10 χρόνια

Νεκρός Παλαιστίνιος εργάτης που προσπαθούσε να περάσει το ισραηλινό Τείχος

b2ap3_thumbnail_wall_20150403-193145_1.jpg

 

Ένας Παλαιστίνιος που είχε τραυματιστεί καθώς προσπαθούσε να σκαρφαλώσει στο ισραηλινό Τείχος την περασμένη εβδομάδα, υπέκυψε στα τραύματά του την Τετάρτη.

Ο Άκραμ Μαχμούντ Μοχάμαντ Αμπντ Αλ Χαμίντ Αλ Χρουμπ, από το χωριό Ντέιρ Σαμίτ, νοτιοδυτικά του Αλ Χαλίλ (Χεβρώνα), έπεσε από το Τείχος καθώς προσπαθούσε να το ανέβει για να περάσει προς το Ισραήλ για να δουλέψει.

Το περιστατικό συνέβη κοντά στο χωριό Αλ Ραμ, ανατολικά της Ιερουσαλήμ. Μετά την πτώση, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλ Μακάσεντ, στην Ιερουσαλήμ, με σοβαρά τραύματα. Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε διάφορες εγχειρήσεις πριν υποκύψει στα τραύματά του την Τετάρτη. Η σορός του επεστράφη στο χωριό του, όπου ενταφιάστηκε την Τετάρτη το απόγευμα.

Κάπου 60.000 Παλαιστίνιοι εργάζονται μέσα στο Ισραήλ, αλλά μόνο περίπου οι μισοί από αυτούς έχουν τα απαραίτητα χαρτιά. Υπολογίζεται ότι περίπου 30.000 Παλαιστίνιοι περνάνε στο Ισραήλ χωρίς καμιά άδεια εργασίας, ταξιδεύοντας κυρίως μέσα από ερημικές περιοχές για να αποφύγουν το αυστηρό ισραηλινό καθεστώς αδειών. Παρόλα αυτά, κάποιοι από αυτούς τους εργάτες χωρίς χαρτιά, εισέρχονται σε κατοικημένες περιοχές, όπου πρέπει να σκαρφαλώσουν σε τμήματα του Τείχους που φτάνει έως και τα οκτώ μέτρα.

Επιπλέον, σε πολλές περιοχές, το Τείχος έχει μεγάλες ζώνες όπου απαγορεύεται η προσέγγιση και από τις δύο πλευρές, όπως και ισραηλινούς πύργους με ελεύθερους σκοπευτές.

αναδημοσίευση από  intifadagr

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
Μετάβαση στο περιεχόμενο