Τρεις στρατιώτες που πολέμησαν στη Γάζα αυτοκτόνησαν τον προηγούμενο μήνα

1232292596.jpg

 

Τρεις στρατιώτες που πολέμησαν στον πόλεμο του φετινού καλοκαιριού στη Λωρίδα της Γάζας αυτοκτόνησαν τον περασμένο μήνα. Επιπλέον, ένας έφεδρος που τον καλέσανε στο βορρά κατά τη διάρκεια του πολέμου για να αντικαταστήσει τακτικά στρατεύματα που είχαν σταλεί στη Γάζα αυτοκτόνησε κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, λίγο μετά την άφιξή του στη βάση του, περίπου πριν από δύο μήνες.

Η ιστοσελίδα NRG αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις αυτοκτονίες των τριών στρατιωτών, όλοι από την ​​Ταξιαρχία Γκιβάτι, τη Δευτέρα.

Κάθε φορά που ένας στρατιώτης πεθαίνει εκτός μάχης, η στρατιωτική αστυνομία ανοίγει έρευνα. Μόνο στο τέλος αυτής της έρευνας είναι που αναφέρεται επισήμως ότι ο στρατιώτης έχει αυτοκτονήσει – ή, σύμφωνα με την επίσημη ορολογία των Κατοχικών  Δυνάμεων του Ισραήλ, ότι υπάρχει υπόνοια αυτοκτονίας. Σε όλες τις τρεις αυτές περιπτώσεις από την Γκιβάτι, οι στρατιώτες βρέθηκαν με τα όπλα δίπλα τους. Ένας βρέθηκε μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Μια από τις τρεις ​​αυτοκτονίες ήταν αυτή του David Gordon, ένός στρατιώτη ο οποίος είχε μεταναστεύσει στο Ισραήλ χωρίς την οικογένειά του. Έλειπε για δύο ημέρες, ώσπου το σώμα του βρέθηκε σε ένα χαντάκι. Φορούσε τη στολή του και το όπλο του ήταν δίπλα του.

Ένα μήνα πριν, η Haaretz ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των μαχών στη Λωρίδα της Γάζας, η υπηρεσία για την ψυχική υγεία των στρατιωτών είχε περιθάλψει περισσότερους από 100 στρατιώτες. Αυτός ο αριθμός αυξήθηκε μετά το τέλος του πολέμου. Το ιατρικό σώμα των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, έχει καλέσει  όλους τους στρατιώτες που χρειάζονται ψυχολογική βοήθεια, να επικοινωνήσουν με την υπηρεσία. Ο στρατός εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να ζητήσει βοήθεια από μη στρατιωτικούς γιατρούς που θεραπεύουν έφεδρους, μέσω των οργανισμών  υγείας, και σχεδιάζει να στείλει μηνύματα σε όλους όσους συμμετείχαν στον πόλεμο σε μια προσπάθεια να έρθει σε επαφή με τους στρατιώτες που έχουν εμφανίσει σοκ ή άλλες ψυχολογικές αντιδράσεις στη μάχη.

Επίσης, το ιατρικό σώμα έχει πραγματοποιήσει συνομιλίες με ολόκληρες ταξιαρχίες που πολέμησαν στον πόλεμο, ιδίως εκείνους της Ταξιαρχίας Γκολάνι, που έλαβαν μέρος στη σφαγή στη γειτονιά Shujaiyeh στην πόλη της Γάζας,

Το 2013, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία των Ισραηλινών Δυνάμεων Κατοχής, επτά στρατιώτες αυτοκτόνησαν – έξι που είχαν κάνει υποχρεωτική υπηρεσία  και ένας από τον μόνιμο στρατό.

ΠΗΓΗ: haaretz

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο