10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Στα όρια η απεργία πείνας

Την τριακοστή μέρα διανύει η απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων στις φυλακές, με βασικά αιτήματα την αποφυλάκιση των συγγενών των μελών της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς που συνελήφθησαν πρόσφατα, την άμεση απελεθέρωση του Σάββα Ξηρού για να νοσηλευτεί, την κατάργηση του κουκουλονόμου, των «τρομονόμων» (άρθρα 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα), της χρήσης DNA ως ενοχοποιητικού στοιχείου και των διατάξεων για φυλακές τύπου Γ.

Σύμφωνα με ενημέρωση που δημοσιεύτηκε σήμερα, ο απεργός πείνας Μιχάλης Νικολόπουλος αντιμετώπισε τα ξημερώματα κίνδυνο ανακοπής καρδιάς, φτάνοντας στους 24 σφυγμούς. Η κατάστασή του αντιμετωπίστηκε προσωρινά με χορήγηση ατροπίνης.

Η κυβέρνηση έχει απαντήσει με δηλώσεις που κινούνται στη γραμμή «καταργούμε τις φυλακές τύπου Γ και ορίζουμε το πλαίσιο για αποφυλάκιση ατόμων με μεγάλο ποσοστό αναπηρίας, όπως ο Σάββας Ξηρός». Ωστόσο, δεν έχει δοθεί απολύτως καμμία απάντηση στα υπόλοιπα αιτήματα.

Αντιθέτως, το δικαστικό σύστημα έδωσε σήμερα την δική του απάντηση: Συμβούλιο εφετών έθεσε βαρείς περιοριστικούς όρους (απαγόρευση μετακίνησης εκτός Σαλαμίνας και 10.000€ εγγύηση) για την αποφυλάκιση της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου, ενώ απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης της συζύγου τού Γ. Τσάκαλου, διατηρώντας έτσι μια στάση που καθιστά τις οικογενειακές σχέσεις με κατάδικους, ποινικό αδίκημα.

Οι απεργοί πείνας μέλη της Σ.Π.τ.Φ. έχουν δηλώσει ότι θα συνεχίσουν ως το τέλος, θέτοντας τις αρχές προ των ευθυνών τους.

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Λουκάς Σταμέλλοςhttps://social.omniatv.com/@lstamellos
Diurnalismus delendus est. Δεν υπάρχει νόημα έξω από το μυαλό που το κατασκευάζει. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε ό,τι έχουν ανάγκη. PGP: 62AE 0240 04EC FC5E 36E9 9B4D 9506 379C FAE8 E460
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο