Δεκτές έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης τις τροποποιήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, για αυτόματη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) σε όλους τους κρατούμενους σπουδαστές ΑΕΙ-ΤΕΙ. Ο Αθανασίου εισήγαγε ωστόσο την προϋπόθεση επιτυχούς παρακολούθησης εξ αποστάσεως του 1/3 των μαθημάτων ενός εξαμήνου.

Η τροπολογία ψηφίστηκε από την βουλή κατά πλειοψηφία, με την ρητή διαφοροποίηση του Σπυρίδωνα «Άδωνι» Γεωργιάδη και του Αθανάσιου Πλεύρη.

Ο Νίκος Ρωμανός δέχτηκε την απόφαση της βουλής και έληξε την απεργία πείνας, μετά από 31 ημέρες, καθώς και οι άλλοι τρεις αναρχικοί πολιτικοί κρατούμενοι (Μιχαηλίδης, Μπουρζούκος, Πολίτης) που βρίσκονταν σε απεργία πείνας σε αλληλεγγύη προς τον Ν. Ρωμανό.

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
zizoy Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
zizoy
Guest
zizoy

Μερικές Σκέψεις Για Την Κατάληψη Του Δημαρχείου Περιστερίου του Μπάτη και της Ζιζού Θέλουμε καταρχήν να τονίσουμε ότι η ενέργεια της κατάληψης του Δημαρχείου ήταν σωστή και επιβεβλημένη στα πλαίσια της ελάχιστης αλληλεγγύης προς τον Ν. Ρωμανό όπως έκαναν και άλλοι αγωνιστές σε ολόκληρη την χώρα. Έτσι ξεκαθαρίζουμε ότι κάποιες σκέψεις μας γίνονται με συντροφικό τρόπο για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις αλλά να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και αποτελεσματικότητα του κινήματος μας. Παρόλο τις καλές προθέσεις της κατάληψης δεν μπόρεσε να συγκινήσει αρκετό κόσμο αναλόγως του ζητήματος και της σημασίας του. Οι αλληλέγγυοι που πρωτοστάτησαν για την κατάληψη του δημαρχείου έπρεπε… Read more »