Καληνύχτα, Πιτσιρίκο

Παρακολουθώ – κατά μεγάλα διαστήματα αθόρυβα – αυτό που λέγεται «ελληνική μπλογκόσφαιρα» από την γέννησή του. Ο Πιτσιρίκος ήταν ένας από τους πρώτους μπλόγκερς, όταν ακόμα το διαδίκτυο στην Ελλάδα ήταν για λίγους τυχερούς. Στις ζοφερές εποχές που επικρατούσε το «Κλικ» και άλλα όμοια, έγραφε με αποδομητικό χιούμορ για τα κακά και τα ανάποδα της νεοελληνικής κοινωνίας. Τον Δεκέμβρη του 2008, όταν δούλευε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η εκπομπή του και η Ελληνοφρένεια ήταν οι μόνες που μετέφεραν στον αέρα την ατμόσφαιρα από τους δρόμους, ανάμεσα στον καταιγισμό ψεμμάτων που μετέδιδαν οι «ειδησεογραφικοί» Πορτοσάλτηδες και άλλοι δημοσιογραφίσκοι του Αλαφούζου.

Δεν συμφωνούσα πάντοτε μαζί του, αλλά κάποτε είχε πλάκα κι ενίοτε ήταν εύστοχος.

Καθώς περνούσαν τα χρόνια τον βάρεσε, φαίνεται, η επιτυχία στο κεφάλι. Γράφει τις περισσότερες αναρτήσεις του πια με μόνο κριτήριο τα κλικ, χωρίς έμπνευση, χωρίς αυθορμητισμό. Έτσι κατάντησε – υπερασπιζόμενος την κυβέρνηση που θεωρεί ότι θα σώσει την χώρα από την κακιά Μέρκελ και τους κακούς Γερμανούς – να χαρακτηρίζει το ακροδεξιό θρεφτάρι της νέας συγκυβέρνησης, τον Πάνο Καμμένο, «κεντροδεξιό».

Με αυτήν την τελευταία αφορμή, όπου εκθειάζει την ασύστολη βλακεία του Καμμένου που αποπειράθηκε να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο για να «τιμήσει» τους «ήρωες των Ιμίων», του έστειλα το παρακάτω email:


Όπως βλέπω συχνά στο «μπλογκ» σου, ο μόνος τρόπος για να διαβάσεις και κανένα σχόλιο από αναγνώστες (ή «αναγνώστες»;) είναι να σου στείλουν κανένα email. Μπλοκάρεις, άλλωστε όποιον σου απαντάει σε οτιδήποτε· π.χ. εμένα με (ξανα)μπλόκαρες χτες-προχτές στο τουΐττερ για μιαν απάντηση σε άλλο θέμα.

Ίσως η έλλειψη συζήτησης με νοήμονες ανθρώπους και η εγκατάλειψη της σκέψης στο νανούρισμα των κολάκων να είναι ακριβώς αυτό που σε έχει οδηγήσει σε γελοιότητες όπως το να υποστηρίζεις την εθνικοκαμμένη ακροδεξιά και να θεωρείς ότι ο «πατριώτης» είναι άλλο πράγμα από τον «εθνικιστή». Καλό, λοιπόν, να θυμηθούμε την ρήση «ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων».

Οι τρεις «πεσόντες» στο γκραν-γκινιόλ των Ιμίων, υπό την επιβλητική σκηνοθεσία του τότε τηλεοπτικού ΣΚΑΪ που μετέδιδε ζωντανά την έξοδο του στόλου απ’ τον ναύσταθμο και των αντίστοιχων «ΣΚΑΪ» της Τουρκίας, δεν είναι παρά τρεις τύποι που εκπλήρωσαν το job description τους. Όταν επαγγελματίες στρατιωτικοί σκοτώνονται σε συνθήκες άσκησης, εμπλοκής ή μάχης δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, ούτε ήρωες. Επέλεξαν να κάνουν ακριβώς αυτό το επάγγελμα, να πληρώνονται για να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να σκοτωθούν και να σκοτώσουν. Είναι, δηλαδή, επαγγελματίες του θανάτου.

Όσο για τις σημαίες και τους πανηλίθιους που τις θεωρούν κάτι σαν εικόνισμα, τί θα πει «να τους χαρίσεις στην ακροδεξιά»; Είναι ήδη εκεί. Αν δεν προσπαθήσει κανείς να αποδείξει στο σύνολο την ηλιθιότητα των εθνικισμών και των πατριωτισμών, που ιεροποιούν τις αόριστες έννοιες «έθνος» και «πατρίδα» – όπως ακριβώς οι θρησκείες – και το πόσο ηλίθιο είναι ο απλός κόσμος να παίρνει θέση σε εθνικιστικές διαμάχες «για την πατρίδα», δεν θα μπορέσει ποτέ να κάνει τα ακροδεξιά και φασιστικά γίδια να καταλάβουν το μέγεθος της βλακείας τους ή έστω να καταφέρει να απομονωθούν κοινωνικά, όπως χρειάζεται.

Γι’ αυτό η ΣΥΡΙΖοΚαμμενίλα που προέκυψε από τις εκλογές είναι επικίνδυνη. Πιό επικίνδυνη από το να ξαναέκανε εκλογές ζητώντας αυτοδυναμία ο Τσίπρας. Ο «κεντροδεξιός» σου Καμμένος κόντεψε να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο για να κάνει ένα πάγιο καπρίτσιο της Χρυσής Αυγής: να «τιμήσει» τους «ήρωες» των Ιμίων. Αν αυτός ο εγνωσμένος αντιεβραίος, ομοφοβικός, ισλαμοφοβικός, ρατσιστής, ξενοφοβικός πατριώτης γίνει αύριο ο νέος πόλος της δεξιάς – χάρη στη συγκυβέρνηση – και ρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για «αντεθνικές» θέσεις, παρεούλα με τους έτερους πατριώτες-μπράβους της Χρυσής Αυγής, θα είναι πολύ αστείο το πώς θα κλαυθμηρίζουν κάτι συριζόπουλα που τον δικαιολογούν τώρα.

Θα είναι όντως πολύ αστείο· χωρίς αυτό να αναιρεί πόσο τρομακτικές θα είναι οι μέρες που θα έρθουν, με τον Καμμένο να ξεπλένει την ΧΑ, να κάνει μέτωπο με Μπαλτάκους και υπολείμματα Σαμαρά και να στήνει ίσως κάποιο ελληνικό «Μεϊντάν».

Διότι, ως γνωστόν, τις μεγαλύτερες συμφορές πάνω στις ζωές των ανθρώπων αυτής της χώρας – και κάθε χώρας – τις έχουν προκαλέσει οι πατριώτες. Καληνύχτα και καλή τύχη.

ΥΓ: Μην αφήνετε τον Πιτσιρίκο να αργοπεθαίνει. Βοηθήστε τον να κλείσει αξιοπρεπώς. Μη διαβάζετε/ποστάρετε Πιτσιρίκο.

ΥΓ2: Λυπάμαι, γιατί κάποτε έγραφες εύστοχα. Δεν συμφωνούσα πάντα μαζί σου, αλλά έγραφες εύστοχα. Τώρα κατάντησες Τράγκας/Βαξεβάνης.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

2 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
2 Σχόλια
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο