Απεργία πείνας στην Αμυγδαλέζα: 20 κρατούμενοι με σοβαρά προβλήματα

Εξαιτίας της εξάντλησης, της κακής διατροφής, της ανύπαρκτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των άθλιων συνθηκών υγιεινής στα κοντέινερ της Αμυγδαλέζας, 20 από τους κρατούμενους που βρίσκονται σε απεργία πείνας κατέρρευσαν χτες Τετάρτη και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Η Αμυγδαλέζα είναι «κέντρο κράτησης» που λειτουργεί ουσιαστικά ως στρατόπεδο συγκέντρωσης. Περίπου 3000 άνθρωποι κρατούνται εκεί με το καθεστώς της διοικητικής κράτησης το οποίο πρόσφατα παρατάθηκε, από το μέγιστο όριο των 18 μηνών κατά 6 μήνες, στα δύο χρόνια. Κάποιοι κρατούμενοι βρίσκονται εκεί ακόμα και για 26 μήνες.

Παράλληλα με τις πολύ κακές συνθήκες κράτησης, η συμπεριφορά των αστυνομικών και των φυλάκων απέναντι στους κρατουμένους είναι αυταρχική και βίαιη.

Κρατούμενοι από την Αμυγδαλέζα περιγράφουν την κατάσταση σε νέες τηλεφωνικές συνομιλίες που δημοσιοποίησε χτες η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ):

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=00DHv1a_vxE","width":"800","height":"450"}

Δείτε επίσης: Ηχητικά ντοκουμέντα απεργών πείνας από το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας (18/11)

Οι αστυνομικοί προβαίνουν σε χρήση σωματικής βίας κατά των κρατουμένων, ενώ επίσης χρησιμοποιούν απειλές και υποσχέσεις προκειμένου οι κρατούμενοι να σταματήσουν την απεργία πείνας. Χαρακτηριστικά, ξήλωσαν πλακάτ που έγραφαν «απεργία πείνας» ενώ εκδίωξαν και δημοσιογράφους που πήγαν εκεί χτες για να καλύψουν την απεργία πείνας.

Οι κρατούμενοι ξεκίνησαν απεργία πείνας με αφορμή τον θάνατο ενός κρατουμένου λόγω της αδιαφορίας αστυνομικών και φυλάκων.

Δείτε σχετικά: Νεκρός λόγω εγκληματικής αδιαφορίας των ανθρωποφυλάκων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο