10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Η διαταγή ο Πανούσης και η προβοκάτσια.

Αργά το απόγευμα της Τρίτης ο σκάι μεταδίδει πως ανοίγουν οι πύλες των κέντρων κράτησης σύμφωνα με διαβαθμισμένη εντολή που μεταβιβάστηκε απο το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.  και στήνει όλοκληρο τηλεοπτικό σόου πάνω σε μια εσφαλμένη απόδοση της εντολής. Στη συνέχεια επιβεβαιώνεται η ύπαρξη του εγγράφου απο τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων Π. Χαρελά αλλά κανείς δεν έχει μπει ακόμα στον κόπο να το διαβάσει.

Την ίδια στιγμή τυχαίνει να βρίσκομαι με φίλο δημοσιογράφο που επι τόπου τηλεφωνεί στον υπουργό ο οποίος του λέει πως δεν έχει ιδέα. Ίδια απάντηση λαμβάνει μετά απο κλήση στο γραφείο της Υπ.Εσ. Χριστοδουλοπούλου. Έχοντας την πληροφορία πως δεν έχουν ιδέα οι αρμόδιοι υπουργοί ποστάρω τα σχετικά στο twitter. Ήδη κυκλοφορούν δηλώσεις Σαμαρά που κάνουν λόγο για κίνηση που θα γεμίσει τη χώρα παράτυπους μετανάστες. Στη συνέχεια έρχεται διάψευση απο τον Πανούση με δήλωση που μιλάει για άρρωστημένες φαντασίες και προβοκάτσιες. Ακόμα δεν δείχνει να έχει διαβάσει το κείμενο της εντολής κανείς.

eggrafo Αν πράγματι κάποιος εκείνη τη στιγμή είχε διαβάσει το κείμενο θα διαπίστωνε τα εξής: Στην πρώτη παράγραφο λέει: «Απο λήψεως της παρούσας (εντολής) όλοι οι νεοεισερχόμενοι υπήκοοι τρίτων χωρών» και στη συνέχεια περιγράφει την διαδικασία διαχείρισής τους, η οποία όπως έχει δηλωθεί απο την αρμόδια ΥΠ.ΕΣ δεν είναι κάτι άλλο απο την ενεργοποίηση των διατάξεων του σχετικού Ν.3709/11.

Το μόνο σημείο της εντολής στο οποίο αναφέρεται οτιδήποτε για τους ήδη κρατούμενους είναι στην παράγραφο 3 που μιλάει για αναβολή αποφάσεων απέλασης για 6 μήνες.

Όλα τα υπόλοιπα είναι διαδικασίες που έχουν προβλεφθεί στον προαναφερθέντα νόμο τις οποίες όμως η προηγούμενη κυβέρνηση δεν τηρούσε.

Με λίγα λόγια η σωστή εντολή, έφυγε προς τους σωστούς παραλήπτες χωρίς να λέει «ανοίχτε τις πόρτες αύριο» όπως είπε ο σκάι και επανέλαβε ο Καρελάς  στη λάιφο.

Το πρόβλημα είναι στο οτι η εντολή έφυγε χωρίς να το ξέρουν οι αρμόδιοι υπουργοί και χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση και έγκρισή τους για την ενεργοποίηση των εν λόγω διατάξεων.

Αυτό δείχνει 2 πράγματα,  Πρώτον: Οι υπουργοί ακόμα δεν έχουν ιδέα τι γίνεται στα υπουργεία τους. Δευτέρον: Κάποιοι ξέρουν το πρώτο και επιδιώκουν να επωφεληθούν επικοινωνιακά.

Original link
Original author: ypoptomousi

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ypopto_mousi
Simon said: Justice not vengeance.
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο