Στρουθοκαμηλισμός για την κλιματική αλλαγή στη Νέα Ζηλανδία

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την περιβαλλοντική πολιτική της κυβέρνησης, εκατοντάδες πολίτες της Νέας Ζηλανδίας, λίγες ημέρες πριν, τοποθέτησαν τα κεφάλια τους μέσα στην άμμο θέλοντας να περάσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνησή τους. “Βγάλτε τα κεφάλια σας έξω και κάντε κάτι χρήσιμο για την κλιματική αλλαγή!” φαίνεται να δηλώνουν οι αγανακτισμένοι πολίτες της χώρας, προγραμματίζοντας 12 διαφορετικές διαμαρτυρίες κατα μήκος της χώρας, την ίδια στιγμή που πραγματοποιούνταν οι διαλέξεις των Ηνωμένων Εθνών για το περιβάλλον στη Λίμα του Περού αποστέλλοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Οι μετριοπαθείς θέσεις της κυβέρνησης έχουν εξοργίσει τους Νεοζηλανδούς, που βλέπουν τη χώρα τους να λεηλατείται μέσω της εξόρυξης ορυκτού πετρελαίου θαλασσίων κοιτασμάτων.

Οι δράσεις οργανώθηκαν από την Coal Action Network Aotearoa και υποστηρίχθηκαν από την 350 Aotearoa, Oil Free Aotearoa groups, Generation Zero, Greenpeace, Forest & Bird, ECO, Auckland Coal Action, Coal Action Murihiku, Climate Justice Taranaki, and Action Station.

Παρόμοιες δράσεις πραγματοποιήθηκαν τελευταία και σε άλλες χώρες ώστε να δηλωθεί η αντίθεση των πολιτών στην περιβαλλοντική πολιτική των κυβερνήσεων. Περισσότερα παρακάτω:

 http://350.org/new-zealanders-bury-heads-in-sand-just-like-their-government-on-climate-change/

Πηγή:http://oneiro-polos.blogspot.gr

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο