Αυξάνονται οι απεργοί πείνας στη Χιλή ως ένδειξη αλληλεγγύης στη Νάταλι, το Χουάν και τον Γκιγιέρμο

Εδώ μέσα στους τοίχους της φυλακής δεν είμαστε ηττημένοι ούτε μόνοι, όπως προσποιούνται. Συνεχίζουμε ανυπότακτοι, ελεύθεροι και με αξιοπρέπεια να παλεύουμε με το σώμα μας ως όπλο μπροστά σ’ αυτούς που θέλουν να μας φυλακίσουν και να θάψουν κάτω από το τσιμέντο τον αγώνα για αξιοπρέπεια, αγάπη και αλληλεγγύη. Νάταλι Κασανόβα

Οι κρατούμενοι Νάταλι Κασανόβα, Χουάν Φλόρες και Γκιγιέργμο Ντουράν, που συνελήφθησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διάφορες αντι-καθεστωτικές δράσεις με βομβιστικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα στη Χιλή στις 13 Ιουλίου 2014. Οι ίδιοι, παρόλο που δηλώνουν αναρχικοί, αρνούνται πως είχαν οποιαδήποτε ανάμειξη στα γεγονότα για τα οποία κατηγορούνται και έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 14 Απριλίου διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο αντιμετώπισής τους από τη δικαιοσύνη. Στην απεργία πείνας είχε συμμετάσχει αρχικά και ο Ενρίκε Γκουσμάν, ο οποίος αναγκάστηκε να διακόψει κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας για σωματικούς και συναισθηματικούς λόγους. Τα αιτήματά τους είναι τα ακόλουθα:

να εξακριβωθεί η εγκυρότητα του γενετικού υλικού που έχει χρησιμοποιηθεί εναντίον τους
να δοθεί ένα τέλος στην παρενόχληση, τις απαγωγες και τις ανακρίσεις αλληλέγγυων.
να τελειώσει η παρενόχληση, τα πειθαρχικά και οι βίαιες επιθέσεις κατά της Νάταλι, του Χουάν και όλων των αγωνιζόμενων κρατουμένων.
να αποφυλακιστεί άμεσα ο Ενρίκε Γκουσμάν, που συνελήφθη με πρόσχημα τη σχέση που είχε με τους συντρόφους και τις συχνές επισκέψεις του στη φυλακή.
να γίνει η μεταφορά της Νάταλι Κασανόβα από την απομόνωση στην πτέρυγα γενικού πληθυσμού για να μπορέσει να έχει επαφή και επικοινωνία με αλλες συγκρατούμενές της και να περνά περισσότερο χρόνο στο προάυλιο.

Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση που τελέστηκε στις 7 Μαϊου και στοιχεία που δημοσίευσε το Inter-Arma, έχει σημειωθεί επιδείνωση της υγείας των κρατουμένων, με το βάρος του Χουάν να έχει μειωθεί ανα 7 κιλά και να είναι στα 54, τον Γκιγιέρμο να έχει φτάσει τα 83 κιλά από 91 που ήταν αρχικά και το βάρος της Νάταλυ να κυμαίνεται κάτω από 50 κιλά. Ο Ντουράν ανέφερε πως έχει συμπτώματα ζάλης, μυικούς και κοιλιακούς πόνους καθώς και πονοκαφάλους.

Στις 18 Μαϊου, αλληλέγγυοι εξεγερμένοι κρατούμενοι στη φυλακή Σαντιάγο 1 εξέφρασαν την έμπρακτη αλληλεγγύη και την πρόθεσή τους για συμμετοχή στην απεργία πείνας με τα ίδια αιτήματα.

Ως εξεγερμένοι που στεγάζονται στη Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας στο Σαντιάγο, από τα μεσάνυχτα της 18ης Μαίου 2015, δηλώνουμε τη συμμετοχή μας στην απεργία πείνας, στον αγώνα που ξεκίνησαν ο Χουάν Φλόρες, ο Γκιγιέρμο Ντουράν και η Νάταλι Κασανόβα. Κάνουμε αυτή την πράξη με μια βαθιά αλληλεγγύη ενάντια στις φυλακές.

Οι κρατούμενοι:

Marcelo Villarroel
Freddy Fuentevilla
Carlos Gutiérrez
Juan Aliste
Alejandro Astorga
Hans Niemeyer
Alfredo Canales

*Η εικόνα προέρχεται από contrainfo

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο