Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης συγχαίρει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

b2ap3_thumbnail_syriza-350x233.jpg

 

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) απευθύνει τα συγχαρητήριά του προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προς τον ελληνικό λαό για την ιστορική εκλογική νίκη στις 25 Ιανουαρίου, 2015. Οι Έλληνες ψήφισαν για να απορρίψουν τη λιτότητα, την ταπείνωση και την οικονομική υποδούλωση, ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα σαφές μήνυμα ότι η διαδρομή του νεοφιλελευθερισμού, η καταστολή και η δουλοπρέπεια προς τις ευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, απορρίπτεται.

Η πολιτική λιτότητας που  επιβλήθηκε στους εργαζόμενους της Ελλάδας είχε ως στόχο την αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας, ενώ οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα ακολούθησαν πολιτικές στρατιωτικής επέκτασης,  παρέμβασης στον αραβικό κόσμο και  υποστήριξης στην σιωνιστική κατοχή της Παλαιστίνης, μέσω οικονομικών συμφωνιών και στρατιωτικής βοήθειας σε βάρος των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων. Η λιτότητα και ο ιμπεριαλισμός βάδισαν χέρι-χέρι με την κινδυνολογία, δημιουργώντας μόνο περισσότερα δεινά και  πόνο για τους εργαζόμενους.

Η ψήφος  στο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα  απαιτεί μια νέα πορεία, μια δημοκρατική πορεία για την οικονομική ανάπτυξη που θα δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων και όχι στις απαιτήσεις των τραπεζών και των εταιρειών. Πραγματοποιήθηκε μέσα από μαζικές συγκεντρώσεις, οργάνωση της κοινότητας και διαδηλώσεις, που απαίτησαν ένα τέλος στο πρόγραμμα λιτότητας που έχει φέρει την καταστροφή για τον ελληνικό λαό.

Τα κόμματα της λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα και η ελληνική άρχουσα τάξη συμμάχησαν με το ισραηλινό κράτος και τον ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό μέσα από ασκήσεις του ΝΑΤΟ ενώ ο λαός στην Ελλάδα στέκεται πάντα δίπλα στον παλαιστινιακό λαό και απορρίπτει την ελληνική συμμετοχή στο ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις.

Είναι επίσης μια σαφή απόρριψη των ακροδεξιών και φασιστικών οργανώσεων που επιδιώκουν να αξιοποιήσουν την οικονομική κρίση με σκοπό την προώθηση ρατσιστικών και αντιμεταναστατικών – συχνά, σαφώς αντιαραβικών – συνθημάτων και ιδεολογιών. Είναι σαφές ότι τα μέσα για να νικηθεί ο φασισμός μπορούν να βρεθούν μόνο σε μια επαναστατική δύναμη που στηρίζει  την εργατική τάξη, που απορρίπτει τον ρατσισμό, τον φασισμό, τη λιτότητα, τον νεοφιλελευθερισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον σιωνισμό.

Γνωρίζουμε ότι  αυτά τα αποτελέσματα των εκλογών είναι μόνο η αρχή αυτού του αγώνα και ότι οι Έλληνες θα πρέπει αντιμετωπίσουν ισχυρά κόμματα που επιθυμούν να διατηρήσουν τη διαδικασία της λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού, και θα ασκήσουν όλη την εξουσία  τους  προκειμένου να ανατρέψουν και να αναιρέσουν τη βούληση του ελληνικού λαού. Και αυτό σημαίνει ότι θα έχουν να αντιμετωπίσουν και όλους όσους αναζητούν μια  μορφή καταφυγίου σε  εξουσίες που δεν αλλάζουν τη θεμελιώδη σχέση και την ισορροπία των δυνάμεων. Δεν είναι οι ίδιες οι βουλευτικές εκλογές που θα μεταμορφώσουν πραγματικά την κοινωνία, αλλά ο αγώνας του ελληνικού λαού. Δεν πρέπει να ενδώσουμε στην ψευδαίσθηση. Αυτές οι βουλευτικές εκλογές δεν αποτελούν επανάσταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέχει επίσης μια μεγάλη ευθύνη: να διατηρήσει τις υποσχέσεις προς τον ελληνικό λαό και την εμπιστοσύνη που του έδειξε  και να αντιδράσει σε όλες εκείνες τις δυνάμεις που θα προσπαθήσουν να υπονομεύσουν τις απαιτήσεις του ελληνικού λαού για την πραγματική κοινωνική δικαιοσύνη.

Οι ίδιες δυνάμεις που έχουν επιβάλει μια πολιτική υποταγής στην Ελλάδα είναι οι ίδιες δυνάμεις – των επεκτατικών και αποικιοκρατικών συμμάχων της – που επιδίδονται σε μια επεκτατική εξωτερική πολιτική σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο, που κόβουν τα κονδύλια για τη στήριξη των εργαζομένων και τα κοινωνικά προγράμματα ενώ επενδύουν περισσότερο στο ΝΑΤΟ, σε πολέμους, σε παρεμβάσεις και στην παγκόσμια καταπίεση. Για παράδειγμα, το γερμανικό κράτος δωρίζει πυρηνικά υποβρύχια στο Ισραήλ ενώ απαιτεί λιτότητα  από την Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει τον ιμπεριαλισμό της ΕΕ και υποστηρίζει τα παλαιστινιακά δικαιώματα, καταδικάζει τα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου και ζητάει την ελευθερία των Παλαιστινίων κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένου του φυλακισμένου Γενικού Γραμματέα του PFLP, Ahmad Sa’adat. Αντιμετωπίζουμε τους ίδιους εχθρούς: τις ιμπεριαλιστικές και  καπιταλιστικές δυνάμεις που επιδιώκουν το κέρδος από την εξαθλίωση, την εκμετάλλευση και την αποικιοκρατία, στις πλάτες της εργατικής τάξης και του λαού.

Κάθε νίκη για τους λαούς του κόσμου, για τη δικαιοσύνη, για τους εργαζόμενους, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, είναι μια νίκη για τον παλαιστινιακό λαό. Σήμερα, θα θέλαμε να συγχαρούμε τον ΣΥΡΙΖΑ και να χαιρετήσουμε τον ελληνικό λαό που κάνει  ένα νέο βήμα στη συνεχιζόμενη πάλη – τον κοινό μας αγώνα για την απελευθέρωση, τη δικαιοσύνη και το σοσιαλισμό.

 pflp  (μετάφραση: filistina)

@omniatv

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
Μετάβαση στο περιεχόμενο