10 χρόνια

Ποιά είναι η συμμετοχή της Coca Cola στην κατοχή της Παλαιστίνης από το Ισραήλ

 

a1sx2_Thumbnail2_coca_cola_-_east_jerusalem_-_27.8.2014_-_ziyaad_lunat.jpg

 

Η Κεντρική Εταιρεία Εμφιαλώσεως (CBC) ή η Coca Cola του Ισραήλ, είναι μια εταιρεία που κατασκευάζει και διανέμει αναψυκτικά, γαλακτοκομικά προϊόντα και αλκοολούχα ποτά. H CBC ξεκίνησε τη λειτουργία της στο Ισραήλ το 1967, μέσω του franchise των προϊόντων της Coca Cola, από την Coca Cola International.

Μέσω της θυγατρικής της, της Κεντρικής εταιρείας για Πωλήσεις και Διανομή, η CBC διατηρεί ένα περιφερειακό κέντρο διανομής στη  βιομηχανική ζώνη του ισραηλινού εποικισμού Αταρότ. Το κέντρο διανομής του Αταρότ είναι υπεύθυνο για την εμπορία ποτών της εταιρείας προς τον παλαιστινιακό πληθυσμό της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Παράλληλα, στην Παλαιστινιακή εταιρεία franchisee – Εθνική Εταιρεία Ποτών (NBC) δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, η οποία αποτελεί, επομένως, μια δεσμευμένη αγορά για την ισραηλινή εταιρεία- διανομέα.

Το 2006, η CBC αγόρασε to Οινοποιείο Tαμπόρ – ένα ισραηλινό οινοποιείο που κατέχει αμπελώνες κοντά στο Όρος Σιφόν στα κατεχόμενα Υψώματα του Γκολάν. Τα σταφύλια από τους αμπελώνες του Σιφόν χρησιμοποιούνται στα λευκά κρασιά του οινοποιείου.

Η CBC κατέχει επίσης την βιομηχανία ΜΙΛΚΟ της οποίας η θυγατρική, τα γαλακτοκομικά Μεσέκ Ζούριελ (81%), κατέχουν μια φάρμα γαλακτοκομικών προϊόντων και μια έδρα στον εποικισμό Σαντμόντ Μέχολα στην κοιλάδα του Ιορδάνη.

Η εταιρεία ανήκει στους David Wertheim (63%) και Drorit Wertheim (37%).

Θυγατρικές και συνεργάτες

Εκτός από την κατασκευή και τη διανομή των προϊόντων της Coca Cola στο Ισραήλ, η εταιρεία είναι η ισραηλινή διανομέας των μεγάλων εμπορικών σημάτων μπίρας: Carlsberg και Tuborg, καθώς και των Guinness, Leffe, Hoegarden, Stella Artois και Weinshtephen. Μέσω της θυγατρικής της,  IBBLS, η εταιρεία κατέχει επίσης την άδεια της Diageo για το Ισραήλ, μιας διεθνούς εταιρίας  αλκοολούχων ποτών. Γνωστές εμπορικές ετικέτες που περιλαμβάνονται στην εταιρεία είναι οι Smirnoff, Smirnoff Ice, Johnnie Walker, Baileys, Gordons και τα κρασιά Tabor.

Η ομάδα, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή γαλακτοκομική εταιρεία Müller, εμπορεύεται και διανέμει τα προϊόντα Müller στη Ρουμανία.

Άλλες θυγατρικές είναι οι: Keshet-IBBL, Ηνωμένες Ρουμανικές Ζυθοποιίες (URB), Prigat, Neviot, Mashkar, Tara και Store Next.

 

ΠΗΓΗ:  whoprofits

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
Μετάβαση στο περιεχόμενο