Νεκρός κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού-Διαμαρτυρία των κρατουμένων

b2ap3_thumbnail_253462_345x230_20150203-104124_1.jpg

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από κρατούμενους των φυλακών Δομοκού, ο 52χρονος κρατούμενος Αλκιβιάδης Μέζας πέθανε σήμερα, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, στις 4 τα ξημερώματα από ανακοπή καρδιάς.  Ο Α. Μέζας ένιωσε αδιαθεσία από χθες το μεσημέρι και ζητούσε  να εξεταστεί από γιατρούς, όμως η υπηρεσία των φυλακών αδιαφόρησε εντελώς και η μοναδική μέριμνά της ήταν να περνάει ένας σωφρονιστικός από το κελί του ασθενούς κρατουμένου, για να τον παρακολουθεί, με αποτέλεσμα τελικά  να τον βρει νεκρό μετά από 16 ώρες.

Είναι περιττό να πούμε ότι την ευθύνη για τον θάνατο του κρατουμένου έχει η υπηρεσία των φυλακών και το κράτος. Η έλλειψη υγεινομικού προσωπικού και η δολοφονική αδιαφορία της υπηρεσίας της φυλακής οδήγησαν στον θάνατο δύο κρατουμένων,  των οποίων οι περιπτώσεις μπορούσαν να αντιμετωπιστούν αν μεταφέρονταν εγκαίρως σε κάποιο νοσοκομείο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στις φυλακές Δομοκού. Πριν 2 μήνες είχε σημειωθεί αντίστοιχο περιστατικό με αποτέλεσμα τον θάνατο πάλι από ανακοπή καρδιάς του κρατούμενου  Μανώλη Γαλάνη 58χρονών. Στις φυλακές Δομοκού δεν υπάρχει γιατρός και χρέη νοσοκόμου εκτελεί ένας σωφρονιστικός υπάλληλος για εκατοντάδες κρατούμενους.

Οι κρατούμενοι στην Ε1 πτέρυγα τύπου Γ των φυλακών Δομοκού το μεσημέρι θα αρνηθούν να μπουν στα κελιά τους ως μια πρώτη κίνηση διαμαρτυρίας με αίτημα την δημόσια δέσμευση του υπουργείου δικαιοσύνης και προσωπικά του υπουργού για την ύπαρξη 24ωρης υγειονομικής περίθαλψης στις φυλακές Δομοκού με εξιδεικευμένο προσωπικό και γιατρούς. 

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο