Η «χαμένη» τιμή ενός υπουργού…

Από τις “παρεμβάσεις” της Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης


Απίστευτο θράσος και υποκρισία στις χθεσινές δηλώσεις του Βενιζέλου περί εξευτελισμού κ.τ.λ.

Ώστε λοιπόν, τον κ. Βενιζέλο, υπουργό οικονομίας, δεν τον στενοχωράει που εκβιάζεται, ταπεινώνεται και ξεφτιλίζεται (σύμφωνα με δικές του χθεσινές δηλώσεις) απ’ τους δανειστές, αφού, όπως λέει, όλα αυτά τα υφίσταται για να διασωθεί η χώρα! Και νομίζει, ο ανεκδιήγητος, ότι λέγοντας κάτι τέτοια, θα έχει την αποδοχή ή έστω την ανοχή του κόσμου στην εγκληματική πολιτική τη δική του και της κυβέρνησής του! Πρόκειται για απύθμενο θράσος, θεατρινισμό αδίστακτου ανθρώπου που ποδοπατάει, ξεπουλάει, προδίδει ανθρώπους, κοινωνία και χώρα για να γίνει αρεστός στα Μεγάλα Αφεντικά και να προωθηθεί έτσι, έχοντας (ή ελπίζοντας να έχει) και την ανοχή του κόσμου, στον πρωθυπουργικό θώκο!

Του απαντάμε καθαρά, σταράτα, χωρίς υπονοούμενα και υπεκφυγές: Κύριε Βενιζέλε,

1ο. Δεν σας πιστεύουμε ούτε κατ’ ελάχιστο! Δεν πιστεύουμε δηλαδή ότι σας εκβιάζουν, σας ταπεινώνουν, σας εξευτελίζουν. Αντίθετα, με βάση όσα ακούμε, ζούμε και βλέπουμε, πιστεύουμε ακράδαντα ότι συνεργάζεστε άψογα μαζί τους για έναν κοινό στόχο, που δεν είναι η σωτηρία της χώρας και του λαού της, αλλά το ακριβώς αντίθετο.

2ο. Προς όσους τυχόν, και προς ώρας, σας πιστέψουν, λέμε πως δεν διατρέχετε κανέναν κίνδυνο να ταπεινωθείτε και να εξευτελιστείτε. Αυτό το έχετε ήδη υποστεί στη συνείδηση του λαού, αλλά και τη δική σας, όση σας απέμεινε, απ’ την ώρα που σχεδιάσατε, με τον ΓΑΠ, τους συναδέλφους σας υπουργούς και την ΤΡΟΙΚΑ, τα μέτρα που ψηφίσατε και υλοποιείτε κοντά δυο χρόνια τώρα. Όπως δεν βρέχεται ο βρεγμένος, έτσι δεν ξευτελίζεται ο ξευτελισμένος!

3ο. Κανένας δεν σας ανέθεσε τον ρόλο του ΣΩΤΗΡΑ της χώρας! Τον πήρατε μόνο σας, εκμεταλευόμενος μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που σας δόθηκε για άλλους λόγους, άλλους στόχους, άλλο πρόγραμμα, όπως περίπου έκανε ο Χίτλερ στη Γερμανία και ο Μεταξάς στη χώρα μας. Η μόνη, ποσοτική κατά τη γνώμη μας, διαφορά ότι δεν διαλύσατε την βουλή. Μια αναγκαία, δηλαδή, προσαρμογή στις σύγχρονες συνθήκες. Όμως παραβιάσατε, εν πλήρη συνειδήσει, κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας, ηθικής, πολιτικής, κοινωνικής δικαιοσύνης και δεοντολογίας. Και μάλιστα με την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ κοινοβουλευτικής αριστεράς!

4ο. Κάτι τέτοιες δικαιολογίες, «επιχειρήματα» και κλάψες επικαλούνταν και ο πρωθυπουργός της κατοχικής ΕλλάδαςΤσολάκογλου και οι συν αυτώ υπουργοί. Όμως δεν σώθηκαν απ’ την καταδίκη και χλεύη της Ιστορίας. Γιατί την ιστορία τη γράφουν οι πράξεις μας. Και εσείς, μαζί με τον ΓΑΠ και τους συναδέλφους σας υπουργούς, ήσασταν οι πρώτες ακρίδες που οδήγησαν το σμήνος να πέσει πάνω στη χώρα και το λαό της. Ήσασταν αυτοί που έδειξαν το «κρυφό» μονοπάτι, αυτοί που άνοιξαν τη «μυστική» πόρτα. Και ξέρουμε όλοι πως, με ποια επίθετα και καταδικαστικούς τίτλους έμειναν στην ιστορία αυτού του τόπου οι τέτοιου είδους «άνθρωποι»!   


Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο