10 χρόνια

Ηχητικά ντοκουμέντα απεργών πείνας από το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας

Tρείς κρατούμενοι μετανάστες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης-κολαστήριο στην Αμυγδαλέζα μίλησαν στην ΚΕΕΡΦΑ, ανήμερα των κινητοποιήσεων της επετείου της 17ης Νοέμβρη.

Στα τρία ηχητικά ντοκουμέντα που κατέγραψε η ΚΕΕΡΦΑ, τρεις κρατούμενοι μετανάστες μιλάνε για τις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας.
Συγκεκριμένα καταγγέλλουν ότι υπήρχε ανάγκη για γιατρό, αλλά καθυστέρησαν 10 με 15 μέρες να τους πάνε, με αποτέλεσμα το θάνατο του Πακιστανού μετανάστη Μοχάμεντ Ασφάκ, ετών 26, στις 6 Νοέμβρη. Αναφέρουν το θάνατο επίσης ενός ακόμη μετανάστη απο το Μπαγκλαντές, καθώς και το ότι υπάρχουν πολλοί ακόμη που χρήζουν ιατρικής βοήθειας. Όπως καταγγέλλουν οι μετανάστες, τους βρίζουν και τους φωνάζουν συνέχεια, χαρακτηριστικά όπως λέει ένας από τους μετανάστες, χθες στις 17 Νοέμβρη, που έκαναν απεργία πείνας, πήγε ο διοικητής και του είπε “πάρε να φας το φαγητό, άμα δεν το φας θα πέσει ξύλο”.

Οι καταγγελίες αναφέρουν, ότι ενώ όταν τους πάνε στο γιατρό και εκείνος τους λέει να πάνε την επόμενη μέρα να πάρουν το χαρτί τους και φάρμακα, οι υπεύθυνοι τους πηγαίνουν μετά από 10 μέρες και δεν υπάρχουν τα χάπια. Δεν έχουν ούτε γιατρούς στο στρατόπεδο και το φαγητό που τους δίνουν είναι σκουπίδια:

– “μας έχουν βάλει σαν τα πρόβατα εδώ μέσα και δεν μας προσέχει κανεις, αν μας δεις είμαστε σαν τα ποντίκια, το φαγητό που μας δίνουν δεν το τρώει κανείς έξω, για τα σκουπίδια είναι”.

Όταν λένε στους αστυνομικούς “πονάει η κοιλιά μου”, εκείνοι απαντούν “πονάνε τα αρχίδια μου”. “Δεν μας βοηθάει κανείς, ο νόμος λέει ότι πρέπει να μας κρατήσουν 18 μήνες, όμως οι περισσότεροι έχουμε δύο χρόνια εδώ μέσα”.

Οι μετανάστες ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια: “όσο μπορείτε βοηθάτε για μας, είμαστε άνθρωποι, δεν πρέπει να νοιάζει ποιος είναι χριστιανός, ποιος είναι μουσουλμάνος, όσο μπορείτε βοήθηστε για μας σας παρακαλώ πολύ”.

Ακούστε τις καταγγελίες που έδωσαν στην ΚΕΕΡΦΑ οι κρατούμενοι μετανάστες στην Αμυγδαλέζα εδώ :

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=xS_7bFwSoJQ&feature=youtu.be","width":"800","height":"450"}

 

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο