Εκτελούν τον Ν. Ρωμανό με «νομοθετική ρύθμιση» που κόβει τις εκπαιδευτικές άδειες για όλους

Αντίθετα με κάθε πρακτική ανθρώπινης μεταχείρισης κρατουμένων, μεταβάλλοντας τις φυλακές σε κλειστά ιδρύματα κοινωνικής απομόνωσης και αγνοώντας την εκφρασμένη βούληση του επί 25 ημέρες απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού για συνέχιση της απεργίας πείνας μέχρι το τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης προτίθεται να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση για εξ αποστάσεως σπουδές των κρατουμένων, όπως στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Μετά τις πρόσφατες ομοφοβικές του δηλώσεις, ο υπ. Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, είπε για την υπόθεση Ρωμανού: «Και ο Θεός να κατέβαινε, δεν μπορούσε να αλλάξει το αποτέλεσμα με βάση το ισχύον καθεστώς, ο Ρωμανός δεν μπορεί να πάρει άδεια».

Ωστόσο νομικές πηγές τονίζουν ότι το θέμα περιπλέκεται, καθώς ο Ρωμανός είναι μεν υπόδικος (έχει μπροστά του ακόμη δύο δίκες) με την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», αλλά το πρώτο δικαστήριο που τον καταδίκασε για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης έχει αποφανθεί ότι δεν είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης. «Υπάρχει εκκρεμοδικία», τονίζουν οι ίδιες πηγές. «Δεν μπορεί να δικαστεί για την ίδια κατηγορία, συνεπώς τα επόμενα δικαστήρια δεν μπορεί παρά να είναι αθωωτικά».

Ο Ν. Ρωμανός υποβάλλει σήμερα το πρωί, μέσω του δικηγόρου του, νέα αίτηση για παροχή εκπαιδευτικής άδειας.

Η στάση του υπουργείου είναι εντελώς αντίθετη με το πνεύμα των εκπαιδευτικών αδειών:

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=qC7XmnxJFws","width":"800","height":"450"}

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο