Γερμανία: Ρατσιστική δολοφονία πρόσφυγα μετά από αντι-ισλαμική πορεία

b2ap3_thumbnail_Capture.JPG

 

Το Σάββατο 10 Ιανουαρίου, φασίστες έβαψαν με σπρέι ένα σπίτι για  πρόσφυγες στη Δρέσδη, ζωγραφίζοντας σβάστικες και το μήνυμα, “θα σας εξαφανίσουμε όλους.” Την Τρίτη το πρωί – μετά από αντι-ισλαμική πορεία, 25.000 ατόμων από το κίνημα Ευρωπαίοι Πατριώτες (PEGIDA) – βρέθηκε νεκρός ένας πρόσφυγας από την Ερυθραία, ο   Khaled Idris Bahray. Ο Χάλεντ βρέθηκε νεκρός με πληγές από μαχαίρι και μέσα στο αίμα,  στην πίσω πόρτα του σπιτιού για τους πρόσφυγες.

b2ap3_thumbnail_anti1.jpg

Οι αντι-ισλαμιστές διαδηλωτές της ομάδας Ευρωπαίοι Πατριώτες (PEGIDA) συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα στην γερμανική πόλη της Δρέσδης, με  πανό που έγραφαν  τα ονόματα αυτών που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση στο Charlie Hebdo στο Παρίσι.

Η ομάδα PEGIDA εμφανίστηκε το προηγούμενο έτος  στην ανατολική γερμανική πόλη. Περίπου 2% των κατοίκων της Δρέσδης είναι αλλοδαποί.
 
Στη σελίδα τους στο Facebook, η PEGIDA λέει ότι οι πολίτες πρέπει να “ξυπνήσουν από το λήθαργο τους” και να αναγνωρίσουν τον “κίνδυνο στην ισλαμική ιδεολογία”.  “Ως κοινωνία, θα πρέπει να δώσουμε στους ανθρώπους την ευκαιρία να ενταχθούν, αλλά δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να εξισλαμιστούμε χάνοντας έτσι την ελευθερία και τη δημοκρατία μας!”

b2ap3_thumbnail_anti1.jpg

Η ομάδα ισχυρίζεται ότι έχει υποστηρικτές σε περισσότερες από 30 γερμανικές πόλεις και 18 χώρες της Ευρώπης. Η ομάδα PEGIDA στη Νορβηγία ζήτησε επίσης από διαδηλωτές να συγκεντρωθούν έξω από το Δημαρχείο στην πρωτεύουσα, το Όσλο, για να δείξουν την υποστήριξή τους στους Γάλλους και να δείξουν την αντίθεσή τους σ’ αυτό που η ομάδα  αποκαλεί «εξισλαμισμό της Νορβηγίας.”

Στη Δρέσδη, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν  ότι η συγκέντρωση της Δευτέρας έγινε για να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων της περασμένης εβδομάδας στο Παρίσι.

 

Καθώς αποδεικνύει η παρακάτω επιστολή των φίλων τού Khaled Idris Bahray , οι περισσότεροι πρόσφυγες δεν βγαίνουν καθόλου από το κτίριό τους τα βράδια της Δευτέρας,  καθώς οι Ναζί τους περιμένουν απ’ έξω, κλωτσούν την πόρτα, απειλούν και  τους πρόσβαλουν, μετά τις αντι-Ισλαμικές διαδηλώσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

b2ap3_thumbnail_dresden.jpg

Αρχικά, η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι δεν βρήκε σημάδια από αίμα ή πληγές από μαχαίρι στο σώμα του Κάλεντ. Επίσης, αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε γνώση του βανδαλισμού που σημειώθηκε 3 ημέρες νωρίτερα στο σπίτι του Χάλεντ. Αυτό ώθησε μια κοινωνική εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης και κατακραυγή από την κοινότητα της Ερυθραίας στη Γερμανία, απαιτώντας έρευνα για το θάνατο του Χάλεντ. Οι ομάδες για τη συλλογή αποδείξεων έφτασε 30 ωρες μετά που βρέθηκε το σώμα του Χάλεντ.

Επίσημη καταγγελία κατατέθηκε εναντίον της αστυνομίας της Δρέσδης από τον βουλευτή του κόμματος των Πρασίνων Volker Beck , ο οποίος κατηγόρησε την αστυνομία για ανικανότητα και συγκάλυψη. Εισαγγελείς θα ξεκινήσουν έρευνα για  τρόπο με τον οποίο η αστυνομία χειρίστηκε τον θάνατο του Κάλεντ, που θα μπορούσε στη συνέχεια να φέρει το αστυνομικό τμήμα της Δρέσδης σε δίκη.

b2ap3_thumbnail_dortmund.jpg

Αυτό φυσικά δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Στις 22 Δεκεμβρίου,  μετανάστες δέχτηκαν επίθεση από 500 νεο-ναζί που μόλις είχαν τελειώσει μια πορεία με την ομάδα Pegida. Η αστυνόμοι ήταν παρόντες στη σκηνή, αλλά δεν παρενέβησαν. Ένας 15χρονος μετανάστης μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο στη Δρέσδη. Η αστυνομία στη Γερμανία έχει μια μακρά ιστορία συγκάλυψης των ναζιστικών εγκλημάτων και μη παροχής βοήθειας στα θύματα.
 
Ενώ οι νεο-ναζί εξήραν τη δολοφονία στο διαδίκτυο, επιτέθηκαν σε μετανάστες, και απείλησαν  ακτιβιστές και  πρόσφυγες (οι ναζί στο Ντόρτμουντ δημοσίευσαν προκηρύξεις θανάτου για αντιφασίστες,  δημοσιογράφους και  πολιτικούς) – αντιφασίστες και ακτιβιστές βγήκαν στους δρόμους για τον Χάλεντ. Στη Λειψία έγινε μια διαδήλωση με 1500 άτομα για τον Χάλεντ  και 200  αντιφασίστες συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

 b2ap3_thumbnail_RIP-KHALED.jpg

 Η πορεία διαμαρτυρίας και η κηδεία του Χάλεντ θα πραγματοποιηθούν την  Κυριακή στο Βερολίνο.

Ακτιβιστές πρόσφυγες έχουν δημιουργήσει μια σελίδα στη μνήμη του Χάλντε, με πληροφορίες σχετικά με την διαδήλωση  του Σαββάτου για τον Χάλεντ στη Δρέσδη.

 revolution-news.    cnn

@omniatv

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο