Αίτηση αναίρεσης της εφετειακής απόφασης για την υπόθεση δολοφονίας του Νίκου Σακελλίων

Τον Μάιο του 2008 οι ειδικοί φρουροί, Γιώργος Πανέλας, Χαράλαμπος Βαϊτσούδης, Χαράλαμπος Παπαναστασίου και Μαρία Μουστέλη επιχείρησαν, να συλλάβουν τον Νίκο Σακελλίων στην οδό Αναξαγόρα, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την κατηγορία  ο νεαρός Νίκος Σακελλίων, ξυλοκοπήθηκε από τους ειδικούς φρουρούς στην προσπάθειά τους να τον συλλάβουν και τελικά κατέρρευσε στα χέρια τους, όπως περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας, καταγράφοντας μάλιστα τη σκηνή με το κινητό του τηλέφωνο.
Οι κα­τη­γο­ρού­με­νοι για αν­θρω­πο­κτο­νία α­πό α­μέ­λεια, που ανήκαν στο γνωστό για περιστατικά βίας, Α.Τ Ακρόπολης, α­θωώ­θη­καν, πρωτόδικα αλλά και σε τελεσίδική εν συνεχεία απόφαση του τριμελούς εφετείου πλημμελημάτων, τον Μάρτιο του 2014, μετά απο την άσκηση εισαγγελικής έφεσης κατά της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης για τους αστυνομικούς.

Η κ. Ιωάννα Κούρτοβικ, η οποία ήταν η δικηγόρος του πατέρα του Νίκου, Δημήτρη Σακελλίων και είχε αναλάβει την υπόθεση, μας ενημέρωσε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, ότι ασκήθηκε από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Δασούλα, αίτηση αναίρεσης της απόφασης του τριμελούς Εφετείου, που αθώωνε τους 4 ειδικούς φρουρούς. Όπως είπε, η αίτηση αυτή θα προσδιοριστεί και θα συζητηθεί απο το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου. Αν και εφόσον γίνει δεκτή, τότε θα επανέλθει στο Εφετείο για να ξαναεκδικαστεί η υπόθεση, εφόσον ο Άρειος Πάγος δεν μπορεί να ακυρώσει μια τελεσίδικη απόφαση.
Η αίτηση αναίρεσης της απόφασης που έκανε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, είναι απλώς η αρχή, η ίδια διαδικασία θα γινόταν αν την αίτηση αναίρεσης την έκαναν οι δικηγοροί του κ. Δημήτρη Σακελλίων, όπως διευκρίνησε η κ. Κούρτοβικ.
Η διευκρίνηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς σε πολλά δημοσιεύματα, που αναφέρονται στην αίτηση αναίρεσης της εφετειακής απόφασης, δίνεται η εντύπωση, ότι οι 4 φρουροί θα ξανακαθίσουν στο εδώλιο και ότι έχει ήδη γίνει δεκτή από τον Άρειο Πάγο η αίτηση. Το συμβούλιο του Αρείου Πάγου όμως δεν έχει ακόμη αποφανθεί για την αποδοχή ή την απόρριψη της αίτησης. Μόνο εφόσον γίνει δεκτή, θα υπάρξει εκ νέου δίκη στο εφετείο. Επομένως αναμένεται η απόφαση του συμβουλίου του Αρείου Πάγου, για να ξέρουμε, αν όντως θα ξανακάτσουν στο εδώλιο οι 4 ειδικοί φρουροί.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του Νίκου Σακελλίων, μπορείτε να βρείτε εδώ:

Δεύτερη προκλητική αθώωση των αστυνομικών για την δολοφονία του Νίκου Σακελλίωνα

Καθώς και στην εκπομπή “Δίχως Καβάτζα”, όπου μας είχε μιλήσει ο πατέρας του Νίκου, Δημήτρης Σακελλίων.

Δίχως Καβάτζα | Η δολοφονία του Νίκου Σακελλίων

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο