Αθώοι οι Στέλλα Αντωνίου και ο Κ. Παπαδόπουλος

 

b2ap3_thumbnail_dikh_synwmosia_4-12-2014.jpg

 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργηματων της Αθήνας έκρινε αθώους, ως προς την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», τους Στέλλα Αντωνίου και Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο.

Ανάλογη ήταν, νωρίτερα, και η πρόταση του εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο την Πέμπτη εξέδωσε την επί της ενοχής ετυμηγορία του, για τους συνολικά 18 κατηγορούμενους στην τρίτη κατά σειρά δίκη για την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Επίσης, το Εφετείο εξέδωσε απόφαση επί των ποινών μόνο για δύο εκ των κατηγορουμένων (για την Στέλλα Αντωνίου και τον Κωνσαντίνο Παπαδόπουλο),

Η απόφαση επί των ποινών για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους αναμένεται να εκδοθεί στις 18 Δεκεμβρίου 2014.

Απόφαση – πιλότος για τον Νίκο Ρωμανό

Η συγκεκριμένη απόφαση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σημαντική από τους νομικούς καθώς, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της εκκρεμοδικίας το οποίο είχαν θέσει οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με το εν λόγω αίτημα δεν μπορεί να δικαστεί κάποιος δύο φορές για το ίδιο αδίκημα, καθώς η απόφαση του πρώτου δικαστηρίου έχει δεσμευτική δύναμη.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι, δεν μπορεί να καταδικαστεί κάποιος δύο φορές για το ίδιο αδίκημα, όπως είχε προτείνει και ο εισαγγελέας της έδρας, Σωτήρης Μπάγιας, ο οποίος είχε υπογραμμίσει ότι, όσοι εκ των κατηγορουμένων είναι ήδη καταδικασμένοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση δεν μπορούν να δικάζονται ξανά.

Νομικοί κύκλοι εκτιμούσαν ότι αυτή η ετυμηγορία θα αποτελέσει απόφαση – πιλότο και για την περίπτωση του απεργού πείνας, ΄Νίκου Ρωμανού, ο οποίος στην υπόθεση της ληστείας στο Βελβεντό απαλλάχθηκε για τη συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ είναι υπόδικος με τον τρομονόμο ως μέλος της οργάνωσης σε άλλες υποθέσεις.

Η απόφαση για Αντωνίου- Παπαδόπουλο

Το δίκαστήριο, ειδικότερα, απάλλαξε την Στέλλα Αντωνίου από την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση και την έκρινε ένοχη για απλή συνέργεια σε διακεκριμένη οπλοκατοχή, επιβάλλοντάς της ποινή κάθειρξης 6 ετών.

Επίσης απάλλαξε τον Κ. Παπαδόπουλο από την ίδια κατηγορία και τον έκρινε ένοχο για το πλημμέλημα της απλής οπλοκατοχής, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή.

Και οι δύο καταδικασθέντες έφυγαν ελεύθεροι από τη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, καθώς και στην Στέλλα Αντωνίου το δικαστήριο έδωσε ανασταλτική δύναμη στην έφεσή της.

Η ετυμηγορία επί της ενοχής για τους υπολοίπους

Ως προς τους υπολοίπους κατηγορουμένους το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους Γιώργο Καραγιαννίδη, Κώστα Σακκά, Αλέξη Μητρούσια, Χρήστο Τσάκαλο, Γεράσιμο Τσάκαλο, Γιώργο Νικολόπουλο, Μιχάλη Νικολόπουλο, Παναγιώτη Αργυρού, Ολγα Οικονομίδου, Δαμιανό Μπολάνο, Γιώργο Πολύδωρο και Θεόφιλο Μαυρόπουλος.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι οι Γιώργος Καραγιαννίδης, Κώστας Σακκάς και Αλέξης Μητρούσιας, κρίθηκαν ένοχοι για τη συμμετοχή τους στη ΣΠΦ περίπου ως το 2010, οπότε και άρχισαν τα τρόμο-δέματα.

ΠΗΓΗ directNEWS.gr

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο