Δύο αιτούντες άσυλο κακοποιήθηκαν σοβαρά και υπέστησαν άγριους ξυλοδαρμούς από τους φρουρούς ασφαλείας σε μια γερμανική πόλη.
Η αστυνομία συνέκρινε τις βίαιες ενέργειες των φρουρών, με αυτές που διαπράττονται από τους φρουρούς των ΗΠΑ στη φυλακή του Γκουαντανάμο, στην Κούβα, εναντίον των κρατουμένων.

Οι αιτούντες άσυλο είχαν κακοποιηθεί σε καταφύγιο σε μια μικρή κοινότητα της Burbach, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, την πολυπληθέστερη πολιτεία της Γερμανίας, ανέφερε ο Τύπος της χώρας.

Οι αναφερόμενοι ως ύποπτοι κατέγραψαν τις ενέργειες όλων των φρουρών στα smartphones τους. Ένας τοπικός δημοσιογράφος έλαβε ένα DVD που δείχνει την κακοποίηση. Οι αστυνομικές αρχές άνοιξαν αμέσως έρευνα για την υπόθεση.

Ένα βίντεο δείχνει έναν αιτούντα άσυλο, να βρίσκεται στο πάτωμα και ένα από τα μέλη του προσωπικού ασφαλείας, να πατάει το λαιμό του προς τα κάτω με την μπότα του. Ο άλλος φύλακας κάθεται κοντά παίρνοντας πόζα για την κάμερα.
Ένα άλλο βίντεο δείχνει έναν ακόμη πρόσφυγα κάθεται σε ένα στρώμα γεμάτο εμετό.

“Αυτές είναι εικόνες που οι περισσότεροι από εμάς θα συνέδεαν με το Γκουαντάναμο,” δήλωσε ο Frank Richter, επικεφαλής της αστυνομίας στην κοντινή πόλη του Hagen, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. “Και οι δύο φρουροί ασφαλείας χαμογελάνε.”

Ο Richter δήλωσε, ότι τα καταγγέλοντα εγκλήματα μπορεί να είναι ξενοφοβικής και ρατσιστικής φύσης.

«Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν βρήκαμε καμία απόδειξη ότι οι δράστες ανήκουν στην ακροδεξιά», είπε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Ulrich Hanki, η αστυνομία βρήκε επίσης μια φωτογραφία στο κινητό ενός φρουρού που δείχνει έναν υπεύθυνο ασφάλειας να πιέζει το πόδι του στο λαιμό του ανθρώπου στο πάτωμα.

Ο Hanki είπε στο AP, ότι άλλοι πρόσφυγες ανέφεραν κι άλλες κακοποιήσεις στην αστυνομία. Οι δύο αναφερόμενοι ως δράστες ήταν από την Ευρωπαϊκή Κατ ‘οίκον νοσηλεία, μια ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας και ένας από τους κύριους φορείς των εγκαταστάσεων των αιτούντων άσυλο στη χώρα. Όλες οι φρουροί της εταιρείας απομακρύνθηκαν από το σπίτι καταφύγιο.

Ο Johannes Daheim, ο ανώτερος εισαγγελέας στην κοντινή πόλη του Ζίγκεν, δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ ότι το βίντεο δείχνει ανησυχητικά στοιχεία.

«Είναι ανησυχητικό, όταν κάποιος φαντάζεται, ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν έρθει σε μας από άλλες χώρες, όπου έχουν ήδη πληγεί από τη βία. Επιδιώκουν την προστασία εδώ, και στη συνέχεια υποβάλλονται σε μια τέτοια κατάσταση. Αυτό χρησιμεύει μόνο στο να επιδεινώσει το τραύμα τους,» ανέφερε ο Daheim .

Οι τοπικές αρχές θα απαγγείλουν κατηγορίες εναντίον των φερόμενων δραστών και θα εξασφαλίσου «ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ ξανά», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Ralf Jäger, στο ZDF TV.

Ο Gerd Bollermann, ο πρόεδρος της δημοτικής κυβέρνησης είπε ότι ένιωσε συγκλονισμένος από τις εικόνες. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι τοπικές αρχές θα κάνουν πιο ενδελεχή έρευνα για το προσωπικό ασφαλείας στο μέλλον.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η αύξηση του αριθμού των αιτούντων άσυλο στη Γερμανία έχει θέσει υπό πολύ πίεση στο προσωπικό ασφαλείας κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τον Richter, το Burbach με πληθυσμό περίπου 14.000 ανθρώπων, φιλοξενεί καταφύγια για περίπου 700 πρόσφυγες.
Οι αιτήσεις ασύλου στη Γερμανία έχουν πρόσφατα φτάσει στο ζενίθ, καθώς ο αριθμός των αιτούντων άσυλο από τις αρχές του 2014 έφθασε τις 65.700 αιτήσεις, ανέφερε η υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ, την Παρασκευή.

Shelter home in Burbach, Germany (screenshot from AP video)

Το σπίτι για πρόσφυγες στο Burbach, της Γερμανίας (screenshot από το βίντεο του AP)

 

Security staffer pins his boot on to the neck of an asylum seeker, Burbach, Germany (screenshot from AP video)
Ο φρουρός ασφαλείας πατάει με την μπότα του τον λαιμό ενός αιτούντα άσυλο, ο οποιος βρισκεται στο πατωμα δεμένος πισθάγκωνα. Burbach, Γερμανία (screenshot από βιντεο του AP )
 
(πηγή :http://rt.com/news/191380-germany-asylum-seeker-beaten-police/)
(μετάφραση, Sylvia)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments