Συλλογή τροφίμων/ειδών πρώτης ανάγκης για τους Σύρους πρόσφυγες | 11/12 | 19:30 – 22:00

Την περασμένη Κυριακή, την ώρα της κινητοποίησης έξω από τη Βουλή, συνάδελφοι από τον Σύλλογο μας ήρθαν σε επικοινωνία με τους Σύρους πρόσφυγες και συζήτησαν σχετικά με τις ανάγκες τους.

Όπως μας είπαν, χρειάζονται νεράείδη καθαριότητας (σαπούνια, μωρομάντηλα, χλωρινομάντηλα, σερβιέτες, κ.λ.π.), φάρμακα (παναντολ, ποσταν, ντεπον, οκμεντιν, και γενικότερα παυσίπονα, αντιβιώσεις), κουβέρτεςτρόφιμα μακράς διαρκείας (ρύζι, μακαρόνια, όσπρια, λάδι, ζάχαρη, μέλι, λάδι, κ.λ.π.), γάλα και παιδικό μακράς διαρκείας ή σκόνη, τσάι,…

Η συλλογή όλων αυτών θα γίνεται στα γραφεία μας, τα οποία θα είναι ανοιχτά την Τρίτη 9/12, 7μμ-10μμ & τηνΠέμπτη 11/12, 7.30μμ -10μμ. Ενώ, την Πέμπτη 11/12 αμέσως μετά τη βδομαδιάτικη συνέλευση δράσης στα γραφεία μας, θα πάμε όλοι μαζί στο Σύνταγμα για να τους τα παραδώσουμε.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη και την στήριξή μας στους Σύριους πρόσφυγες που βρίσκονται εδώ και μέρες στην πλατεία Συντάγματος -αρκετοί από αυτούς βρίσκονται και σε απεργία πείνας- διαμαρτυρόμενοι για τον εγκλωβισμό τους στη χώρα μας. Οι άνθρωποι αυτοί έφυγαν από τον τόπο τους με τρόπο βίαιο, ξεριζωμένοι από τις συνθήκες πολέμου που επικρατούν εκεί και έχουν κάνει ξεκάθαρο ότι επιθυμία και στόχος τους ουδέποτε ήταν η παραμονή τους στην Ελλάδα. Αυτό που τους κρατάει εδώ είναι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, η αναλγησία των κρατικών φορέων και οι δεσμεύσεις που επικαλείται η χώρα μας προκειμένου να μην ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά τους. Είναι η ίδια η αντιμεταναστευτική πολιτική της  κυβέρνησης και της ΕΕ στον πυρήνα της οποίας βρίσκεται η συνθήκη του Δουβλίνου και η υπόλοιπη σχετική νομοθεσία της ΕΕ, η Φρόντεξ, οι επαναπροωθήσεις και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σε μια χώρα που η αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια τείνει να γίνει πάγια τακτική των αρμοδίων, …όταν αυτοί βρεθούν, απαιτούμε να σεβαστούν τις τραγικές στιγμές που έχουν ήδη περάσει οι Σύροι πρόσφυγες, να σταματήσουν να παίζουν με τις ζωές τους και να δείξουν επιτέλους την στοιχειώδη ευαισθησία στο πρόβλημά τους.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210-3820537
[email protected]https://bookworker.wordpress.com

Αναδημοσίευση από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο