ΕZLN : “Σας ευχαριστούμε πολύ για την βοήθεια στην ανακατασκευή του σχολείου και της κλινικής”ς”

ΕΖLN: “Σας ευχαριστούμε “

    Ημερομηνία: 6 Μάρ 2015
    
Την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015, μετά από περισσότερους από έξι μήνες εργασίας, το κτίριο που στεγάζει μια κλινική και ένα σχολείο, παρουσιάστηκε στις βάσεις των Ζαπατίστας της υποστήριξης της La Realidad. Η αλληλεγγύη των ανθρώπων και των συλλογικοτήτων σε όλο τον κόσμο κατέστησε δυνατή αυτή την κατασκευή. Εδώ σας παρουσιάζουμε τους λογαριασμούς, τα λόγια που ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης, καθώς και μερικές φωτογραφίες από εκείνη την ημέρα.

– Η κατασκευή άρχισε στις 31 Ιουλίου του 2014. Ολοκληρώθηκε στο τέλος του Φεβρουαρίου 2015.

– Ημέρες εργασίας : περίπου 2015 ημέρες εργασίας / συντροφικές ημέρες (compa)

Σημείωση από τους συντρόφους (compa) Tercios για  την συντροφική (compa)  ημέρα εργασίας, σύντμηση CWD. Η CWD είναι μια μονάδα μέτρου των Ζαπατίστας,  που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ισοδύναμη με τον κοινωνικά αναγκαίο χρόνο εργασίας (SNLT). Ωστόσο, εξαιτίας του γεγονότος, ότι δεν μετριέται σε ώρες, η CWD (compaworkday) δεν είναι μια μονάδα μέτρησης της αξίας. Η CWD είναι ένα σημείο αναφοράς προκειμένου να συγκρίνει την ατομική και τη συλλογική εργασία (ένα άτομο θα έκανε περίπου 7 χρόνια για να κάνει, ό, τι μια συλλογική εργασία έκανε σε περίπου 7 μήνες) και για να συγκρίνει αυτό το οποίο γίνεται από τα κάτω και προς τα αριστερά με αυτό που κάνουν αυτοί που είναι πάνω και προς τα δεξιά (μια κυβέρνηση από τα πάνω θα χρειαζόταν 14 χρόνια και ακόμα δεν θα είχε τελειώσει τη δουλειά).

Για παράδειγμα: με δισεκατομμύρια στον προϋπολογισμό τους, η πολιτειακή κυβέρνηση της Τσιάπας δεν μπορεί να τελειώσει την κατασκευή νοσοκομείων στη Reforma, την Yajalón και την Τούξτλα Γκουτιέρεζ. Το ένα στην Τούξτλα Γκουτιέρεζ είναι ένα μόνο από τα παραδείγματα της διαφθοράς της “leftist-PRDista-AMLOista” του Juan Sabines Guerrero (ο οποίος, όπως και ο προκάτοχός του Pablo Salazar Mendiguchía ,ομολόγησε, δημιούργησε και χρηματοδότησε την παραστρατιωτική ομάδα που είναι γνωστή ως CIOAC-Η στην Τσιάπας, η Aryan Velasco συνεχίζει τις ίδιες πολιτικές). Το 2012, για να «εγκαινιάσει» το νοσοκομείο στο Tuxtla, μετέφερε τον εξοπλισμό εκεί από άλλα νοσοκομεία. Μετά αφού αυτός ο ψυχοπαθής Calderón και οι εκγληματίες Σαβίνοι έκοψαν την κορδέλα, διέλυσαν τα πάντα. Τώρα είναι απλά ένα άδειο κέλυφος Η Aryan Velasco κρύβει την τεράστια απάτη του προστάτη της και τον ακολουθεί στα βήματά του. Εν τω μεταξύ, τα χρήματα που καταβάλλονται από τους πάνω, δαπανώνται για την προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης, την κραιπάλη κομμάτων , τη διακόσμηση, και το μακιγιάζ και τα ινστιτούτα αισθητικής. Επιπλέον, φυσικά, δαπανώνται και για τη δίωξη των μικρών ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης  και για να εξαγοράζουν την σιωπή στα κοινωνικά δίκτυα.

-Υπηρεσίες από τα χρήματα που εισπράχθηκαν.  Σύνολο της οικονομικής στήριξης που ελήφθη : $ 1,191,571.26 (ένα εκατομμύριο, εκατόν ενενήντα μία χιλιάδες, πεντακόσια εβδομήντα ένα πέσος και 26 σεντ, στο εθνικό νόμισμα).

Συνολικά δαπανήθηκαν για την κατασκευή: $ 370,403.84. (Τριακόσια εβδομήντα χιλιάδες, τετρακόσια τρία δολάρια και 84 σεντς, σε εθνικό νόμισμα).

Συνολικά δαπανήθηκαν για τα υλικά για τον εξοπλισμό της αυτόνομης σχολείο και κλινική: $ 102,457.42 (εκατόν δύο χιλιάδες, τετρακόσια πενήντα επτά χιλιάδες πέσος και 42 σεντ, στο εθνικό νόμισμα).

Μετρητά που απομένουν: $ 718,710.00 (επτακόσιες δεκαοχτώ χιλιάδες, επτακόσια δέκα πέσος, στο εθνικό νόμισμα).

Με τα υπόλοιπα μετρητά, οι άνθρωποι των Ζαπατίστας της La Realidad προτείνουμε να εργαστούμε συλλογικά προς τα εξής:

Αγορά και πώληση των βοοειδών: $ 200,000.00 (Διακόσιες χιλιάδες πέσος, στο εθνικό νόμισμα).

Αγορά και πώληση καφέ και καλαμποκιού: $ 100,000.00 (Εκατό χιλιάδες πέσος, στο εθνικό νόμισμα).

Αγορά οχήματος τριών τόνων για να εξυπηρετήσει την κοινότητα: $ 200,000.00 (Διακόσιες χιλιάδες πέσος, στο εθνικό νόμισμα).

Υποστήριξη για ένα κατάστημα, καφετέρια, αρτοποιείο για συλλογική εργασία από τις συντρόφισσες: $ 100,000.00 (Εκατό χιλιάδες πέσος, στο εθνικό νόμισμα).

Για το ταμείο της αντίστασης των  Ζαπατίστας : $ 118,719.00 (Εκατόν δεκαοκτώ χιλιάδες επτακόσιες δεκαεννέα πέσος, στο εθνικό νόμισμα).

Σύνολο υπόλοπου μετρητών συν έξοδα : $ 1,191,571.26 (ένα εκατομμύριο, εκατόν ενενήντα μία χιλιάδες, πεντακόσια εβδομήντα ένα πέσος και 26 σεντ, στο εθνικό νόμισμα).

Έτσι, το ισοζύγιο των λογαριασμών έχει κλείσει. Τώρα το μόνο που απομένει είναι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

thumbs_P3010013.jpg

Τα λόγια του συντρόφου Jorge, από την βάση των Ζαπατίστας της υποστήριξης του  EZLN. Στην κοινότητα των Ζαπατίστας, La Realidad, στα εγκαίνια του Αυτόνομου Σχολείο των  Ζαπατίστας “companero Galeano” και της Αυτόνομης Κλινική της 26ης Οκτωβρίου  «Compañero Insurgente Pedro» την 1η Μαρτίου 2015 :

“Καλημέρα σύντροφοι και συντρόφισσες.

Θα ήθελα να πω λίγα λόγια ως ο επικεφαλής σύντροφος αυτής της κοινότητας.

Η καπιταλιστική κυβέρνηση θέλει να καταστρέψει την αυτονομία μας και να θέσει  τέλος στον EZLN, αλλά γνωρίζουμε καλά ότι ποτέ δεν θα είναι σε θέση να το κάνει αυτό, γιατί ό, τι η κακή κυβέρνηση καταστρέφει, η αυτονομία μας το χτίζει εκ νέου.

Θα συνεχίσουμε να ασκούμε και να αυξάνουμε την αυτονομία μας και την αντίστασή μας και του EZLN, επειδή γνωρίζουμε καλά, ότι αυτοί που δεν αντιστέκονται είναι εκείνοι που έχουν ξεγελαστεί από την κακιά κυβέρνηση και πληρώνονται για να καταστρέφουν τα πράγματα. Αλλά δεν θα πετύχουν τίποτα με τις διεφθαρμένους ιδέες τους. Είναι κρίμα, που υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι το επιτρέπουν αυτό, που αφήνουν τον εαυτό τους να χρησιμοποιείται από την κακή κυβέρνηση, και δεν συνειδητοποιούν πόσο χειραγωγούνται και εξαπατώνται από τα ψίχουλα που η κακή κυβέρνηση τους ρίχνει .

Όλα αυτά που περιγράφω εδώ δεν είναι ψέμα, γιατί ό, τι κατέστρεψαν ήδη έχει ανακατασκευαστεί πολύ καλύτερα από ό, τι ήταν πριν, έτσι λοιπόν η κακή κυβέρνηση μπορεί να δει ότι ως Ζαπατίστας, εμείς χτίσαμε ξανά ό, τι κατέστρεψαν.

Και όλα όσα συνέβησαν στις 2 Μαΐου δεν είναι μόνο για εμάς εδώ, αλλά επίσης μοιράστηκε από κοινού με την εθνική και διεθνή Έκτη και τον κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εμείς, ως EZLN, είμαστε εδώ με τους συντρόφους που είναι επικεφαλής σε αυτή τη ζώνη για να λάβουμε το νέο σχολείο και την κλινική μας, γιατί αυτό που συνέβη στον συντρόφο μας τον Γκαλεάνο είναι αλησμόνητο.

Ευχαριστούμε επίσης τους συντρόφους της εθνικής και διεθνής Έκτης διακήρυξης, που προσέφεραν την υποστήριξή τους για την κατασκευή του νέου σχολείου και της κλινική μας σε αυτή την κοινότητα των Ζαπατίστας, τη La Realidad, με ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους συντρόφους από τη Γαλλία, την Ιταλία και τους άλλους συντρόφους που προσέφεραν την υποστήριξή τους.

Για όλα αυτά, για ό, τι συνέβη στις 2 Μαΐου, η κυβέρνηση δεν έχει αποδόσει δικαιοσύνη, γιατί ξέρουμε ότι είναι μια διεφθαρμένη και δολοφονική κυβέρνηση.

Θέλω επίσης να σας ενημερώσουμε ότι αργότερα στις 2 Μαΐου  θα συνεχίσουμε με ένα άλλο αφιέρωμα που θα πραγματοποιηθεί αλλού, ο σύντροφός μας Γκαλεάνο δεν θα ξεχαστεί ποτέ γιατί αγωνίστηκε για τους ανθρώπους και πραγματοποίησε το καθήκον του ως Ζαπατίστας.

Σας ευχαριστώ, σύντροφοι”

Λόγια της Επαναστατικής Ιθαγενικής Παράνομης επιτροπής του EZLN με τη φωνή του Comandante Tacho :

“Καλημέρα σύντροφοι. Καλημέρα σε όλους.

Στο όνομα των ιθαγενών της Επαναστατικής Παράνομης Επιτροπής της ζώνης αυτής και των άλλων ζωνών που μας συνοδεύουν στο αφιέρωμα μας για τον σύντροφό μας, θα επιτρέψω στον εαυτό μου λίγα λόγια για λογαριασμό όλων των βάσεων υποστήριξης, των milicianos, των ανταρτών, της Γενικής Διοίκησης και του συνόλου του EZLN.

Με την άδειά σας, σύντροφοι

Συντρόφοι και συντρόφισσες της έκτης στο Μεξικό και της Διεθνούς έκτης σε όλον τον κόσμο:

Αδελφοί και αδελφές:

Σήμερα, 1 Μαρτίου 2015, οι βάσεις στήριξης του Στρατού μας των Ζαπατίστας Στρατού για την Εθνική Απελευθέρωση, στη ζώνη Selva Fronteriza γίνονται μάρτυρες στην ολοκλήρωση της κατασκευής του αυτόνομου σχολείου και της κλινική υγείας, που ανήκουν στις συντροφικές βάσεις στήριξης της αντίστασης, στην κοινότητα Nueva Victoria, γνωστή ως La Realidad, στην Τσιάπας, Μεξικό. Το σχολείο και η κλινική μας είχαν καταστραφεί κάτω από τις διαταγές της κακής διακυβέρνησης και του αφεντικού των παραστρατιωτικών ομάδων, Manuel Velasco και του εγκληματία Peña Nieto, και όσων οργάνωσαν την καταστροφή του αυτόνομου σχολείου και της κλινική, μαζί με τη βάναυση και δειλή δολοφονία του αείμνηστου συντρόφου μας Γκαλεάνο, που ήταν δάσκαλος στο μικρό χολείο για την Ελευθερία των Ζαπατίστας, στις 2 Μαΐου 2014.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σήμερα, 1η Μαρτίου 2015, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους και τις συντρόφισσες της έκτης στο Μεξικό και της Διεθνούς έκτης σε όλο τον κόσμο, και όλους τους ευγενείς και καλούς άνθρωπους, οι οποίοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα μας. Λόγω της αλληλεγγύης σας και της οικονομικής υποστήριξης, ήμασταν σε θέση να ξαναχτίσουμε το αυτόνομο σχολείο και την κλινική υγείας. Είμαστε πολύ ευγνώμονες που μαζί έχουμε καταφέρει να χτίσουμε, ό, τι οι κακές κυβερνήσεις προσπάθησαν να καταστρέψουν.

Σας ευχαριστούμε, σύντροφοι και συντρόφισσες της έκτης στο Μεξικό.

Σας ευχαριστούμε σύντροφοι και συντρόφισσες της Διεθνούς έκτη σε όλο τον κόσμο.

Ευχαριστούμε τις οργανώσεις αλληλεγγύης που παρείχαν οικονομική υποστήριξη.

Ευχαριστούμε τους ευγενείς και καλούς ανθρώπους για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη σας.

Σας ευχαριστούμε σε όλους.”

La Realidad, Τσιάπας, Μεξικό. Caracol Ι “Μητέρα των Caracoles. Θάλασσα των Ονείρων μας”. 1 Μαρτίου 2015.

Σας ευχαριστούμε πολύ .

(πηγή : http://radiozapatista.org/?p=12264&lang=en)

(μετάφραση, επιμέλεια Sylvia)

 
 
 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο