10 χρόνια

Η εκλογή-κευση του παραλόγου

Χωρίς να εξασφαλίσει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώθηκε το – σύντομο, είναι η αλήθεια – εκλογικό πρωτάθλημα που διεξήχθη φέτος τον Ιανουάριο.

Όπως λέγεται έχει ήδη κλειδώσει η συμφωνία με τους Καμμένους Έλληνες και, μάλιστα, με τον Πάνο Καμμένο να θέλει προσωπικά το υπουργείο Δικαιοσύνης, το υπουργείο δηλαδή που είναι υπεύθυνο να κατεβάσει στη βουλή το νομοσχέδιο που θα καταργήσει τις απάνθρωπες φυλακές τύπου Γ’, όπως έχει δεσμευτεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σίγουρα οι περί την νέα – ή όχι και τόσο – διακυβέρνηση ξενύχτησαν χτες βράδυ για να οριστικοποιήσουν τις λεπτομέρειες της κυβερνητικής συνεργασίας Τσίπρα – Καμμένου. Πάντως, πρέπει να κοιμήθηκαν ήσυχα οι «πρωταθλήτριες» των σταυρών, η πρώην Καμμένη (και τατουαρισμένη με «λακεδαιμονική περικεφαλαία») Ραχήλ Μακρή και η πρώην ΠΑΣΟΚ-μνημόνιο-και-Άγιος-ο-Θεός Θεοδώρα Τζάκρη, αμφότερες πρόσφατες και λαμπρές μετεγγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ από το κοινοβουλευτικό σταρ σύστεμ.

Αυτά για όσους έλεγαν: «σιγά, μωρέ, επειδή τις έβαλε στα ψηφοδέλτια, πάει να πει ότι θα βγουν κιόλας;»

Παρά, δηλαδή, τις αποκρουστικές υποχωρήσεις του προς το κυρίαρχο, ελληναράδικο πολιτικό σκηνικό, ο νέος, αριστεροδεξιοκεντρώος ΣΥΡΙΖΑ πρέπει τώρα και να συνεργαστεί με ένα ακόμα παρακλάδι της φασιστικής, ελληνικής δεξιάς, ένα ακόμα αδερφάκι της Χρυσής Αυγής και των χουντικών του σαμαρικού καθεστώτος: τους «Ανεξάρτητους Έλληνες». Με βουλευτές και πιθανούς υπουργούς τον (πάλαι ποτέ σύντροφο της Λιάνας Κανέλλη στους εθνικιστικούς αγώνες που ανέδειξαν την Χρυσή Αυγή) Κώστα Ζουράρι και τον Νίκο Νικολόπουλο. Δηλαδή, για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, ακροδεξιά σκουπίδια που αναδείχτηκαν θωπεύοντας τα χαμερπή ένστικτα των τηλεθεατών: πατρίς, θρησκεία, οικογένεια. Ο ένας με τα δήθεν μακεδονικά προβλήματα και την δήθεν χριστιανορθόδοξη ταυτότητα του «ελληνισμού», ο έτερος με τον Ανένδοτο που κήρυξε εναντίον των ανθρώπων που δεν υποτάσσονται σε ό,τι αυτό το θρησκόληπτο, ανεγκέφαλο ανθρωπάριο θεωρεί «κανονική» ή «φυσιολογική» σεξουαλικότητα.

Το συγκυβερνητικό τέρας του Δόκτορος Τσίπρενσταϊν (ή Δούρουσταϊν) που θα προκύψει από τις συνομιλίες Καμμένου – Τσίπρα μπορεί βέβαια να επιβιώσει επί μακρόν. Εδώ επιβίωσε στις πλάτες μας το έτερο συγκυβερνητικό τέρας, εκείνο των Δοκτόρων Κουβέλσταϊν & Σία ΟΕ. Ένα κρατούμενο όμως που μπορεί να έχει κάποιος απ’ αυτήν την ιστορία, είναι ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν εκπλήξεις.

Όλα εξελίσσονται ομαλά, ομαλότατα· προβλέψιμα τόσο, όσο η πορεία ενός οδοστρωτήρα. Είτε πατάει χαλίκια, είτε άμμο, είτε πτώματα.

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Λουκάς Σταμέλλος
Λουκάς Σταμέλλοςhttps://libretooth.gr/@lstamellos
Diurnalismus delendus est. Δεν υπάρχει νόημα έξω από το μυαλό που το κατασκευάζει. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε ό,τι έχουν ανάγκη. PGP: 62AE 0240 04EC FC5E 36E9 9B4D 9506 379C FAE8 E460 Mastodon
Μετάβαση στο περιεχόμενο