Πρύτανης αναδιαμόρφωσε πρόγραμμα εξετάσεων για να διευκολύνει την παροχή νομικής βοήθειας στους διαδηλωτές της Βαλτιμόρης

(image The Guardian)

Η πρύτανης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Περιφέρειας Columbia (Ουάσινγκτον), Shelley Broderick, ώθησε τους φοιτητές να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις για το θάνατο του Freddie Gray στη Βαλτιμόρη, δίνοντας παράταση στην εξεταστική περίοδο για τους συμμετέχοντες. Ακολουθεί η γραπτή επιστολή της πρυτάνεως:

 

Αγαπητοί φοιτητές,

Όλοι έχουμε δει τις ειδήσεις για τη Βαλτιμόρη και γνωρίζουμε πως θα επηρεαστούν άμεσα αρκετά μέλη της κοινότητας της Νομικής Σχολής. Όπως ανέφερε ο John Lewis νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι σχέσεις αστυνομίας και κοινότητας είναι το παρόν πολιτικό ζήτημα. Παντού στη χώρα για περίπου ένα χρόνο, οι ανησυχίες των έγχρωμων κοινοτήτων για τη συνεχή και μακροχρόνια κακοποίηση από τις αστυνομικές αρχές έχει καθρεφτιστεί στις διαδηλώσεις και στο δημόσιο διάλογο. Η ενέργεια και η αφοσίωση αυτών που έχουν μπει σε αυτό το κίνημα είναι μια έμπνευση για όλους και θα θέλαμε η Νομική Σχολή να αποτελέσει μέρος αυτού του κινήματος.

Η κατάσταση στη Βαλτιμόρη είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Όχι μόνο επειδή απέχει τριάντα μίλια από εδώ, αλλά επειδή πολλά μέλη της κοινότητάς μας έχουν τις ρίζες τους σ’ αυτή την πόλη. Είναι σημαντικό να μην αγνοήσουμε αυτά που συμβαίνουν στους γειτονές μας. Αρκετοί φοιτητές έχουν έρθει στο γραφείο της πρυτάνεως ζητώντας να τους επιτραπεί να δώσουν εξέτασεις αργότερα για να μπορέσουν να παρέχουν νομική επιτήρηση και  νομική βοήθεια σ’ αυτούς που βγήκαν στους δρόμους για να εφαρμόσουν το δικαίωμά τους της Πρώτης Τροπολογίας και να αντιμετωπίσουν αυτά τα σοβαρά ζητήματα.

Εμείς θα θέλαμε να στηρίξουμε αυτή την ακτιβιστική δράση. Γι’ αυτό το σκοπό, αν κάποιος φοιτητής θα ήθελε να συμμετάχει στην παροχή νομικής στήριξης για τους διαδηλωτές, θα μεταφέρουμε μία εξέταση για τις 11 Μαϊου. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να έρθετε σε επαφή με κάποια από τις οργανώσεις νομικής βοήθειας, να αναπτύξετε ένα πλάνο για τη βοήθεια που θα παρέχετε και να φέρετε αυτές τις πληροφορίες στον Πρύτανη Steward πριν τις εξετάσεις. Αν δυσκολεύεστε να ταυτοποιήσετε την ομάδα που θα συνεργαστείτε, παρακαλώ ενημερώστε με και θα σας βοηθήσουμε. Επιπρόσθετα, επειδή αυτά τα θέματα επηρεάζουν όλους στη Νομική Σχολή, θα ήταν ιδιαίτερη χαρά για μας να στηρίζαμε μια μέρα διδασκαλίας από τους φοιτητές. Μια εκδήλωση που θα μας φέρει όλους πιο κοντά με επίκεντρο αυτά τα ζητήματα προάγει την αλληλέγγυα στήριξη σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Το κίνημα που στηριζει την απόδοση ευθυνών της αστυνομίας χρειάζεται και θα συνεχίσει να χρειάζεται τους καλύτερους δικηγόρους που μπορούμε να εκπαιδεύσουμε. Είναι δική μας φιλοδοξία ότι θα γίνετε η μελλοντική νομική στήριξη για τις πιο σημαντικές υποθέσεις της επόμενης γενιάς. Είναι κρίσιμο πως ενώ δίνουμε την προσοχή μας σ’ αυτά που γίνονται σήμερα, δεν θέλουμε να χάσουμε επαφή με το σημαντικό ρόλο που θα έχετε όταν γίνετε δικηγόροι. Θέλουμε να επενδύσουμε σε εσάς για να παίξετε αυτό το ρόλο. Αυτή είναι η κοινή μας δέσμευση.

Μετάφραση: BlackCat

Πηγή: Washington Post

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

3 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
3 Σχόλια
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο