Πάνω από 7000 Παλαιστίνιοι κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές συμπεριλαμβανομένων 1.500 ασθενών κρατουμένων

 

a1sx2_Thumbnail1_priss-300x173.jpg

 

Η Κοινότητα Παλαιστινίων Κρατουμένων δημοσίευσε νέα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων, που ισχύουν έως την 1 Οκτωβρίου 2014:

Υπάρχουν πάνω από 7.000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, συμπεριλαμβανομένων 17 Παλαιστινίων γυναικών κρατουμένων.
Σχεδόν 250 Παλαιστίνια παιδιά που κρατούνται σε τρεις φυλακές: Μεγκίντο, Οφέρ και Χασαρόν.
Υπάρχουν περίπου 500 διοικητικοί κρατούμενοι, που κρατούνται χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή δίκη. Πάνω από 350 βρίσκονται σε διοικητική κράτηση από τον Ιούνιο του 2014.
Υπάρχουν 32 μέλη του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου που κρατούνται στις φυλακές κατοχής.
Πάνω από 60 πρώην κρατούμενοι που απελευθερώθηκαν κατά την ανταλλαγή αιχμαλώτων Wafa al-Ahrar, είναι σήμερα ξανά φυλακισμένοι μετά από ένα κύμα μαζικών συλλήψεων που έγινε στα μέσα Ιουνίου.
Πάνω από 85.000 Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις από την 28η Σεπτεμβρίου του 2000.
Υπάρχουν 1500 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι που είναι άρρωστοι και χρειάζονται ιατρική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένων 25 με καρκίνο, 65 με σοβαρούς τραυματισμούς και εκφυλιστικές παθήσεις, 20 στην κλινική της φυλακής Ράμλε σε δύσκολες συνθήκες και 18 με νευρολογικά και ψυχολογικά συμπτώματα.
Αρκετοί κρατούμενοι βρίσκονται σε πολύ σοβαρή ιατρική κατάσταση και αντιμετωπίζουν εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένων των Yousry al-Masri, Mansour Mowqada, Khaled Shawish, Moatassem Raddad, Nahed al-Aqra, Salah al-Titi, Alaa al-Hams, and Riad Amour.

 

Το Υπουργείο για τις Υποθέσεις των Κρατουμένων δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας των κρατουμένων απαιτεί επείγουσα παρέμβαση σε διεθνές επίπεδο, λέγοντας ότι “η συνεχιζόμενη κράτηση των ασθενών κρατουμένων μπορεί να θεωρηθεί ως εκτέλεση ή και σκόπιμη δολοφονία τους.”

Το υπουργείο τόνισε οκτώ βασικά σημεία γύρω από την ιατρική αμέλεια και κατάχρηση που αντιμετωπίζουν οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι:

1) καθυστερήσεις στις χειρουργικές διαδικασίες και σε άλλη αναγκαία θεραπεία και επιδείνωση των συνθηκών των κρατουμένων.

2) έλλειψη πρόσβασης σε ειδικούς για τις συνθήκες που επικρατούν στις κλινικές των φυλακών.

3) έλλειψη εγκαταστάσεων στα νοσοκομεία, καθώς στην κλινική της φυλακής Ράμλε οι συνθήκες είναι χειρότερες από ό, τι στις μη-ιατρικές φυλακές.

4) επιβολή του κόστους της θεραπείας στους κρατούμενους ως προσωπική δαπάνη

5) μεταφορά των ασθενών κρατουμένων στην κλινική Ράμλε με ιδιωτική μεταφορική εταιρεία, που είναι σωματικά και ψυχικά απάνθρωπο, και όχι με ασθενοφόρο.

6) ασθενείς κρατουμένοι και  κρατούμενοι που πάσχουν από τις ανθυγιεινές συνθήκες στις φυλακές Ασκελόν, Νεγκέβ και Έσελ.

7) άρνηση της πρόσβασης σε τακτικές ή περιοδικές εξετάσεις προκειμένου να παρακολουθήται η κατάσταση της υγείας των κρατουμένων

8) άρρωστοι κρατούμενοι που υπόκεινται, μαζί με άλλους κρατούμενους, σε βίαιες επιδρομές από τους φρουρούς των φυλακών, οι οποίοι λεηλατούν τα προσωπικά τους πράγματα και τους αναγκάζουν να στέκονται όρθιοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το Press TV δημοσίευσε αυτό το βίντεο σχετικά με την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι σήμερα: the situation faced by Palestinian prisoners today

ΠΗΓΗ:  samidoun.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο