Καλιφόρνια: οι εργάτες αφιερώνουν την Πρώτη Μαϊου στον αγώνα κατά της αστυνομικής βίας

Μια συμβολική δράση κατά της αστυνομικής τρομοκρατίας έχει διοργανώσει η Διεθνής Ένωση Εργατών Φορτοεκφορτωτών Local 10, στο Ώκλαντ της Καλιφόρνιας, δείχνοντας έτσι την αλληλεγγύη και τη στήριξή της στο κίνημα Black Lives Matter.
Στις 9 το πρωί υπολογίζεται να κλείσει το λιμάνι στο Ώκλαντ, στην πύλη ΑPL – σημείο αγκυροβόλησης 62 και θα ακολουθήσει πορεία στην Πλατεία Όσκαρ Γκραντ.

Το OccupyOakland δήλωσε τα εξής στο Indymedia Bay Area:

Η αστυνομική τρομοκρατία στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι εκτός ελέγχου. Έχουμε γίνει μάρτυρες μιας ατέρμονης αστυνομικής αγριότητας και αστυνομικών δολοφονιών αθώων και άοπλων ανθρώπων. Αυτές οι επιθέσεις στοχοποιούν κυρίως Αφρο-Αμερικανούς και Αφρο-Αμερικανικές κοινότητες. Εμείς, οι οργανωμένοι σε συνδικάτα και ανεξάρτητοι εργάτες, δεν θα μείνουμε αμέτοχοι ούτε θα αναισθητοποιηθούμε μπροστά σ’ αυτές τις μεγάλες αδικίες.
Η Διεθνής Ένωση Εργατών Φορτοεκφορτωτών καθοδηγεί μια μέρα δράσης την Πρώτη του Μάη ζητώντας την αμέριστη προσοχή όλου του έθνους για να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ. Κανείς φορτοεκφορτωτής δεν θα δουλεύει εκείνη τη μέρα στο λιμάνι. Η παρεμπόδιση εμπορικών δραστηριοτήτων στη χώρα μας, είναι ένα μέσο για να βρεθούν βιώσιμες λύσεις για να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.”

Οι οργανώσεις που στηρίζουν τη δράση είναι:

Onyx Organizing Committee
The Alan Blueford Center For Justice
Anti Police-Terror Project
Community Ready Corps
Black Power Network
Workers World Party
Stop Mass Incarceration Network
Transport Workers Solidarity
Love Not Blood Campaign
A.N.S.W.E.R. Coalition Bay Area
AROC: Arab Resource & Organizing Center
Oakland Socialist
International Socialist Organization – Northern California
Oakland Sin Fronteras
UAW Local 2865, Berkeley Unit
Oscar Grant Committee

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο