Νεκρός λόγω εγκληματικής αδιαφορίας των ανθρωποφυλάκων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας

αναδημοσίευση από http://www.antiracismfascism.org

Εκτακτο: Σε ηχητικό υπάρχει καταγγελία για δεύτερο θάνατο και ότι ο δοιηκητής απειλεί ότι θα πεσει ξύλο αν δεν σταματήσει η απεργία πείνας

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ

Νεκρός λόγω εγκληματικής αδιαφορίας των ανθρωποφυλάκων  στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας
Ξεκίνησαν μαζική απεργία πείνας οι κρατούμενοι συμμετέχοντας στην κινητοποίηση για την 17 Νοέμβρη.

Έχασε τη ζωή του ο Πακιστανός μετανάστης Μοχάμεντ Ασφάκ, ετών 26, στις 6 Νοέμβρη. Οι αρχές ενημέρωσαν την πρεσβεία του Πακιστάν στις 7 Νοέμβρη.

Όπως καταγγέλλουν στη ΚΕΕΡΦΑ και την Πακιστανική Κοινότητα  Ελλάδος, ο Μοχάμεντ Ασφάκ, είχε χτυπηθεί βάρβαρα από αστυνομικούς σε μία από τις εξεγέρσεις στο στρατόπεδο Κορίνθου. Υπέφερε και  επιζητούσε για πολλούς μήνες να θεραπευτεί λόγω σοβαρού αναπνευστικού προβλήματος αλλά μόνο όταν βρέθηκε στο τελικό στάδιο, με καταρρεύσεις, τον μετέφεραν στο νοσοκομείο! Τον πήγανε στο νοσοκομείο, αρχή Νοέμβρη, μετά από μεγάλες διαμαρτυρίες των συγκρατουμένων του.

 Οι συγκρατούμενοι του διαμαρτύρονται και προχώρησαν από σήμερα, 17 Νοέμβρη, σε μαζική απεργία πείνας. Διάλεξαν τη μέρα αυτή συμμετέχοντας με το δικό τους τρόπο στον αγώνα για ελευθερία και δημοκρατία. Ήδη, οι αστυνομικοί τρομοκρατούν και εμποδίζουν τις επικοινωνίες τους με τον έξω κόσμο.
Είναι ώρα να κλείσουν τα ρατσιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και να σταματήσει η εξοντωτική μεταχείριση των κρατούμενων.

   Είναι ειρωνεία ότι αυτές τις μέρες συνεχίζεται η δίκη για την εξέγερση των κρατούμενων στην Αμυγδαλέζα τον Αύγουστο του 2013 με κατηγορούμενους δεκάδες μετανάστες.
Στις  18 Νοεμβρίου συνεχίζεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών η εκδίκαση της υπόθεσης σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης-κολαστήριο της Αμυγδαλέζας στις 10 Αυγούστου 2013. Έχουν ήδη εξεταστεί 4 μάρτυρες κατηγορίας αστυνομικοί και ακολουθούν οι υπόλοιποι 21. Η παρουσία του αντιρατσιστικού κινήματος κατά τη διάρκεια της δίκης, αναδεικνύει στους δικαστές και στους ενόρκους ότι οι μετανάστες δεν είναι μόνοι τους, ότι αποτελούν κομμάτι μιας ολόκληρης κοινωνίας που παλεύει ενάντια στα μνημόνια, στην τρόικα, στην κυβέρνηση και τους φασίστες.
Θέλουμε οι κατηγορούμενοι συλληφθέντες μετανάστες να αθωωθούν για τις πράξεις τις οποίες κατηγορούνται, της στάσης κρατουμένων, του εμπρησμού με κίνδυνο ανθρώπινης ζωής, της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Οι άθλιες συνθήκες κράτησης σε κοντέινερς και ανήλιαγα αστυνομικά τμήματα, η απουσία σοβαρής ιατρικής περίθαλψης που εκθέτει τους μετανάστες σε σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή τους, η συνεχώς παρατεταμένη κράτηση τους, η συχνή ρατσιστική συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων φύλαξης αποτελούν τους λόγους για τους οποίους οι μετανάστες διαμαρτύρονται και απαιτούνε σεβασμό στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα τους.
 Τα λεφτά που σπαταλά η συγκυβέρνηση για την ίδρυση και συντήρηση αυτών των στρατοπέδων να δοθούν για θέσεις εργασίας, για νοσοκομεία, σχολεία και πανεπιστήμια. Επικοινωνία με: Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964, Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, 69552955322

http://www.antiracismfascism.org/index.php/actions/frontex/item/1116-nekros-logo-egklimatikis-adiaforias-ton-anthropofylakon-sto-stratopedo-sygkentrosis-tis-amygdalezas-ksekinisan-maziki-apergia-peinas-oi-kratoymenoi-symmetexontas-stin-kinitopoiisi-gia-tin-17i-noemvri

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

3 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
3 Σχόλια
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο