10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Αστυνομικοί προσαγάγουν και φωτογραφίζουν μέλη του αντιφασιστικού στεκιού Δίστομο

 

Στην αυθαίρετη προσαγωγή μελών του αντιφασιστικού στεκιού Δίστομο κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης προχώρησαν δεκάδες αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ έξω απο το ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο.

Οι αστυνομικοί με κουκούλες και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους σταμάτησαν τους νεαρούς και αφού τους «έγδυσαν» σε δημόσια θέα κατά τη διάρκεια του σωματικού ελέγχου, σύμφωνα με συνήγορο των προσαχθέντων τους φωτογράφιζαν χασκογελόντας με τα προσωπικά κινητά τους.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί οδήγησαν τους νεαρούς σε κλούβα και  μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ. Στην αντίδραση των συνηγόρων τους για την απαράδεκτη πρακτική φωτογράφισης των προσαχθέντων απο τους αστυνομικούς με τα προσωπικά τους κινητά, ο επικεφαλής της ομάδας ΔΕΛΤΑ δήλωσε πως «κάνουμε ό,τι θέλουμε».

«Πρέπει να μάθουμε που ακριβώς θα κατευθυνθούν αυτές οι φωτογραφίες, στην αστυνομία όχι καθώς έχει τα στοιχεία τους, μήπως στη Χρυσή Αυγή;» δηλώνει στο Κόκκινο συνήγορος των προσαχθέντων.

Γεννιούνται λοιπόν σοβαρά ερωτήματα προς την ηγεσία της ΓΑΔΑ και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για αυτές τις πρακτικές των αστυνομικών της ομάδας ΔΕΛΤΑ. 

Οι 35 συλληφθέντες θα περάσουν από ακακριτή στις 11 το πρωί της Παρασκευής (ενδεχομένως οι μισοί και οι υπόλοιποι το Σάββατο), κατηγορούμενοι για ένα κακούργημα (κουκουλονόμος) και 4 πλημμελήματα.

left.gr, indymedia

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο