700 συλλήψεις διαδηλωτών στη Νέα Υόρκη, ετοιμάζονται στην Αυστραλία

alt
Μέλη του κινήματος Occupy Wall Street, που διαμαρτύρονται για κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα, απέκλεισαν τμήμα της κυκλοφορίας στη γέφυρα του Μπρούκλιν των ΗΠΑ.
Περίπου 700 διαδηλωτές ενάντια στις κοινωνικές ανισότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου, όταν εμπόδισαν την κυκλοφορία στην γέφυρα του Μπρούκλιν και αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν πορεία χωρίς άδεια σε αυτή, σύμφωνα με τους μπάτσους.
Κινήθηκαν στις λωρίδες κυκλοφορίας οχημάτων στην διάσημη γέφυρα. «Περίπου 500 συνελήφθησαν στην γέφυρα του Μπρούκλιν αργά το απόγευμα μετά τις πολλαπλές προειδοποιήσεις που δόθηκαν από την αστυνομία στους διαδηλωτές να παραμείνουν στην διαδρομή για τους πεζούς», ανέφερε μπατσοεκπρόσωπος.

“Ορισμένοι συμμορφώθηκαν, κινήθηκαν στον διάδρομο για τους πεζούς και δεν συνελήφθησαν. Άλλοι ένωσαν τα χέρια και μπήκαν στις λωρίδες για τα οχήματα με προορισμό το Μπρούκλιν. Οι τελευταίοι συνελήφθησαν, απελευθερώθηκαν μετά από μερικές ώρες, άλλοι θα περάσουν μια ημέρα στο κρατητήριο”.

Η κυκλοφορία για τα οχήματα και τους πεζούς διακόπηκε στη γέφυρα, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση στην περιοχή του δημαρχείου για αρκετή ώρα.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές χάους στην διάσημη γέφυρα καθώς αστυνομικοί περικύκλωσαν τους διαδηλωτές και άρχισαν να τους περνούν χειροπέδες. Δεκάδες διαδηλωτές κάθονταν με χειροπέδες στην γέφυρα. Κλήθηκαν τουλάχιστον τρία λεωφορεία για να τους απομακρύνουν.

Η πορεία άρχισε στις 15:30 (22:30 ώρα Ελλάδας) από το Ζουκότι Παρκ, στο κέντρο του Μανχάταν, όπου μέλη του κινήματος έχουν στήσει σκηνές, μια βιβλιοθήκη κ.ά., και λένε πως σκοπεύουν να παραμείνουν ολόκληρο το χειμώνα.

Μέλη του κινήματος διαμαρτύρονται για την υπέρμετρη χρήση βίας από τις αρχές, την άδικη μεταχείριση των μειονοτήτων, περιλαμβανομένων των μουσουλμάνων, τις κατασχέσεις σπιτιών, την ιδιαίτερα υψηλή ανεργία, την διάσωση των τραπεζών το 2008, τους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν και την απληστία της Wall Street. Διασημότητες όπως ο σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ και η ηθοποιός Σούζαν Σάραντον πήγαν στο χώρο, όπου είναι συγκεντρωμένοι οι διαδηλωτές για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο κίνημα.

Σε ανάλογη, παράλληλη διαδήλωση στη Βοστόνη, στα γραφεία της Bank of America, συμμετείχαν τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Οι μπάτσοι έδεσαν τουλάχιστον 24 διαδηλωτές.

Επιπλέον, το βράδυ χθες, Σάββατο, πάνω από 1.000 διαδηλωτές, ανάμεσά τους εκπρόσωποι συνδικαλιστικών παρατάξεων, συμμετείχαν σε μια ειρηνική πορεία ως τα κεντρικά μπατσογραφεία (NYPD) για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους για τη σκληρή αντιμετώπιση των διαδηλωτών. Δεν αναφέρθηκαν συλλήψεις.

Την περασμένη εβδομάδα, περίπου 80 διαδηλωτές είχαν συλληφθεί κοντά στην Γιούνιον Σκουέαρ όταν, σύμφωνα με τις αρχές εμπόδισαν την κυκλοφορία. Ένας αξιωματικός της αστυνομίας έριξε στην διάρκεια του επεισοδίου σπρέι πιπεριού σε γυναίκες που διαδήλωναν και ένα βίντεο του συμβάντος κυκλοφόρησε εκτενώς στο Διαδίκτυο.

Η οργάνωση έχει αποσπάσει την υποστήριξη συνδικάτων. Μια συνδικαλιστική οργάνωση εκπαιδευτικών, η United Federatioof Teachers, και μια ένωση εργαζομένων στις μεταφορές με 38.000 μέλη, η Transport Workers UnioLocal 100, εκδήλωσαν αλληλεγγύη στους διαδηλωτές. Τα συνδικάτα -σημειώνουν αναλυτές- θα μπορούσαν να προσφέρουν σημαντική οργανωτική και οικονομική υποστήριξη στο χαλαρό και χωρίς ηγέτες κίνημα.

Παρόμοιες κινητοποιήσεις έχουν αρχίσει και σε άλλες αμερικανικές πόλεις, στο Σικάγο, στο Σαν Φρανσίσκο και αλλού.


Το πράγμα όμως εξαπλώνεται γρήγορα.

Στην Αυστραλία έχει ξεκινήσει η διοργάνωση κατάληψης πόλεων στις 15 Οκτωβρίου και κυρίως απευθύνεται στο Σύδνευ, στη Μελβούρνη και στο Πέρθ, ενώ φαίνεται πως θα εξαπλωθεί γρήγορα και σε άλλες πόλεις.

Για περισσότερα δείτε
http://indymedia.org.au/melbourne

Ακόμη, δείτε τα παρακάτω video από τα γεγονότα το Σάββατο στη Νέα Υόρκη


http://www.youtube.com/watch?v=ZFTzTZnJing 
    Anonymous – #OccupyWallstreet – Day15 – 13year old got arrested

http://www.youtube.com/watch?v=xlXm_cP5ToU    Seattle’s Occupy Wall Street Protest Goes Late Into The Night

http://www.youtube.com/watch?v=m0zPoRZuxkk      NYPD arrests 700 #OccupyWallStreet protesters during Brooklyn Bridge March

http://www.youtube.com/watch?v=oWcHKQwahtQ
      NYPD arrest hundreds on Brooklyn Bridge

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments