Εργασιακό δελτίο 30/09/2011

ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΣ ΦΛΕΒΕΣ ΤΟΥ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ…ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ…ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ…
Νεαρής ηλικίας ασφαλιστής από το Ηράκλειο επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή του χθες το μεσημέρι λόγω οικονομικών προβλημάτων, κόβοντας με μαχαίρι τις φλέβες των χεριών του.Ο 32χρονος μεταφέρθηκε σε άσχημη κατάσταση με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου οι γιατροί έδιναν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.
Ο νεαρός ασφαλιστής σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχε προειδοποιήσει ότι θα αυτοκτονήσει και χθες επιχείρησε να κάνει πράξη τις απειλές του.
.

.

.

.

.

.

Νεότερες πληροφορίες από 4ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής.

Οι μαθητές του 4ου Αγίας Παρασκευής συνεχίζουν τον αγώνα και την κατάληψη αδιαφορώντας για τις απειλές και την καταστολή της χούντας του ΠΑΣΟΚ. Χθες ανακατέλαβαν το σχολείο τους. Σήμερα από νωρίς το πρωί μαζεύτηκαν και πάλι με στόχο να κάνουν συνέλευση για τη συνέχεια της πάλης. Ο διευθυντής τους απειλούσε και τους τρομοκρατούσε ότι η αστυνομία θα επέμβει και πρέπει να σταματήσουν άμεσα την κατάληψη. Ωστόσο αυτοί έκαναν εκ νέου συνέλευση και αποφάσισαν κατάληψη. Είναι αναγκαία η συμπαράσταση όλων. Μαζεύτηκαν αρκετοί για αλληλεγγύη αλλά χρειάζεται διαρκώς νέος κόσμος. Νίκη στον αγώνα των μαθητών. Κάτω η τρομοκρατία.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1337528

.

.

.

Δυναμικά συνεχίζουν οι εργαζόμενοι τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και τρόικας για εφεδρεία και απολύσεις στον ευρύ και στενό δημόσιο τομέα καθώς και για το ενιαίο μισθολόγιο-πεινολόγιο και τα άδικα φορολογικά χαράτσια.
Από το πρωί, εργαζόμενοι έχουν αποκλείσει το υπουργείο Μεταφορών, όπου ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση του Γ.Ραγκούση με τους επικεφαλής της τρόικας, το υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ για δεύτερη ημέρα πραγματοποιείται ο αποκλεισμός του υπουργείου Οικονομικών.
Παράλληλα, συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται έξω από κατά τόπους εφορίες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα χαράτσια.
Πρόκειται για τη συνέχεια του χθεσινού (29/9) μπαράζ καταλήψεων στα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Υγείας, Εργασίας, Ανάπτυξης, Παιδείας, καθώς και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4894:katalipseis-ypourgeia&catid=91:er-kinitopoiiseis&Itemid=274

.

..

.

ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ του Κώστα Τάτση, μάγειρα και γραμματέα του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Πειραιά και του Γιάννη Σεφεριάδη, μάγειρα και μέλους του συνδικάτου προχώρησε η εργοδοσία του πεντάστερου ξενοδοχείου «Theoxenia» στον Πειραιά.
Η εργοδοσία, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο του Πειραιά, ισχυρίστηκε στην άμεση παρέμβαση εκπροσώπων των Συνδικάτων Πειραιά και Αθήνας ότι προχώρησε σε μείωση προσωπικού λόγω κρίσης. Ωστόσο, όπως το σωματείο καταγγέλλει στην ανακοίνωσή του, η πραγματική αιτία των απολύσεων είναι η συνδικαλιστική δράση που είχαν αναπτύξει οι δυο εργαζόμενοι ενάντια στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας, όπως για παράδειγμα η συστηματική παραβίαση του προγράμματος εργασίας, η πολυειδικότητα (π.χ. ο μάγειρας να κάνει το σερβιτόρο κλπ.).
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6466787&publDate=30/9/2011

.

.

 

.

.

alt

Κυκλοφορεί ελεύθερος ακόμα !!

.

.

..

Δικογραφία με επιβαρυντικά στοιχεία για έξι αστυνομικούς των ΜΑΤ σχημάτισε η ΕΛΑΣ για τον σοβαρό τραυματισμό του σπουδαστή Γιάννη Καυκά σε επεισόδια τον περασμένο Μάιο στο κέντρο της Αθήνας. Η ΕΛΑΣ αποστέλλει τον σχετικό φάκελο, εντός των επομένων ημερών, στην Εισαγγελία Αθηνών για την άσκηση ποινικών διώξεων.

Ο 31χρονος διαδηλωτής τραυματίστηκε – το μεσημέρι της 11ης Μαίου – σε επίθεση αστυνομικών των ΜΑΤ εναντίον μπλοκ διαδηλωτών στην αρχή της οδού Πανεπιστημίου, στο ύψος των οδών Βουκουρεστίου και Αμερικής. Ο Γιάννης Καυκάς μαζί με άλλους περίπου 20-30 διαδηλωτές συμμετείχε στο μπλοκ «Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης – Πατησίων» όταν δέχθηκε επίθεση από μία ή δύο διμοιρίες των ΜΑΤ. Μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ενώ οι γιατροί που τον εξήτασαν ανέφεραν ότι ο τραυματισμός του προήλθε από αμβλύ όργανο, θεωρώντας σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται για πυροσβεστήρα ή για κλομπ που αστυνομικοί κρατούσαν ανάποδα. Οι διαδηλωτές μίλησαν για απρόκλητη επίθεση ενώ οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι είχαν δεχθεί επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών με βόμβες μολότοφ και βαριοπούλες.

Βασικά στοιχεία της έρευνας της ΕΛΑΣ ήταν σειρά φωτογραφιών που προσκόμισαν οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τον κ. Καυκά, Αντωνία Λεγάκη και Κώστας Παπαδάκης. Στις φωτογραφίες που ήδη έχουν ενταχθεί στον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης εικονίζονται τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί των ΜΑΤ να επιτίθενται εναντίον των διαδηλωτών κρατώντας τους πυροσβεστήρες. Ακόμη σε άλλο οπτικό υλικό φαίνονται τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις αστυνομικοί να κρατούν ανάποδα τα κλομπ τους, ενώ επιτίθενται στο συγκεκριμένο γκρουπ των διαδηλωτών. Υπενθυμίζεται ότι αρκετό καιρό μετά τον τραυματιασμό του Καυκά πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ισχυρίζονταν ότι κατά τη διάρκεια αυτών των επεισοδίων οι αστυνομικοί των ΜΑΤ «δεν είχαν βγάλει πυροσβεστήρες από την ειδική θήκη στην εξάρτυση τους ούτε κρατούσαν ανάποδα τα γκλόμπ» κάτι που διαψεύδεται από τις φωτογραφίες. Επιπλέον κατάθεση – σε τέσσερις διαφορετικές φάσεις – έδωσε ο 31χρονος σπουδαστής που μίλησε αναλυτικά για τον τρόπο τραυματισμού του από τους αστυνομικούς ενώ σχετικές καταθέσεις έχουν δώσει άλλοι 20 διαδηλωτές.

Από την αρχική έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας προέκυψε ότι στην οδό Πανεπιστημίου την ώρα του τραυματισμού του σπουδαστή είχαν αναπτυχθεί συνολικά πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ. Ωστόσο από την περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων προέκυψε ότι σε εκείνο το σημείο όπου κτυπήθηκε ο Γ. Καυκάς υπήρχαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ στις οποίες και εστιάστηκε το ενδιαφέρον των αστυνομικών-ερευνητών του περιστατικού. Ωστόσο οι άνδρες της μίας από αυτές τις δύο διμοιρίες δεν φαίνεται να είχαν πυροσβεστήρες. Πρώτο βήμα των αξιωματικών ήταν να βρουν από τα σχετικά στοιχεία που διατηρούν οι υπεύθυνοι των ΜΑΤ ποιοι αστυνομικοί από την άλλη, «ύποπτη» διμοιρία είχαν «χρεωθεί» εκείνη την ημέρα να κατέχουν πυροσβεστήρες αλλά και φυσούνες εκτόξευσης χημικών. Επιπλέον στοιχεία συγκεντρώθηκαν από φωτογραφίες και για αυτούς τους αστυνομικούς που κρατούσαν – όπως φαίνεται σε φωτογραφίες – ανάποδα τα κλομπ. Οι αστυνομικοί που φέρεται να εμπλέκονται στο περιστατικό έχουν καταθέσει – όπως εξάλλου όλοι οι άνδρες των δύο διμοιριών – κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας ως μάρτυρες, χωρίς όμως να πουν οτιδήποτε για τον τραυματισμό του Γιάννη Καυκά…

Οπως ανέφερε στέλεχος της λεωφόρου Κατεχάκη στο «Βήμα», «θα στείλουμε τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει στον εισαγγελέα προκειμένου να τα αξιολογήσει και να ασκήσει – όπως πιστεύουμε – ποινικές διώξεις. Ωστόσο η έρευνά μας είχε δύο σοβαρά προβλήματα. Πρώτο δεν υπάρχει καμιά φωτογραφία που να δείχνει τη στιγμή του χτυπήματος στον σπουδαστή. Και κυρίως δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε πλήρη ταυτοποίηση των δραστών γιατί ο σπουδαστής αρνήθηκε να δώσει δείγμα DNA ώστε να συγκριθεί με με 15 “ορφανά” δείγματα που έχουν εντοπισθεί πάνω σε 25 πυροσβεστήρες και δεκάδες κλομπ που συγκεντρώθηκαν από την πρώτη μέρα από τις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην οδό Πανεπιστημίου».
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1337489
.

.

.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.)

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2011
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Για άλλη μια φορά η ιδιοκτησία της εφημερίδας “ΕΘΝΟΣ” προχώρησε σε εκδικητικές απολύσεις πέντε συναδέλφων, μεταξύ των οποίων και ο πρώην γενικός γραμματέας της Π.Ο.Ε.ΣΥ., Γιώργος Γιουκάκης. Αποδεικνύεται ότι η εργοδοσία εκδικείται όσους επιδιώκουν να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην εργασία, αρνούμενοι να υποκύψουν σε εκβιασμούς και επιβολές μείωσης αποδοχών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταγγέλλει την ιδιοκτησία της εφημερίδας “ΕΘΝΟΣ” για την προσπάθεια υπονόμευσης των ΣΣΕ, την καλλιέργεια κλίματος φόβου κι ανασφάλειας και δηλώνει αλληλέγγυα στην προσπάθεια της Ε.Σ.Η.Ε.Α. να πετύχει την ανάκληση των απολύσεων των πέντε συναδέλφων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Υ.Γ.σημείωση : μόλις μάθαμε και για δύο απολύσεις διοικητικών συναδέλφων στο ΔΟΛ. Πρόκειται για τον Χρήστο Μαίδη, πρόεδρο της ΕΠΠΗΤ (Ενωση Προσωπικού Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπο) και τον Μιχάλη Πρωτολάτη, διευθυντή στις οικονομικές υπηρεσίες αλλά απο τους ελάχιστους (αν όχι ο μόνος) διευθυντές που είχε κρατήσει φιλεργατική στάση όλο το προηγούμενο διάστημα των απολύσεων.
Ο Ψυχάρης προκαλει με απολύσεις που σκοπό έχουν να εκφοβίσουν τους υπόλοιπους εργαζόμενους

http://financialcrimesnews.blogspot.com/


alt.

.

.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΑΡΦΙΝ, Σχέδια για τη μείωση του μισθολογικού «κόστους»
…σε συνάντηση που έγινε την προηγούμενη βδομάδα, μεταξύ της διοίκησης της τράπεζας, του πρόεδρου και του αντιπρόεδρου του Σωματείου (είναι μέλη μιας παράταξης που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ), η διοίκηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της για περιορισμό του μισθολογικού «κόστους». Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η συνδικαλιστική ηγεσία δεν έχει ακόμα ενημερώσει τους εργαζόμενους για τους σχεδιασμούς αυτούς!
Οι περικοπές που ζητά η εργοδοσία, σημειώνει η «Αγωνιστική Συνεργασία», είναι η εφαρμογή ενός προγράμματος μακροχρόνιας άδειας έως τρία χρόνια, στο οποίο όσοι συμμετέχουν (δεν έχει γίνει γνωστό πόσους θέλει να εντάξει η εργοδοσία σε αυτό) θα παίρνουν το 70% του μισθού. Ακόμα, η κατάργηση επιδομάτων και αυξήσεων – πλέον των όσων προβλέπουν οι κλαδικές ΣΣΕ -, μείωση της εργοδοτικής εισφοράς για το ασφαλιστήριο εφάπαξ και αύξηση της εισφοράς των εργαζομένων, πρόγραμμα «εθελούσιας» εξόδου για όσους είναι κοντά στη σύνταξη…
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6466799&publDate=30/9/2011

alt

Πριν ακόμα εφαρμοστεί το χαράτσι στα ακίνητα και πριν ακόμα νιώσουμε για τα καλά στο πετσί μας τα νέα ταξικά μνημονιακά μέτρα, χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκονται χωρίς ρεύμα.
Για αυτούς ούτε καν η δυνατότητα πληρωμής της ΔΕΗ με δόσεις, μετά από διακανονισμό, δεν στάθηκε ικανή να αποτρέψει από το να βυθιστεί το σπίτι τους στο σκοτάδι. Και αυτό γιατί η περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στη χώρα (επισήμως 19,1%) πίσω από τη Δυτική Μακεδονία (22,1%).
Παρόλα αυτά ελπίδα υπάρχει εκεί όπου συνεχίζει να ζει ακόμα η έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης. Και φυσικά να ζει ως υλική πρακτική και όχι ως θεωρητική επίκληση σε κείμενα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ουσιαστικής και έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης παρατηρείται ήδη στη Βέροια, όπου μια ομάδα πολιτών επανασυνδέει το ρεύμα ανοίγοντας τη “χελώνα” εν αγνοία του ιδιοκτητη/ενοίκου.
Πάνω στην “πειραγμένη” χελώνα κολλιέται ένα αυτοκόλλητο που γράφει: «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – Κοινωνική αλληλεγγύη – συνδέουμε το ρεύμα».
Το σίγουρο είναι πως τέτοιες πρακτικές θα αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη αξία όταν η κυβέρνηση θα επιχειρήσει παρανόμως, να κόψει το ρεύμα σε όσους δεν θα πληρώσουν το ηλεκτροχαράτσι, στην “καρδιά” μάλιστα του χειμώνα!
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4902:polites-veroia-reyma-epanasyndeoun&catid=80:koin-dikaiomata&Itemid=180
.

.

.

Έντονη είναι η διαμαρτυρία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για τις δηλώσεις του κ. Κοκαλάκη, επισήμου εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι δηλώσεις του κ. Κοκαλάκη έγιναν στα πλαίσια έρευνας, που διεξήγαγε ο οργανισμός «Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα», σχετικά με τις επιθέσεις εναντίον συναδέλφων στην Ελλάδα και συγκεκριμένα κατά του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου, ο οποίος έχασε την ακοή του στη διάρκεια των γεγονότων της 15ης Ιουνίου στο Σύνταγμα.

Ο κ. Κοκαλάκης δήλωσε σχετικά ότι «Ο Υπουργός δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να εγγυηθεί, ότι χίλιοι κινητοποιημένοι αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν όλοι λάβει τις ίδιες διαταγές και παραμένουν ανθρώπινα όντα, την έσχατη στιγμή, θα αντιδράσουν όλοι με τον ίδιο τρόπο υπό την υψηλότερη ένταση… Ανταποκρίνονται σε μια υπερβολή με μια αναλογική αντίδραση. Είναι προφανές και το λέω με απολύτως ανθρώπινο τρόπο, ότι θα προκύψει ένα πρόβλημα. Θα υπάρξουν παρεξηγήσεις. Θα γίνουν λάθη»! προσθέτοντας ότι «Ένας δημοσιογράφος στο πεδίο πρέπει να δείξει και να αποδείξει στην ελληνική κοινωνία τις υπερβολές και από τις δυο πλευρές. Και είναι ίσως εκεί που υπεισέρχεται η συναισθηματική παρεξήγηση για την οποία μιλούσα. Όταν ένας αστυνομικός βλέπει έναν δημοσιογράφο μπροστά του, όχι συγκεκριμένα αυτόν που βρίσκεται εκεί, αλλά μόνη η παρουσία του δημοσιογράφου μπορεί να του θυμίσει συναισθηματικά καταστάσεις και περιπτώσεις όπου θεώρησε ότι έτυχε άδικης μεταχείρισης από τα Μέσα Ενημέρωσης».

Προφανώς και η δήλωση αυτή υπονοεί ότι οι δημοσιογράφοι αποτελούν «εν δυνάμει στόχους» των αστυνομικών» όταν τους «ξυπνούν» μνήμες που στόχο έχει να δικαιολογήσεις τις βίαιες και αυθαίρετες αντιδράσεις των αστυνομικών οργάνων! Η ΕΣΗΕΑ τονίζει ότι με την δήλωση αυτή ο κ. Κοκαλάκης “παραδέχεται ότι μπορεί να γίνουν λάθη εκ μέρους των αστυνομικών, αφού ουσιαστικά δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η ορθή και ισόρροπη άσκηση των καθηκόντων τους.”

Ο κ. Κοκαλάκης όμως δεν περιορίστηκε στις δηλώσεις αυτές και προχώρησε σε κρίσεις για την επιλογή του δημοσιογραφικού επαγγέλματος ….σε εμπόλεμη ζώνη.  «Η επιλογή να γίνει κανείς δημοσιογράφος, όπως και εκείνη να γίνει αστυνομικός, ενέχει κινδύνους. Κάθε πρόσωπο που πηγαίνει σε ένα πεδίο βίαιων πράξεων γνωρίζει ότι μπορεί να γίνει αντικείμενο βίαιων επιθέσεων. Είναι κάτι που πρέπει να δεχτεί κανείς. Οι 126 αστυνομικοί αποδέχτηκαν τα τραύματά τους σαν μέρος των κινδύνων του επαγγέλματος» ανέφερε ο κ. Κοκαλάκης.

Όπως τέλος σωστά τονίζει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ «Η άσκηση όμως του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και, μάλιστα όχι σε μια εμπόλεμη ζώνη, αλλά στο εσωτερικό μιας ευνομούμενης πολιτείας, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να ενέχει τους κινδύνους, στους οποίους αναφέρεται ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.! Ούτε, άλλωστε, και τίθεται κάποιο μέτρο σύγκρισης με τους κινδύνους και τα ρίσκα που λαμβάνουν τα αστυνομικά όργανα. Οι δημοσιογράφοι υπηρετούν την ενημέρωση και σε αυτό τους το έργο πρέπει να βρίσκουν αρωγούς τους αστυνομικούς και όχι τιμωρούς»
http://www.alterthess.gr/

.

.

..

ΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ!!!
Μπορεί να είναι σεισμόπληκτοι και τα σπίτια τους να είναι έτοιμα να καταρρεύσουν! Μπορεί να είναι πυρόπληκτοι, οι οικίες τους να έχουν καεί και να μένουν σε κοντέινερ!! Όμως πρέπει να πληρώσουν κανονικά το τέλος ακινήτων που ψηφίστηκε στην Βουλή και θα μας έρθει σε όλους ως μία ακόμα… φορο-κεραμίδα στο κεφάλι από τον άλλο μήνα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ!!!
«Δεν μπορεί να φορολογούνται αυτοί οι άνθρωποι για κάτι που δεν μπορούν να χρησιμοποιούν, τη στιγμή γίνονται ρυθμίσεις και εξαιρούνται για παράδειγμα οι ιδιοκτήτες διατηρητέων. Που είναι η ισονομία που προβλέπει το Σύνταγμα;», διερωτάται στον «Ελεύθερο Τύπο» ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ δρ Αθανάσιος Ε. Γιανναδάκης.
http://prezatv.blogspot.com/2011/09/blog-post_123.html#more

.

.

.

ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ καλεί τα μέλη του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά την Κυριακή στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά προκειμένου να καθορίσουν την παραπέρα αγωνιστική τους δράση.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6466816&publDate=30/9/2011

.

.

..

ΣΦΡΑΓΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Την είσοδο του ΟΚΑΝΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας σφράγισαν γονείς και μαθητές της περιοχής καταγγέλλοντας επιχείρηση γκετοποίησης.
Η μονάδα χορήγησης μεθαδόνης θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα και οι κάτοικοι, που δεν θέλουν στο συγκεκριμένο σημείο το κέντρο, διαμαρτυρήθηκαν αποκλείοντας από τις 8 το πρωί την πίσω είσοδο του νοσοκομείου και την οδό Μπελογιάννη.
http://prezatv.blogspot.com/

.

..

.

alt

Μέχρι και τα μεταφορικά για τα έντυπα των χρεοκοπημένων εκδοτών επιβαρύνονται οι Έλληνες πολίτες!!
3.896.826,16€ πληρώσαμε για την διακίνησή τους μέσα σε δύο μήνες.
http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=38920&cid=2

.

.

.

Σχολές υπό Κατάληψη (131). Σχολεία υπό Κατάληψη (580 / Πάνω από 314 μόνο στην Αττική). Γενικές Συνελεύσεις των Τμημάτων ΑΕΙ & ΤΕΙ (ημερομηνία & ώρα). Links. [ενημερώνεται]
http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com

.

.

.

Το Κ.Σ. του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποφάσισε να προχωρήσει σε πενθήμερη απεργία, από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας έναντι στο νέο νόμο για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα καθώς και στις περικοπής πιστώσεων και προσωπικού.

O σύλλογος αποφάσισε να καλέσει τη Σύγκλητο σε αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος «εάν πρόκειται να χαθεί έστω και μία θέση εργασίας», όπως προειδοποίησε.

Παράλληλα, αποφάσισε τη συμμετοχή του στις πανεργατικές – πανυπαλληλικές απεργίες στις 5 και 19 Οκτωβρίου.
http://www.alterthess.gr

.

.

.

Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας αντιμετωπίζουν ΤΕΙ και πανεπιστήμια καθώς οι μειώσεις του ωρομίσθιου προσωπικού φτάνουν φέτος έως και 73%.
Η Αννα Διαμαντοπούλου, που ενημέρωσε προχθές τον Πρωθυπουργό, επανήλθε χθες στο θέμα εξηγώντας ότι «δεν πρόκειται ούτε για επαναδιαπραγμάτευση (σ.σ.: με την τρόικα) ούτε για άλλα κονδύλια. Θέλουμε μία εσωτερική αναδιάρθρωση των εγκεκριμένων πόρων, ώστε να μπορέσουμε να τους χρησιμοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Από την πλευρά τους οι πανεπιστημιακοί και οι καθηγητές των ΤΕΙ επιμένουν ότι οι φετινές πιστώσεις για συμβασιούχους διδάσκοντες (250 για τα ΑΕΙ και 1.300 για τα ΤΕΙ) δεν είναι δυνατόν να καλύψουν τις ανάγκες διδασκαλίας.
http://prezatv.blogspot.com/

.

.

..

Υπό κατάληψη παραμένει για δεύτερη ημέρα το κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών. Εργαζόμενοι του υπουργείου αντιδρούν στο ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.
Χθες, συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ ομοσπονδίες και σύλλογοι εργαζομένων πραγματοποίησαν σειρά καταλήψεων σε υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες.
Το απόγευμα περίπου 500 εργαζόμενοι, μέλη σωματείων από τους 151 φορείς του Δημοσίου, οι οποίοι καταργούνται ή συγχωνεύονται και από τους οποίους ξεκινά η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Οι εργαζόμενοι ενώθηκαν με τη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και πορεύτηκαν ως την πλατεία Συντάγματος όπου ακολούθησε συναυλία.
Για «μετωπική σύγκρουση» με την κυβέρνηση προειδοποίησε με δηλώσεις του ο Βασίλης Πολυμερόπουλος μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, προαναγγέλλοντας «αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις» οι οποίες θα κορυφωθούν ως την 24ωρη γενική πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 19 Οκτωβρίου.
http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=15871:for-the-second-day-occupied-the-ministry-of-finance&catid=3:society&Itemid=41

http://ergasiakodeltio.wordpress.com/

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο