10 χρόνια

Mεξικό : Mαθητές από την Ayotzinapa θα συναντηθούν με τον EZLN

Χιλιάδες κάτοικοι της Τσιάπας συμμετείχαν στη συνάντηση με τους φοιτητές και τα μέλη της οικογένειας των 43 φοιτητών που εξαφανίστηκαν από την Ayotzinapa. Φωτογραφία: Moyses Zúñiga

Το “Daniel Solís Gallardo” το Εθνικό Καραβάνι Πληροφοριών, που αποτελείται από τους γονείς και τους συγγενείς των εξαφανισθέντων normalistas [1] μαθητών στην Iguala του Guerrero, θα έχει μια ιδιωτική συνάντηση με τους διοικητές του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού των Ζαπατίστας  (EZLN) και τα μέλη της Καλής Διακυβέρνησης Juntas.

Ο Omar García, ένας φοιτητής στο κολλέγιο δασκάλων Raúl Isidro Burgos, δήλωσε ότι έφτασαν στην Τσιάπας με σκοπό να συναντηθούν με όλους τους οργανισμούς και τις ομάδες, που έχουν δείξει αλληλεγγύη και συντροφικότητα στο αίτημά τους, να βρεθούν οι 43 μαθητές που απήχθησαν και εξαφανίστηκαν στις 26 του περασμένου Σεπτεμβρίου.

“Ένας από τους στόχους του καραβανιού, είναι η συνάντηση με τον Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό των Ζαπατίστας , ο οποίος έχει πραγματοποιήσει δύο δημόσιες διαδηλώσεις σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους γονείς και τους μαθητές της Παιδαγωγικής Ακαδημίας της Ayotzinapa.”
Την πρώτη μέρα στην Τσιάπας, το Καραβάνι είχε κατ ‘ιδίαν συνάντηση με τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εξήγησαν ότι δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να επιτρέψουν την αποδοχή, ότι οι σύντροφοί τους δολοφονήθηκαν και αποτεφρώθηκαν, όπως ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας Jesus Murillo Karam .

Προηγουμένως όταν χιλιάδες ανθρώποι συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ειρήνης του San Cristóbal de las Casas, μία από τις μητέρες των εξαφανισθέντων, δήλωσε ότι έχουν λάβει μαρτυρίες από ανθρώπους, που τους βεβαιώνουν, ότι οι γιοι τους είχαν μεταφερθεί από ένα μέρος σε άλλο για ημέρες μετά την εξαφάνισή τους.

“Οι άνθρωποι, που ο Γενικός Εισαγγελέας επεσήμανε, ως τους υποτιθέμενους δράστες, είχαν συλληφθεί ημέρες πριν εξαφανιστούν τα παιδιά μας, δεν θα μπορούσαν να είναι αυτοί. Το είδα στις εφημερίδες τρεις ημέρες πριν, δεν θα μπορούσαν να έχουν φύγει από τη φυλακή “, δήλωσε η μητέρα ενός από των 43 αγνοούμενων φοιτητών.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της κοινωνίας των πολιτών και των ανθρωπιστικών οργανώσεων, εξέδωσαν δήλωση στην οποία εξέφρασαν την αλληλεγγύη και τη συντροφικότητά τους με το κίνημα της Ayotzinapa και την προσπάθεια εντοπισμού των 43 εξαφανισμένων φοιτητών.

“Αυτό που συνέβη στην Ayotzinapa δεν είναι μια μεμονωμένη πράξη, οι βίαιες εξαφανίσεις είναι ένας μηχανισμός, που το κράτος του Μεξικού χρησιμοποιεί για να φιμώσει και να περιορίσει τα κοινωνικά κινήματα. “

Ο Manuel Jesús de Mendoza Vázquez, που εκπροσωπεί το τμήμα 7 του Εθνικού Συντονιστικού των Εργαζομένων στην Εκπαίδευση, (CNTE, τα αρχικά του στα ισπανικά), κάλεσε για “εξέγερση των πολιτών” και δράσεις για τη στήριξη της Ayotzinapa. Αυτές περιλαμβάνουν και τη μη συμμετοχή στην παρέλαση της 20ης Νοεμβρίου [2].

[1] οι “Normalistas” είναι φοιτητές σε μια αγροτικό κολλέγιο δασκάλων.

[2] η 20η Νοεμβρίου είναι αργία στο Μεξικό για τον εορτασμό της Επανάστασης του Μεξικού

Inicia Brigada informativa Ayotzinapa

(πηγές : http://radiozapatista.org/   http://floweroftheword.wordpress.com/2014/11/16/ayotzinapa-students-to-meet-with-ezln/)

(μετάφραση : Sylvia )

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο