10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Απεργία πείνας Παλαιστινίων κρατουμένων σε απομόνωση και αλληλέγγυων κρατουμένων

b2ap3_thumbnail_hungerdignity-600x357.jpg

Τουλάχιστον 3 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι σε απομόνωση κάνουν απεργία πείνας, ενώ άλλοι 70 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι κάνουν δράση απεργίας πείνας για συμπαράσταση.

Σύμφωνα με το Σύλλογο Παλαιστινίων Κρατουμένων, ο Ναχάρ Αλ Σαάντι κάνει απεργία πείνας από τις 20 Νοεμβρίου διαμαρτυρόμενος για το ότι κρατείται σε απομόνωση. Στα αιτήματά του συμπεριλαμβάνονται ο τερματισμός της απομόνωσης, να επιτραπούν οι επισκέψεις συγγενών, και ο τερματισμός της απομόνωσης άλλων κρατουμένων.

 

b2ap3_thumbnail_hunger2.jpg

 

Η Ισλαμική Τζιχάντ κάλεσε σε τερματισμό της απομόνωσης του Αλ Σαάντι και χαιρέτισε τη δράση των απεργών πείνας.

Επίσης ο Σύλλογος Παλαιστινίων Κρατουμένων ανακοίνωσε ότι οι κρατούμενοι Φαχντ Σαουάλχα και Μαχμούντ Κλεϊμπίμ ξεκίνησαν κι αυτοί απεργία πείνας το Σάββατο, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στην κράτηση σε απομόνωση. Οι δυο τους κρατούνται στη φυλακή Νάφχα, σε απομόνωση, μαζί με άλλους εννιά κρατούμενους, από τον Ιούνιο, όταν η ισραηλινή υπηρεσία φυλακών τους κατηγόρησε ότι προσπάθησαν να σκάψουν τούνελ στη φυλακή Γκαλμπού.

Ο κρατούμενος Σαλίμ Αλ Τζουμπά, ανέφερε σε δήλωσή του ότι «η μάχη των απομονώσεων ξεκίνησε, καθώς πάνω από 30 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, κρατούνται σε απομόνωση στις φυλακές Νάφχα, Μεγκίντο, Εσέλ, Άσκελον και Αγιαλόν».

Κάπου 7.000 Παλαιστίνιοι βρίσκονται κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές, μεταξύ των οποίων πάνω από 2.000 που συνελήφθησαν από τις Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια των επιδρομών στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

ΠΗΓΗ:  intifadagr

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο