10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Σύρος από τη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα πεθαίνει στην Αλβανία

b2ap3_thumbnail_1_20141205-100253_1.jpg

 

Ένας νεαρός γιατρός που είχε λάβει μέρος στην διαμαρτυρία  που οι Σύριοι πρόσφυγες  ξεκίνησαν πριν από δύο εβδομάδες στην Αθήνα , πέθανε καθώς προσπαθούσε να περάσει τα ελληνο-αλβανικά σύνορα, όπως δήλωσαν  Σύροι στη διαδήλωση,  την Πέμπτη.

Το όνομά του ήταν Ayman Ghazal,  από το Χαλέπι. Φίλοι του είπαν είπε ότι μετά από  μερικές ημέρες στη διαμαρτυρία  ένιωσε ότι ήταν καλύτερο γι’ αυτόν να συνεχίσει το ταξίδι του σε ό, τι ήλπιζε ότι θα είναι περισσότερο ασφαλές.  

Ο Abdulghafour Tammaa, ένας από τους διαδηλωτές, έγραψε ότι ο Δρ Ghazal πέθανε σε ένα  αλβανικό δάσος “από το κρύο”, προσθέτοντας ότι “το όνειρο της Ευρώπης”   χάθηκε μαζί του.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Facebook στη σελίδα των Σύρων διαδηλωτών, η οικογένεια του νεκρού είναι στη Μερσίνα της Τουρκίας.

b2ap3_thumbnail_2_20141205-100412_1.jpg

Περίπου 200 πρόσφυγες της Συρίας, ανάμεσά τους ηλικιωμένοι,   γυναίκες και  παιδιά, έχουν κατασκηνώσει έξω στην Πλατεία Συντάγματος στο κέντρο της Αθήνας, από τις 19 Νοεμβρίου.  Οι Σύροι ζητούν να τους επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις χώρες που λένε ότι θα τους εξασφαλίσουν προστασία ως πρόσφυγες πολέμου. Σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άσυλο στην πρώτη χώρα της ΕΕ που έχουν μπει, αλλά οι Σύροι λένε ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία υποδομή για την υποστήριξή τους.

Ο θάνατος του Δρ Ghazal αναδεικνύει την επικίνδυνη φύση των ταξιδιών των προσφύγων πολέμου και άλλων μεταναστών, που κάνουν την απελπισμένη προσπάθειά να φτάσουν σε ασφαλείς χώρες.  

Χθες το βράδυ, 16 μέρα που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος, οι Σύροι και οι υποστηρικτές τους άναψαν κεριά  στη μνήμη του συντρόφου τους.

ΠΗΓΗ:  damomac

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο