έργο, αυτό του ΧΥΤΑ στη βόρεια Χίο, που περίμενε να ξεκινήσει, είναι επίσης παγωμένο.
Θύμα της οικονομικής κρίσης, αυτός και η οικογένειά του, με τη μεγάλη κόρη στα 22 της χρόνια επίσης άνεργη, αφού έχασε τη δουλειά της στο νοσοκομείο όπου δούλευε με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Η γυναίκα του έπαιρνε σύνταξη πολύτεκνης μητέρας, αλλά και αυτή της την κόψανε, μας λέει.
«Είναι 6 παιδιά. Το μεγαλύτερο 22, το μικρότερο 9. Φαντάσου να θέλουν να διαβάσουν και να ανάβουμε 2-3 κεριά στο σπίτι», μας λέει και ένας κόμπος στέκεται στο λαιμό του.
Στο πλευρό του πολύτεκνου πατέρα βρέθηκαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που ενημερώθηκαν για το συμβάν. Μάλιστα στην προσπάθεια να πείσουν για την ανάγκη επανασύνδεσης μέσω διακανονισμού, τα πνεύματα οξύνθηκαν και κλήθηκε από τη ΔΕΗ η αστυνομία, χωρίς όμως να υπάρχει ουσιαστικός λόγος.

Το μόνο που τελικά αποδέχτηκαν στη ΔΕΗ είναι να συντάξει αίτηση ζητώντας ένα διακανονισμό με 300 ευρώ το μήνα. Να σημειωθεί ότι η δημοτική παράταξη του Δήμου Χίου, Λαϊκή Συσπείρωση, έθεσε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου το βράδυ της Δευτέρας, με αίτημα να αφαιρεθούν από το λογαριασμό τα δημοτικά τέλη. Από τη δημοτική αρχή Χίου δόθηκε η υπόσχεση να βοηθήσει η Πρόνοια έτσι ώστε να μπορέσει η οικογένεια να συγκεντρώσει τα χρήματα για την επανασύνδεση.
http://prezatv.blogspot.com/2011/09/6-2011.html#more

.

.

.

Την ώρα που άνθρωποι σαν τον παραπάνω φουκαρά σύρονται στην Αθήνα για μερικά ευρό, τα παρακάτω λαμόγια κυκλοφορούν ελεύθερα !!

-Συμφωνία με τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Proton Bank επιδιώκει ο Λαυρεντιάδης
Deal με τη Δικαιοσύνη, προκειμένου να επιτύχει την εξάλειψη του αξιοποίνου σε βάρος του για την υπόθεση της Proton Bank, φαίνεται πως είναι πρόθυμος να κάνει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος, με επικεφαλης τον Γρ.Πεπόνη, έχει ήδη δώσει τη διαβεβαίωση ότι σε περίπτωση που επιστραφεί το ποσό των 51 εκατομμυρίων ευρώ, τότε οι δικαστικές αρχές θα προχωρησουν στη σύνταξη εγγράφου, με το οποίο θα εξαλειφθει το αξιόποινο.

Ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με πληροφορίες , φέρεται να είναι έτοιμος να καταβάλει το ποσό των 51 εκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα και είναι ένα βήμα πριν την εξασφάλιση «εξάλειψης του αξιόποινου» από τον αρμόδιο Οικονομικό Εισαγγελέα, βάση διάταξης του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει ανάλογη εξέλιξη για της περιπτώσεις που «αποδίδεται το ιδιοποιημένο πράγμα». Ωστόσο η υπόθεση μέχρι στιγμής παραμένει στάσιμη καθώς το όλο εγχείρημα πρέπει να εγκριθεί και από τον Επίτροπο της Τράπεζας Ελλάδος στην Proton.

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε μετά από πόρισμα της Αρχής που διαπίστωνε ενδείξεις για την διάπραξη υπεξαίρεσης. Αντικείμενο της έρευνας ήταν να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος της Proton Bank από τα μέλη του τότε ΔΣ της τράπεζας, της υπεξαίρεσης χρημάτων από τις εταιρίες που σύναψαν επισφαλείς -κατά την Αρχή- δανειακές συμβάσεις με την Proton αλλά και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=313676
(στο ίδιο θέμα)
alt.
.

Προφυλακιστέος κρίθηκε την Τρίτη το απόγευμα ο Μάκης Ψωμιάδης, αλλά παραμένει άφαντος μέχρι τώρα 24 ώρες μετά!
Ο δικηγόρος του ενημέρωσε με παρέμβασή σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι ο πελάτης του θα παρουσιασθεί αυτοβούλως μόλις τακτοποιήσει κάποιες υποθέσεις. Ταυτόχρονα, ανέφερε και πάλι τη βεβαιότητά του για την αθωότητα του Μ. Ψωμιάδη.
http://www.alterthess.gr

.

.

(στο ίδιο θέμα)
Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε για το ρουσφέτι που έκανε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην πεθερά του αδερφού του πρωθυπουργού, του Αντρίκου Παπανδρέου. Μιλάμε για τη μετακόμιση του υποκαταστήματος στη Θεσσαλονίκη λίγα μέτρα πιο πέρα σε ακίνητο που ανήκει στη μητέρα της συζύγου του. Πέρα από τις χθεσινές δικαιολογίες του ΤΤ ότι ήταν πιο φθηνό το ακίνητο και γι’ αυτό επελέγη, μας λένε ότι σήμερα άρχισε να “κυκλοφορεί” σε εφημερίδες και κανάλια ένα νέο διαφημιστικό πακέτο του ΤΤ, ύψους 300.000 ευρώ.
Λέτε η διοίκηση του Ταμιευτηρίου να έκανε κάτι που συνηθιζόταν στις εποχές των παχιών αγελάδων;
Και προκειμένου να μη γίνει χαμός στις εφημερίδες και τα κανάλια με το θέμα, να επέλεξε το γνωστό κόλπο της φίμωσης του τύπου που λέγεται… διαφημιστική καμπάνια;
http://www.antinews.gr/2011/09/28/124653/#more-124653
(στο ιδιο θέμα)
ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΨΩΜΙΑΔΗ
Αλλες δύο αποφάσεις υπέρ των επενδυτών του ομίλου ΑΣΠΙΣ εξέδωσε το Πρωτοδικείο, το οποίο διατάσσει την εγγραφή προσημείωσης, για ποσό 17.000.000 ευρώ, σε ακίνητα των εταιριών Πρόνοια Εμπορική ΑΕ, Κυβέλη ΑΕ, που ανήκουν στην Μαρία και Όλγα Ψωμιάδη, αλλά και σε ακίνητα της περιουσίας που έχουν ως φυσικά πρόσωπα. Με τις νέες αποφάσεις, οι 161 επενδυτές έχουν πετύχει την προσημείωση όλων των ακινήτων της οικογένειας Ψωμιάδη και των εταιριών τους στην Ελλάδα.
http://prezatv.blogspot.com/
.

.

.

.

.

Η παράσταση «Larco Project ή Η Εργατική τάξη πάει στον παράδεισο» θα παρουσιαστεί από το θέατρο OMMA ΣΤΟΥΝΤΙΟ το Σεπτέμβριο στο εργοστάσιο της Λάρκο και στην ΑΘΗΝΑ μέσω της ΑΔΕΔΥ. Πρόκειται για τη θεατροποιημένη μορφή, του άρθρου της δημοσιογράφου Ντίνας Δασκαλοπούλου, που δημοσιεύτηκε το 2009 στο περιοδικό «Ε» της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, με τίτλο: «ΛΑΡΚΟ: το χρονικό τριών προπωληθέντων θανάτων».
Το άρθρο αφορούσε μια αποκαλυπτική έρευνα για τα εργατικά ατυχήματα που έχουν συμβεί στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, αλλά και την ιστορία της.
Το «Larco Project ή Η Εργατική τάξη πάει στον παράδεισο» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 28-6-2011 στο θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ.
http://ergatis.wordpress.com/

.

.

.

ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ – ΑΚΤΙΟΥ
Δεν κάνουν πίσω οι εργαζόμενοι

Αγωνιστική απάντηση στην εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΕΓΕΚ που προχώρησε σε απολύσεις 12 εργαζομένων στο εργοτάξιο της παρα-Ιόνιας Οδού στη Βόνιτσα δόθηκε στη χτεσινή απεργία, που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας.   Οι εργαζόμενοι στη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση απαίτησαν την άμεση ανάκληση των απολύσεων, την καταβολή των δεδουλευμένων 5 μηνών, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Η χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση δίνει ώθηση για τη συνέχιση του αγώνα, της σκληρής μάχης που δίνουν πάνω από 20 μέρες οι εργαζόμενοι (βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 5 Σεπτέμβρη)
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6461873&publDate=28/9/2011
.

.

.

Ενας στους τέσσερις πολίτες θα είναι άνεργος σε ένα χρόνο. Την εφιαλτική αυτή πρόβλεψη κάνει η ΓΣΕΕ με βάση τα σημερινό επίπεδο ανεργίας, που ανέρχεται στο 20%, και τη συνεχιζόμενη, και το επόμενο έτος για τέταρτη συνεχή χρονιά, ύφεση της οικονομίας.
Παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση για την ελληνική οικονομία και τους εργαζομένους ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης προέβλεψε ποσοστό πραγματικής ανεργίας (μαζί με τους αέργους και τους υποαπασχολούμενους) στο 26% στα τέλη του 2012 (και στατιστικό ποσοστό ανεργίας στο 21%).
Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από 1.250.000 εργαζόμενοι θα βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας. Κάτι που, εκτός από τα οικογενειακά δράματα (σ.σ. ήδη 80.000 οικογένειες δεν έχουν ούτε ένα εργαζόμενο μέλος, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη), αναμένεται να προκαλέσει και τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=313574

alt.
.

..

Ο ΦΩΤΗΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΌ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΣΚΥΨΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ

Σε συνέλευση την ερχόμενη Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011 στις 17.00 στο χώρο δουλειάς τους καλεί το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στον Όμιλο «ΠΗΓΑΣΟΣ». Θέμα της συνέλευσης η ανάσχεση του κύματος απολύσεων που συνεχίζονται στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου, η ανάκληση των απολύσεων και η διεκδίκηση νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την ιδιοκτησία της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» για τις απολύσεις της Αργυρώς Λύτρα και της Ελένης Δουρούκη.
http://asyntaxtostypos.wordpress.com/

.

.

.

Με τη μαζική αγωνιστική τους συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία θα απαντήσουν οι εργαζόμενοι στο εμπόριο στους εκβιασμούς και τις απειλές των μεγαλεμπόρων, όπως αυτές πρόσφατα εκφράστηκαν από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης (ΣΕΛΠΕ), δηλώνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας. Υπενθυμίζεται, ότι ο ΣΕΛΠΕ αρνείται να εφαρμόσει την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας στο εμπόριο, απειλώντας μάλιστα με απολύσεις και ταυτόχρονα ζητά την πλήρη κατάργηση των αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6461870&publDate=28/9/2011

.

.

..

.

Έληξε η πρωτοφανής περιπέτειά του αρχισυντάκτη της εφημερίδας ΧΡΟΝΙΚΑ και συνεργάτη του alterthess  Χ.Μόχλα.  altΌλα ξεκίνησαν χτες το απόγευμα μετά από  μήνυση που υπέβαλε εναντίον του η Θ.Σιδηροπούλου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ επικαλούμενη ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε σε έναν πολίτη στο facebook!
Ένας ολόκληρος μηχανισμός της αστυνομίας κινητοποιήθηκε για τον συλλάβει  και να τον μεταφέρει στο κτήριο του ΑΤ Βέροιας.  Στη συνέχεια ο Χάρης Μόχλας προχώρησε σε ψευδή καταμήνυση της Θούλης Σιδηροπούλου η οποία προσήχθη επίσης χθες με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Σήμερα το μεσημέρι στις 12 περίπου ο εισαγγελέας διέταξε την αποχώρηση του Χ. Μόχλα και τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για την διαπίστωση της τέλεσης του αδικήματος. Για όλο το χτεσινό περιστατικό και τις προεκτάσεις του, τις πολιτικές ή άλλες παρεμβάσεις, για συμπεριφορές κλπ ο κ. Μόχλας θα προχωρήσει σε εκτενή δήλωση.
http://www.alterthess.gr

.

.

.

.ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

“Εμείς, οι κρατούμενοι στο Φυλάκιο, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας από έξω. Δεν έχουμε πρόσβαση στα άλλα κελιά, δεν έχουμε καθαρό αέρα, το νερό είναι βρώμικο, το φαγητό φτάνει ίσα-ίσα για να επιβιώσουμε, δεν μπορούμε να βγαίνουμε έξω.

Όταν κάποιος είναι άρρωστος, δεν μπορούμε να πάμε στο γιατρό για βοήθεια. Ξανά και ξανά, οι άνθρωποι αρρωσταίνουν, καθώς οι τουαλέτες είναι βρώμικες. Θέλουμε να φύγουμε από αυτή τη φυλακή. Η αστυνομία μας χτυπάει ξανά και ξανά, στα χέρια μας, στα πόδια μας, μας βρίζουν ασταμάτητα. Κανείς δεν απαντάει στο ερώτημά μας για το τι θα γίνει στο μέλλον. Υπάρχουν ακόμη και άνθρωποι που έχουν τρελαθεί, και ακόμα δεν μπορούν να φύγουν. Είμαστε πολλοί άνθρωποι, με διαφορετικές εθνικότητες, σε ένα κελί.

Δεν έχουμε διαπράξει κανένα έγκλημα, και δεν έχουν επιλέξει αυτή τη μοίρα. Έχουμε εγκαταλείψει τον πόλεμο, την καταπίεση και τη φτώχεια για να φτάσουμε στις ευρωπαϊκές δημοκρατικές χώρες. Κάποιος να μας πει τι μας περιμένει, τι θα συμβεί σε μας.

Εμείς, οι κρατούμενοι από το Φυλάκιο, είμαστε ευγνώμονες που οι άνθρωποι μας ακούν τώρα.”
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1337086

.

.

..

Άκρως υπονομευτική για τις βασικές και στοιχειώδεις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος είναι η πρόσφατη έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για την Ελλάδα. Η διεθνής οργάνωση, δημοσιεύοντας την έκθεσή της με τα περιστατικά βίας κατά δημοσιογράφων και τις διώξεις με σκοπό τη φίμωση του Τύπου, αναφέρεται στην υπόθεση των απολύσεων στο TVXS του Στ. Κούλογλου, εξισώνοντας τη συνδικαλιστική δράση με την κρατική βία και τις τρομοκρατικές, εκφοβιστικές ενέργειες κατά των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.

Στην ιστοσελίδα μάλιστα της οργάνωσης (http://en.rsf.org/grece-could-the-crisis-help-media-14-09-2011,40986.html) δημοσιεύεται η αφίσα της συνέλευσής μας για τη συγκέντρωση που πραγματοποιήσαμε έξω από το TVXS για την ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου Α.Σ., αναρτημένη μαζί με το προλογικό σημείωμα της έκθεσης το οποίο περιγράφει το καθεστώς ανασφάλειας και τρομοκρατίας υπό το οποίο εργάζονται οι ρεπόρτερ στην Ελλάδα!
http://katalipsiesiea.blogspot.com/2011/09/blog-post_27.html

.

.

..

Θύελλα αντιδράσεων από ναυτικούς και πλοιοκτήτες προκαλεί η πρόθεση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει στους οργανισμούς του Δημοσίου που πρόκειται να συγχωνευθούν και τον «Ειδικό Λογαριασμό Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών» (ΕΛΟΕΝ), ο οποίος δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους και χορηγεί οικογενειακά επιδόματα στους εν ενεργεία ναυτικούς που έχουν ανήλικα παιδιά.
Πλοιοκτήτες και ναυτικοί προειδοποιούν με δυναμικές κινητοποιήσεις εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στην κατάργηση του ΕΛΟΕΝ, ενώ και οι δύο πλευρές τονίζουν ότι έχει αυτοτελή δικό του προϋπολογισμό και οι πόροι του προέρχονται αποκλειστικά και μόνον από εισφορές πλοιοκτητών σε ποσοστό 2% και ναυτικών σε ποσοστό 1% επί των εκάστοτε καταβαλλόμενων αποδοχών τους.
http://prezatv.blogspot.com/

.

.

..

Παρέμβαση στον ΟΑΕΔ Πειραιώς και στην Interlingua
Ομάδα συναδέλφων βρεθήκαμε έξω απο τα κεντρικά γραφεια του ΟΑΕΔ – Πειραιώς στις 21/9 και μοιράσαμε το κείμενο μας, ενημερώνοντας παράλληλα και για τους τρόπους δράσης μας ενώ έγινε παρέμβαση και μέσα στα γραφεία παρά τις αντιρρήσεις του security στον οποίο δώσαμε να καταλαβει ότι σε δύο μήνες μπορει να βρίσκεται στην θέση μας
Έγινε αφαίρεση μεγάλων αυτοκόλητων διαφημιστικών απο εξωτερικές κολώνες που καλούσε τους ανέργους η WIND σε φθηνά πακέτα.  Σε αντιδράσεις που είχαμε μέσα από τον ΟΑΕΔ δώσαμε κατάλληλες απαντήσεις πως σε κρατικο ίδρυμα επιτρέπονται oι ιδιωτικες διαφημίσεις; και μήπως είναι χορηγοί σε εταιρικά τηλέφωνα των αφεντικών

Ακολούθησε συμμετοχή μας στον αποκλεισμό του φροντιστηρίου ξένων γλωσσών “interlingua”  μαζί με εργαζόμενους  από το Σύλλογο εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση ν. Αττικής – Βύρωνας, το Συλλόγο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών και άλλους αλληλέγγυους.
Εκεί ο ιδιοκτήτης της Interlingua επί 30′ και σε απολογητικό ύφος  προσπαθούσε να εξηγήσει, τα ανεξήγητα. Προσπάθησαν επίσης να κλείσουν την εξωτερική πόρτα προκειμένου να μην μπορέσουμε να μπούμε μέσα αλλά η  πόρτα ύστερα από παρέμβαση συναγωνιστών άνοιξε και φωνάχτηκαν συνθήματα.
Η εργοδοσία δεσμεύτηκε να δώσει μια προκαταβολή και τα υπόλοιπα σε βάθος 40 ημερών. Οι εργαζόμενοι δεσμεύτηκαν από τη μεριά τους ότι σε περίπτωση μη καταβολής όλων των δεδουλευμένων θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.
http://swbanergwn.blogspot.com/

.

..

.

alt

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου κατέθεσε ο καθηγητής Νίκος Θεοτοκάς.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Με λύπη μου, σας παρακαλώ να δεχθείτε την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας.

Όλα αυτά τα χρόνια υπηρέτησα, ενίοτε καθ’ υπερβολή, τις αρχές του δημοσίου και ακαδημαϊκού πανεπιστημίου εντός των ορίων που έθετε η κείμενη νομοθεσία.

Ο Νόμος 4000 και 9 (που προέκυψε χωρίς κανέναν διάλογο με τα Ιδρύματα, ψηφίστηκε από τρία κοινοβουλευτικά κόμματα  και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 195/06.09.2011) καταλύει, φοβάμαι, τη συνταγματική νομιμότητα, καταργεί τα συλλογικά όργανα και τον ακαδημαϊκό χαρακτήρα των ΑΕΙ, χειραγωγεί την έρευνα και προσβάλλει την αξιοπρέπεια των πανεπιστημιακών λειτουργών. Αντί, δηλαδή, να διορθώνει τα πολλά κακώς κείμενα, καταστρέφει τον ίδιον τον πανεπιστημιακό θεσμό.

Ωστόσο, ό,τι και να λέω κι ό,τι και να φοβάμαι, όσο και να συντάσσομαι με όσες και όσους ζητούν την κατάργησή του, ο 4009 είναι πλέον νόμος του κράτους.

Σύμφωνα με την υπ’ αρ. πρωτ. 106639/Β1 Εγκύκλιο του Ειδικού Γραμματέα Α.Ε. καθηγ. Β. Παπάζογλου, οι διοικήσεις των Τμημάτων (παρά τις ρητές διατάξεις οι οποίες τα καταργούν) θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως τα τέλη της τρέχουσας ακαδημαϊκής χρονιάς «μέχρι την έκδοση των Π.Δ. για την μετατροπή των υφιστάμενων Τμημάτων σε Προγράμματα Σπουδών».

Αρνούμαι να συμβάλω ως πρόεδρος του Τμήματος στη διάλυσή του. Αρνούμαι να υπογράψω τις διοικητικές πράξεις που διαλύουν το επιστημονικό περιεχόμενο των προγραμμάτων σπουδών και των πτυχίων, που καταστρέφουν την οργανική σύνδεση της διδασκαλίας με την παραγωγή νέας γνώσης, που θέτουν σε «εργασιακή εφεδρεία» το ήδη αριθμητικά ελλιπές διοικητικό προσωπικό. Αρνούμαι να προωθήσω τις διαδικασίες που καταστρέφουν όσα, λίγα και σημαντικά, δημιουργήσαμε υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Αρνούμαι, τέλος, να αποδοκιμάσω έργοις (ως εκ της θεσμικής θέσης μου) τις δίκαιες αντιδράσεις των φοιτητών, ακόμη κι αν διαφωνώ ή δεν συμμερίζομαι τους τρόπους, τις μορφές ή τα πεπραγμένα του αγώνα τους.

Παρά την τυπική κατάργηση, θέλω να πω, των συλλογικών οργάνων, ας μην διαγράψουμε (παρά τα λάθη, τις υπερβολές ή τις αστοχίες) όσα μας έχουν κάνει περήφανες και περήφανους για τη δουλειά μας κι ας κρατήσουμε (παρά τα κελεύσματα των καιρών) ως κόρη οφθαλμού την εμμονή μας τις αξίες της επιστήμης και τις αρχές της συλλογικότητας και της δημοκρατίας. Αν το πετύχουμε αυτό, αν επιμένουμε να φυσάμε λίγο απ’ το οξυγόνο που κρατά η εκπνοή μας, θα μείνει αναμμένο το καρβουνάκι της ελπίδας. Και τότε, αν το καταφέρουμε αυτό το ασήκωτα ολίγο, πάλι εδώ θα είμαστε όλες και όλοι ν’ αλλάξουμε τα πράγματα ή να φτιάξουμε τους συσχετισμούς για τη μεταλλαγή τους δια της συμμετοχής.

Συναδελφικά, Νίκος Θεοτοκάς
http://parallhlografos.wordpress.com/2011/09/28/theotokas/
(μακάρι ναχουν κι άλλοι τα δικά σου @@ και να τα βροντίξουν κάτω)

.

.

..

alt

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο