Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων: “Όχι άλλοι νεκροί!”

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ! ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ

 
b2ap3_thumbnail_filaki_601678025.jpg

 
Ένας ακόμη θάνατος από αυτοκτονία ήρθε να προστεθεί στη μακριά λίστα των θυμάτων του «σωφρονιστικού» συστήματος. Στις φυλακές Δομοκού και συγκεκριμένα στην ειδική πτέρυγα Ε2 (τύπου Γ) ένας κρατούμενος πακιστανικής καταγωγής έδωσε τέλος στη ζωή του.
 
Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή της διεύθυνσης της φυλακής αλλά και με μαρτυρίες συγκρατουμένων του, ο 42χρονος αντιμετώπιζε έντονα ψυχολογικά προβλήματα και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Λαμίας το πρωί της ίδιας ημέρας για να εξεταστεί από ψυχίατρο.
 
Αυτό όμως σε τίποτα δεν μειώνει, αντιθέτως αυξάνει τις ευθύνες αυτών που τον είχαν στα χέρια τους και γεννά σοβαρά ερωτήματα: Ποιος ή ποιοι ασυνείδητοι γιατροί του νοσοκομείου Λαμίας τον έστειλαν πίσω στη φυλακή με τη διάγνωση ότι δεν παρουσιάζει αυτοκτονικές τάσεις; Και στη συνέχεια ποιοι τον έβαλαν μόνο του σε κελί ή ακόμα χειρότερα στο πειθαρχείο και όχι μαζί με τους συγκρατούμενούς του οι οποίοι θα μπορούσαν τουλάχιστον να τον προστατεύσουν αφού όπως είναι φανερό οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι επέδειξαν τη συνήθη εγκληματική αδιαφορία;
 
Απαιτούνται απαντήσεις και κυρίως άμεση παρέμβαση και κυρώσεις από την πλευρά των υπουργείων Δικαιοσύνης και Υγείας!
 

                                                ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
                                                                                                www.tokeli.gr

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο