Έκκληση Ηρακλή Κωστάρη μέσα από τις φυλακές στο Κόκκινο

b2ap3_thumbnail_Kostaris.jpgΟ κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, Ηρακλής Κωστάρης, βρίσκεται στην 23η μέρα απεργία πείνας, απαιτώντας το αυτονόητο δικαίωμα του, που ορίζει και ο νόμος, να του χορηγούνται οι απαραίτητες άδειες από την πολιτεία για να παρακολουθεί τα μαθήματά του στο ΤΕΙ Πειραιά.  

Κραυγή αγωνίας μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού και μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού στο Κόκκινο, του απεργού πείνας Ηρακλή Κωστάρη, ο οποίος βρίσκεται στην 23η μέρα απεργία πείνας, γιατί η πολιτεία του απαγόρευσε αναίτια το δικαίωμά του να παρακολουθεί τα μαθήματα της σχολής του, στο ΤΕΙ Πειραιά.

Κάνω μια προσπάθεια να ακουστώ, αλλά συναντώ κλειστές πόρτες, τονίζει ο κ. Κωστάρης και συνεχίζει, ζητώ αυτά που μου αναλογούν. Όπως ορίζει ο νόμος δικαιούμαι άδειες για την παρακολούθηση μαθημάτων στο πανεπιστήμιο που έχω περάσει με πανελλήνιες εξετάσεις. Η πολιτεία εδώ και δέκα μήνες μου το αρνείται, και κανένας δεν μου έχει εξηγήσει τον λόγο. 

Ενώ τονίζει ότι, η απόφαση είναι πολιτική και έρχεται από πάνω, και σημειώνει ότι βρίσκεται σε ομηρία του καθεστώτος καθώς έχει ήδη χάσει δύο εξάμηνα και σύμφωνα με τον νέο νόμο για τους χρόνιους φοιτητές κινδυνεύει να διαγραφεί από το πανεπιστήμιο.

Υπενθυμίζουμε ότι για τον ίδιο λόγο ο Νίκος Ρωμανός έχει ξεκινήσει και αυτός απεργία πείνας από τις 8 Νοεμβρίου.

{"file":"/kostaris-20-11-2014—Converted.mp3","place":"user:72"}

Πηγή: Στο Κόκκινο

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο