Το Ισραήλ απαγόρευσε στην Κολομβιανή υπουργό Εξωτερικών την είσοδο στην Δυτική Όχθη

Το Ισραήλ αρνήθηκε να επιτρέψει στην κολομβιανή υπουργό Εξωτερικών, Maria Angela Holguin, να επισκεφθεί την Δυτική Όχθη, με σκοπό συνάντηση με τον Παλαιστίνιο ομόλογο της, Riyad Al-Maliki. Σε ανακοίνωση του, την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας ανέφερε πως το Ισραήλ απέρριψε την σχετική αίτηση που είχε κατατεθεί ήδη από τις 3 Νοεμβρίου, θέτοντας ως προαπαιτούμενο για να γίνει αυτή αποδεκτή, την συνάντηση της Holguin και με τον ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Avigdor Lieberman. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν έγινε δεκτό από την κολομβιανή πλευρά.

Η άρνηση του Ισραήλ ανάγκασε την Holguin να ακυρώσει την επίσκεψη της στην Ραμάλα, ωστόσο τελικά η συνάντηση με τον παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε στο Αμμάν της Ιορδανίας στις 10 Νοεμβρίου. Η κολομβιανή υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται σε περιοδεία στην Μέση Ανατολή, με επόμενους σταθμούς το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η απαγόρευση εισόδου της Holguin ήρθε να προστεθεί στην πρόσφατη απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης, για μόνιμη απαγόρευση εισόδου στην Γάζα του Νορβηγού γιατρού Mads Gilbert, ο οποίος προσφέρει τις υπηρεσίες του πάνω από δέκα χρόνια στην, αποκλεισμένη από το Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας. Ο Gilbert, ο οποίος βρέθηκε στην Γάζα καθ’ όλο το διάστημα της πρόσφατης επίθεσης του Ισραήλ που διήρκεσε πενήντα ημέρες, χαρακτήρισε την απόφαση ως “απολύτως απαράδεκτη”, ενώ τόνισε πως “η βασική αιτία της κακής κατάστασης της υγείας του πληθυσμού της Γάζας είναι φυσικά ο αποκλεισμός και οι βομβαρδισμοί”. Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε το Νορβηγό γιατρό ως “φιγούρα Τζέκυλ & Χάιντ”, ενώ αντίθετα το υπουργείο εξωτερικών της Νορβηγίας ανακοίνωσε πως θα αμφισβητήσει την απαγόρευση.

b2ap3_thumbnail_Mideast-Gazas-Emergen_Horo.jpg

Πηγές: Ma’an, MEMO, BBC

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο