Τα ψέμματα του Αθανασίου ενώ η κατάσταση της υγείας του Ν. Ρωμανού επιδεινώνεται

b2ap3_thumbnail_20141204-120608.jpg

Οι γονείς του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού καταγγέλουν για ψευδείς δηλώσεις τον υπουργό δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, ο οποίος είπε ότι προσπαθεί μάταια να επικοινωνήσει μαζί τους και ότι ο Νίκος Ρωμανός σιτίζεται με “υγρή τροφή”. 

Στο μεταξύ ο  συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης δήλωσε στο ραδιόφωνο του Alpha πως η κατάσταση της υγείας του Ν. Ρωμανού επιδεινώνεται και ότι σκέφτονται να τον μεταφέρουν πλέον στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Σχολιάζοντας την εκ νέου απόρριψη του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού για εκπαιδευτική άδεια, ο κ. Ραγκούσης είπε μεταξύ άλλων: «Ο Ρωμανός αμετάθετα θα παραμείνει στην απεργία πείνας απέναντι στην αδιαλλαξία της πολιτείας».

Η απάντηση στον Αθανασίου από τους γονείς του Νίκου Ρωμανού:

“Ο κ. Αθανασίου δήλωσε χθες ότι προσπαθεί μάταια να επικοινωνήσει μαζί μας.
Είναι παράδοξο ότι δεν χρησιμοποίησε το τηλέφωνο επικοινωνίας που είχαμε θέσει στη διάθεσή του όταν, πριν από 7 ημέρες, ζητήσαμε να τον συναντήσουμε.
Είναι θλιβερό να ψεύδεται ισχυριζόμενος ότι ο Νίκος σιτίζεται με υγρή τροφή. Απαιτούμε να εκδοθεί σήμερα ιατρικό ανακοινωθέν για να φανεί η αλήθεια.

Ο κ. Αθανασίου προτείνει την εξ αποστάσεως μάθηση.
Είναι εξοργιστικό να δείχνει ότι αγνοεί τον λόγο ύπαρξης των αδειών σε κρατούμενους. Οι άδειες βγάζουν τον κρατούμενο από το άβατο της φυλακής για να τον επανασυνδέσουν με την κοινωνία. Οι εκπαιδευτικές άδειες κρατάνε τη μόρφωση ζωντανή, δεν την αποστειρώνουν, τη συνδέουν με το κοινωνικό περιβάλλον για να τη μετουσιώσουν σε παιδεία.
Είναι ανεπίτρεπτο να προτείνονται εικονικά δικαιώματα όταν η απεργία πείνας του γιου μας είναι πραγματική.

Ο χρόνος πιέζει αμείλικτα. Η απάντηση είναι μία. Αλλιώς, η Ελλάδα σε λίγες μέρες θα θρηνεί τον πρώτο νεκρό πολιτικό κρατούμενο από απεργία πείνας.

Δεν είναι δυνατόν να χτιστεί το μέλλον πάνω στον Θάνατο.

Οι γονείς του Νίκου Ρωμανού

Παυλίνα Νάσιουτζικ, Γιώργος Ρωμανός “

 

ΠΗΓΕΣ: enallaktikos , leftgr

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο