To κράτος και οι μηχανισμοί του επιτίθενται στις καταλήψεις σχολείων και σχολών

Χτες, η ΟΛΜΕ μοίρασε μιά ανακοίνωση όπου κατήγγειλαν επιθέσεις σε μαθητές.

Η ανακοίνωση καταγγέλει συγκεκριμένα περιστατικά που διαδραματίστηκαν σε σχολεία στο Γαλάτσι και στην Αργυρούπολη.

Σε  Λύκειο του Γαλατσίου υποδιευθυντής προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό μαθήτριας ενώ σε Γυμνάσιο της Αργυρούπολης γονέας κτύπησε με τον κόπτη, που κρατούσε, μαθητή που συμμετείχε σε κατάληψη. “Τα κρούσματα βιαιοπραγίας σε βάρος μαθητών είναι πάμπολλα και η Ομοσπονδία μας αδυνατεί να τα καταγράψει”, επισημαίνει η ομοσπονδία καθηγητών στην ανακοίνωσή της.

“Οι απειλές, οι προπηλακισμοί και η σωματική βία σε βάρος μαθητών,είναι απαράδεκτες από παιδαγωγική άποψη και όσοι προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο σχολείο”, τονίζει η ΟΛΜΕ και παράλληλα αποκαλεί το υπουργείο Παιδείας “ηθικά υπεύθυνο για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση”.

 

Για να πάρουμε μια ιδέα, το περιστατικό της Αργυρούπολης έγινε από ένα φασιστοπασόκο που προσπάθησε να σπάσει την αλυσίδα της εισόδου, με ένα κόφτη, τα παιδιά τον εμπόδισαν, έκοψε τα δάχτυλά του, χτύπησε ένα παιδί με τον κόφτη και δέχτηκε κατακέφαλα μια παλέτα από τα παιδιά. Ο τραμπουκισμός δεν πέρασε και από χτες είναι συγκεντρωμένοι γονείς έξω από αυτό αλλά και  πολλά ακόμη σχολεία της περιοχής. Ακόμη, ο ίδιος διατηρεί το αξίωμα του προέδρου συλλόγου γονέων στο σχολείο όπως και ένα βιβλιοπωλείο, ενώ η σύζυγός του ήταν υποψήφια καθεστωτική δημοτική σύμβουλος στις εκλογές, που δεν εκλέχτηκε. Ανάλογα περιστατικά μικρότερης έντασης έγιναν και σε άλλα σχολεία, όπως και φασίστες προσπάθησαν να μπουν στις καταλήψεις, αλλά περιορίστηκαν σε αναγραφή συνθημάτων μετά από οργανωμένη άμυνα μαθητών. Ηδη, τα περισσότερα συνθήματα έχουν σβηστεί. 

 

Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Τεντέν ήδη μοίρασε εγκύκλιο, για το θέμα, προσέξτε πως τα γράφει:

«Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται συχνά το φαινόμενο της καταλήψεως των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από μερίδα μαθητών. Αυτοί, που κατά κανόνα αποτελούν οργανωμένες μειοψηφίες, ασφαλίζουν τις εισόδους τους σχολείου τους και παρεμποδίζουν την είσοδο τόσο των συμμαθητών τους όσο και του διδακτικού προσωπικού. Ανάμεσα στους καταληψίες παρεισφρύουν τις νυκτερινές ώρες και άτομα που δεν ανήκουν στην εκπαιδευτική κοινότητα, τα οποία προβαίνουν σε καταστροφές των υποδομών του σχολείου, ενώ οι αφαιρέσεις εκπαιδευτικού υλικού και κυρίως ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι σύνηθες φαινόμενο. Οι καταληψίες πολλές φορές έχουν την ηθική στήριξη και ενηλίκων, ενώ επιδιώκουν την προβολή τους μέσω των τηλεοπτικών σταθμών, τα οποία πάντοτε τους παρέχουν τη δυνατότητα αυτή….


    Επειδή τα εγκλήματα αυτά διώκονται αυτεπάγγελτα, είναι αυτονόητη η εισαγγελική παρέμβαση μέσω των αστυνομικών αρχών, τόσο για τη βεβαίωση των εγκλημάτων όσο και την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών τους.

να ζητείται η συμβολή των εκπαιδευτικών του σχολείου, οι οποίοι κατά κανόνα γνωρίζουν την ταυτότητα όσων πρωταγωνιστούν στις καταλήψεις…


..Σε εξαιρετικές και σοβαρές περιπτώσεις επιβάλλεται να ακολουθείται και η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος εξωσχολικών ενήλικων δραστών . Αντίθετα, η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος ανήλικων μαθητών πρέπει να αποφεύγεται…

…Σε κάθε περίπτωση εξεζητημένης εγκληματικής συμπεριφοράς από ανήλικους μαθητές να ερευνάται και η τυχόν συνδρομή των όρων του εγκλήματος της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου από τους γονείς τους».

 



 




    Αναφορικά με τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, οι εισαγγελείς έλεγαν σήμερα με νόημα ότι «έχουν γνώση οι φύλακες» και πολύ σύντομα θα κινηθούν και προς αυτήν την κατεύθυνση.


    Παράλληλα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, έδωσε εντολή στα αστυνομικά τμήματα να ακολουθούν την αυτόφωρη διαδικασία στις περιπτώσεις που διαπράττονται αυτεπάγγελτα διωκόμενα αδικήματα. 

 

Με καταστολή , χωρίς βιβλία   θέλουν να γίνεται παιδεία

Εν ολίγοις, τους περιμένουμε ……

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο