10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Μεξικό: Aναγνωρίστηκε το πτώμα ενός από τους 43 απαχθέντες φοιτητές.

Το σώμα του ενός από τους 43 απαχθέντες φοιτητές αναγνωρίστηκε την ίδια ημέρα στις 6 Δεκεμβρίου, που διαδήλωναν εκατοντάδες χιλιάδες Μεξικανοί ζητώντας δικαίωση για τους 43 φοιτητες

Διάφορες οργανώσεις και τομείς της κοινωνίας πραγματοποίησαν μια μαζική κινητοποίηση στις 6 Δεκεμβρίου στους δρόμους της Πόλης του Μεξικού για να απαιτήσουν την επιστροφή των 43 normalistas φοιτητών από την Ayotzinapa που εξαφανίστηκαν στην Iguala στις 26 Σεπτεμβρίου το 2014. Η κινητοποίηση της 6ης Δεκεμβρίου, ήταν η πρώτη μεγάλη πορεία χωρίς τον πρώην επικεφαλής της αστυνομίας της πρωτεύουσας, που μόλις είχε παραιτηθεί.

Η αργεντίνικη ιατροδικαστική ομάδα ,επιβεβαίωσε την ταυτότητα του Αλεξάνδρο Moρα Βαλένθια στις 6 Δεκεμβρίου,  ενός από τους 43 απαχθέντες normalistas φοιτητές από την Ayotzinapa. Κατάλοιπα λειψάνου που βρέθηκαν σε μια χωματερή στην Cocula ταυτοποιήθηκαν με το DNA του Αλεξάνδρο Μόρα. Ήταν 21 ετών.

View image on Twitter
Μεξικό 6/12 /2014. Φώτο: @MT_enMEXICO

Εκπαιδευτικοί από την Οαχάκα, το Michoacan, το Guerrero, την πόλη του Μεξικού, την πολιτεία του Μεξικού, την Zacatecas, το Γκουαναχουάτο και από άλλες περιοχές, μαζί με τους μαθητές από το Πολυτεχνείο, το UNAM, το UAM, διάφορες κοινωνικές οργανώσεις, συνδικάτα και πολίτες, συμμετείχαν όλοι στην πορεία  από το Ángel de la Independencia ως το Μνημείο της Επανάστασης, με πρωτοπόρους τους γονείς των απαχθέντων φοιτητών από την Ayotzinapa.

View image on Twitter

«Δεν θέλουμε έναν, δεν θέλουμε δέκα, θέλουμε την επιστροφή και των 43» ήταν ένα από τα συνθήματα της διαδήλωσης.

Μετά την άφιξή της πορείας στο Μνημείο της Επανάστασης,  οι γονείς των απαχθέντων φοιτητών είπαν, ότι θα συνεχίσουν την αναζήτηση για τα εξαφανισμένα παιδιά, ακόμα και αν χάσουν τη ζωή τους. Μπροστά από χιλιάδες διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο μπροστά στο Μνημείο της Επανάστασης, ο Felipe de la Cruz, πατέρας ενός από τους απαχθέντες φοιτητές, δήλωσε ότι η αναγνώριση του Αλεξάνδρο δεν είναι αιτία για λύπη, αλλά για αγανάκτηση, οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι να εντοπίσουν και τους υπόλοιπους  42 νέους φοιτητές και να φυλακιστούν οι υπεύθυνοι.

«Μην κλαίτε για τον Αλέξανδρο. Ξέρει ότι δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη », δήλωσε ο De La Cruz. “Υπάρχουν 42 αγνοούμενοι και τους θέλουνμε ζωντανούς. Ο δολοφόνος είναι ακόμα ελεύθερος”, πρόσθεσε.

“Σήμερα είναι μια θλιβερή ημέρα. Θλιβερή. Επιβεβαίωσαν πως ένα από τα λείψανα στην  Cocula ανήκει στον Αλεξάνδρο Mόρα Βαλένθια “

Ο Bernardo Campos, διάβασε ένα μήνυμα του πατέρα του Αλεξάνδρο Μόρα. Στο μήνυμα, ο πατέρας λέει : “Γιέ μου, όπου κι αν βρίσκεσαι σου λέω, ότι η καρδιά μου αιμορραγεί και θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε για σένα και τους φίλους σου.”

b2ap3_thumbnail_rebelde.jpg

“Αυτός ο πόνος είναι ο σπόρος της εξέγερσής μας”. Φώτο: @Oaxaca3_0

(πηγή :http://revolution-news.com/mexico-body-of-normalista-identified-same-day-as-6dmx-protest/)

(μετάφραση, επιμέλεια : Sylvia)

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο