10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Ξεκίνησαν οι μεταγωγές κρατουμένων στις φυλακές τύπου Γ’ του Δομοκού

 b2ap3_thumbnail_domokos_fylakes.jpg

 

by filistina

Μέσα στο γιορτινό κλίμα και ενώ ουσιαστικά δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κυβέρνηση, ο υπουργός δικαιοσύνης, Αθανασίου δεν διστάζει να δείξει και να αποδείξει το εκδικητικό πρόσωπο της κυβέρνησης.

Ενώ συνεχίζεται η ανθρωπιστική κρίση στις ελληνικές φυλακές, στις οποίες κρατούνται 12.018 κρατούμενοι ενώ η χωρητικότητα είναι για 9.286, όπου το 70% των κρατουμένων είναι άποροι που δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και ενώ το υποτιθέμενο “Νοσοκομείο” των φυλακών Κορυδαλού αντιμετωπίζει τις ίδιες ελλείψεις με αυτές που οδήγησαν στην μεγάλη απεργία πείνας των κρατουμένων-ασθενών τον Φεβρουάριο του 2014, ο Αθανασίου θεωρεί πρωτεύον αυτή τη στιγμή να πραγματοποιήσει τις πρώτες μεταγωγές στις φυλακές τύπου Γ’ του Δομοκού.

Σήμερα, Τρίτη 30 Δεκεμβρίου, μεταφέρθηκε από τα Διαβατά στον Δομοκό, ο Νίκος Μαζιώτης, ενώ οι Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και Δημήτρης Κουφοντίνας πρόκειται επίσης να μεταχθούν άμεσα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού. Ακόμα 20 κρατουμένοι θα μεταχθούν το επόμενο διάστημα στον Δομοκό.

Σύμφωνα με την efsyn στις φυλακές Δομοκού έχουν δημιουργηθεί δύο μικρές πτέρυγες, με λίγα κελιά η καθεμία, μικρής χωρητικότητας (έως δύο άτομα σε κάθε κελί).

Δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ο εσωτερικός κανονισμός για τις φυλακές τύπου Γ

omniatv

 

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο