Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη: Παρέμβαση και διακοπή ομιλιών Καμίνη – Συρίγου

Σύροι πρόσφυγες μαζί με αλληλέγγυους παρενέβησαν σε εκδήλωση και διέκοψαν τις ομιλίες του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και του Γ.Γ. Μετανάστευσης και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εσωτερικών Άγγελου Συρίγου.

Η εκδήλωση είχε διοργανωθεί σήμερα, 18 Δεκεμβρίου 2014, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης, από την οργάνωση Asante και τον δήμο Αθηναίων και, μόλις τρεις μέρες ύστερα από την βίαιη απαγωγή των Σύρων προσφύγων πολέμου από την Πλατεία Συντάγματος, στην οποία έχασαν πολλά από τα προσωπικά τους αντικείμενα, είχαν κληθεί να μιλήσουν, μεταξύ άλλων, οι Γιώργος Καμίνης (δήμαρχος Αθηναίων) και Άγγελος Συρίγος (γενικός γραμματέας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Συνοχής του Υπ. Εσ.).

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=Nu_mPtd6cP0","width":"800","height":"450"}

Η εκδήλωση έγινε στο αμφιθέατρο του 9.84 στην Τεχνόπολι στο Γκάζι.

Στον ασφυκτικά αστυνομοκρατούμενο χώρο, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από Σύρους πρόσφυγες με την συμμετοχή της συνέλευσης αλληλεγγύης, της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» και της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε.

Στην αρχή της εκδήλωσης τοποθετήθηκε ο Συρίγος, που μετά από μια γενική τοποθέτηση για το μεταναστευτικό και τον νόμο περί ιθαγένειας που θα κατατεθεί – όπως είπε – αν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επιχείρησε για άλλη μια φορά να θολώσει τα νερά λέγοντας ότι «η μόνη λύση για τους πρόσφυγες είναι το άσυλο στην Ελλάδα», ότι «όποια άλλη λύση είναι χρονοβόρα» και αναφέρθηκε πάλι με υπονοούμενα σε «λαθροδιακινητές».

Ο Καμίνης, που απουσίαζε κατά το μεγαλύτερο μέρος της εκδήλωσης και πήρε τελευταίος τον λόγο, δεν μπόρεσε να μιλήσει, διακοπτόμενος συνεχώς από τα συνθήματα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και μετανάστες και φυγαδεύτηκε από αστυνομικούς με πολιτικά. Μετά τις απαντήσεις ενός από τους Σύρους και της συνέλευσης αλληλεγγύης στα λεχθέντα από τον Συρίγο, αυτός προσπάθησε να ανταπαντήσει, ωστόσο για τον ίδιο λόγο αποχώρησε κι αυτός με τον ίδιο τρόπο και η εκδήλωση σταμάτησε.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο