konst«Την ώρα που καταρρακώνετε τη Δικαιοσύνη, την ώρα που προφασίζεσθε αδυναμία να διαθέσετε τα απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία της και το Σωφρονιστικό Σύστημα, την ώρα που εξαρθρώνετε την Παιδεία, την Υγεία, την Κοινωνική Πρόνοια, την ίδια ώρα προφασίζεσθε ότι είστε διατεθειμένοι να δαπανήσετε μη προϋπολογισμένα ποσά για να κλείσετε το Νίκο Ρωμανό πιο βαθιά στη φυλακή. Βρίσκεται σχεδόν 1 μήνα σε απεργία πείνας διεκδικώντας την εκπαιδευτική άδεια που δικαιούται, ως ανάσα ελευθερίας από την ισοπεδωτική συνθήκη του εγκλεισμού.

Είναι 21 ετών.

Είναι ιδεολογικός σας αντίπαλος.

Και σε απάντηση στην απεργία πείνας του, που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του, τον διαβεβαιώνετε ότι θα φροντίσετε να μην πάρει ποτέ τέτοια άδεια, αλλά θα δημιουργήσετε ένα νέο σύστημα, που δεν υποστηρίζεται καν από το ΤΕΙ που έχει περάσει ούτε και από κανένα Σωφρονιστικό Κατάστημα, προκειμένου να τον κρατήσετε απομονωμένο, για να αποδείξει ότι «θέλει πράγματι να σπουδάσει».

Εκείνος που, όντας προσωρινά κρατούμενος, έδωσε και πέτυχε στις πανελλαδικές εξετάσεις. Εκείνος που εσείς βραβεύσατε για την επιτυχία του, κι ας αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο.

Είστε ήσυχοι με τη συνείδησή σας;

Αυτή η ζωή που αργοσβήνει δεν σας συγκινεί;
Αυτό το αίτημα στοιχειώδους αξιοπιστίας στη Πολιτείας απέναντι σε ανθρώπους που έχει στην ευθύνη της δεν σας κινητοποιεί;

Αν τον θυσιάσετε δεν θα αποδείξετε ότι τον εξουσιάζετε, θα αποδείξετε ότι έχετε ηττηθεί.

Η εκδικητικότητα απέναντι στο 21χρονο Νίκο Ρωμανό, η δαιμονοποίησή του, η επιμονή ισοπέδωσής του και η απαίτηση υποταγής του, πυροβολούν ξανά και ξανά τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στην καρδιά και βρίσκουν ξανά και ξανά τον 15χρονο Μιχάλη Καλτεζά στο κούτελο. Αποτελούν κρατική υποτροπή σε ένα έγκλημα με τελικό θύμα τη Δημοκρατία. Εκείνοι που εισηγούνται αυτήν την υποτροπή και αδιαφορούν για το αποτέλεσμά της είναι οι πιο αμετανόητοι, υπαίτιοι των βιωμένων συνεπειών του εγκλήματος.

Η απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά μιας κοινωνίας που συναισθάνεται την ευθύνη της για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, που έχει και πρέπει να έχει το δικαίωμα να εξεγείρεται, να αμφισβητεί, να συγκρούεται ιδεολογικά με το κράτος, να παλεύει για τις ιδέες του και για τα όνειρά του και να μην θέλει να υποταχθεί, αλλά να ζήσει τη ζωή του σύμφωνα με τα ιδανικά του.

Δεν έχετε δικαίωμα να ψηφίσετε αυτόν τον προϋπολογισμό, γιατί δεν έχετε την πολιτική, ηθική και κοινωνική νομιμοποίηση να τον εκτελέσετε.

Δεν έχετε δικαίωμα να παρατείνετε με τεχνάσματα και παιχνίδια εκτροπής τον κυβερνητικό σας βίο, γιατί η πολιτική σας έχει προ πολλού υπερβεί τα εσκαμμένα όρια της λαϊκής εντολής, εξαντλεί καθημερινά τα όρια της κοινωνικής αντοχής και παραβιάζει κατάφωρα το όρια της κοινής λογικής
Δεν έχετε το δικαίωμα να παίζετε με το Σύνταγμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χρησιμοποιώντας την διαδικασία Αναθεώρησης και την Προεδρική εκλογή ως εργαλεία ανάνηψης της έκπτωτης πολιτικής σας, γιατί η πολιτική σας έχει εκατομμύρια θύματα, το λαό, τις νέες γενιές, την ίδια τη δημοκρατία και λιγοστούς ωφελημένους, τους εαυτούς σας και τους εκλεκτούς σας.

Δεν έχετε το δικαίωμα να θυσιάσετε το Νίκο Ρωμανό.

Έχετε, αντίθετα, την δυνατότητα, την εξουσία και την υποχρέωση, να του δώσετε την εκπαιδευτική άδεια και να σώσετε τη ζωή του
Αν το κάνετε, ίσως σώσετε και την ψυχή σας.»

Αυτά έλεγε η βουλευτής και νυν πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στις 6 Δεκεμβρίου 2014 στην ομιλία της στη Βουλή για την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού.

Απο τότε μέχρι σήμερα κύλησαν πολλοί ψήφοι στην κάλπη και o Σύριζα, κόμμα του οποίου είναι (προβεβλημένο) στέλεχος η Ζωή Κωνσταντοπούλου, είναι κυβέρνηση. Μεταξύ πολλών ομολογουμένως κοινωνικών κρίσεων η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει και αυτή των από 2 Μαρτίου 2015 απεργών πείνας.

apergoiΤο πρώτο πράγμα που είναι εύκολο να κάνει κανείς είναι ρίξει ευθύνες στους απεργούς πείνας, εξάλλου πάντα οι μειονότητες που οργανώνονται και διεκδικούν βρίσκονται στο στόχαστρο της εκάστοτε εξουσίας και όλων όσων πρόσκεινται, για τους λόγους του ο καθένας, σε αυτήν.

xristopoulosΕκεί κάπου ξεκινάνε τα ερωτήματα. Κύριοι του Σύριζα, κυρία Κωνσταντοπούλου, κύριε Τσίπρα, είναι οι απεργοί πείνας ιδεολογικοί σας αντίπαλοι; Διότι στελέχη σας τοποθετούν τις δράσεις τους σε ένα φάσμα πολιτικής εφαρμογής σχεδίου έντασης. Πρόσφατο παράδειγμα ο κύριος Χριστόπουλος ο οποίος σε ανάρτησή του σε κοινωνικό δίκτυο περιέγραψε ακριβώς αυτό μη διστάζοντας να κάνει παραινέσεις για «χρήση βίας».

Είναι οι διεκδικήσεις τους αβάσιμες; Δεν είναι η δικαιοσύνη καταρρακωμένη; Εσείς το είπατε αυτό κ. Κωνσταντοπούλου. Σε αυτή την καταρρακωμένη δικαιοσύνη δεν είναι λογικό, εως και απαραίτητο, κάποιοι να ζητούν την αναμόρφωσή της; Εκτός εαν είστε σε θέση να μας αποδείξετε οτι στο μικρό διάστημα διακυβέρνησής σας όλα αυτά εξαφανίστηκαν. Κάτι που ομολογουμένως δεν συμβαίνει.

Τι διαφορά έχει ο Ν. Ρωμανός και το αίτημά του για εκπαιδευτικές άδειες με τους τώρα απεργούς πείνας και τα αιτήματα τους για να σταματήσει ο συλλήβδην χαρακτηρισμός απο τις αρχές των ιδεολογικά διαφωνούντων ως τρομοκράτες, να σταματήσει η αυθαίρετη συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, να σταματήσει η ενοχοποίηση ατόμων με βάση τις διαπροσωπικές τους σχέσεις;

Δεν έχουν οι τώρα απεργοί πείνας το δικαίωμα να να εξεγείρονται, να αμφισβητούν, να συγκρούονται ιδεολογικά με το κράτος, να παλεύουν για τις ιδέες τους και για τα όνειρά τους και να μην θέλουν να υποταχθούν, αλλά να ζήσουν τη ζωή τους σύμφωνα με τα ιδανικά τους;

Η μήπως αποκτήσατε ξαφνικά εσείς το δικαίωμα να τους θυσιάσετε στο βωμό της «πρώτης φοράς αριστερά» και μιας στρεβλής έννοιας ομαλότητας;

Μήπως, λέω μήπως, έχετε την δυνατότητα, την εξουσία και την υποχρέωση να αφήσετε, εσείς και τα στελέχη σας, την προβοκατορολογία και ικανοποιήσετε τα παραπάνω αιτήματα ώστε να αποδείξετε πως η πολιτεία υπο την διοίκησή σας είναι αξιόπιστη απέναντι σε ανθρώπους που έχει στην ευθύνη της;

Εκτός αν αυτή η πολιτεία τελικά δεν τελεί υπό την διοίκησή σας.

 

 

Original link
Original author: ypoptomousi

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments