10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων

b2ap3_thumbnail_20150522-092344.jpg

 

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων με αίτημα να καταργηθεί η διάταξη που υποχρεώνει κρατούμενους να καταβάλλουν  ποσό έως 10.000 ευρώ σε κοινωφελή ιδρύματα, προκειμένου να αποφυλακιστούν, παρότι το δικαστήριο έχει εγκρίνει την αποφυλάκισή τους.

Τον περασμένο Οκτώβριο τρεις οροθετικοί κρατούμενοι, ενώ έπρεπε να αποφυλακιστούν με υφ όρον απόλυση, παρέμειναν στη φυλακή διότι αδυνατούσαν να καταβάλλουν το ποσό που τους επιβλήθηκε ως δωρεά προς Το Χαμόγελο του Παιδιού.

Όπως κατήγγειλε στην Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων ο κρατούμενος Σ.Σ. -ο οποίος δικαιούται να αποφυλακισθεί σύμφωνα με τις διατάξεις περί αποσυμφόρησης του πρόσφατου νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης (Ν 4322/2015) – του επιβλήθηκε  η καταβολή ποσού των 1.000 ευρώ προς το κοινωφελές ίδρυμα Το Χαμόγελο του Παιδιού. Ο κρατούμενος Σ.Σ. καθώς είναι άπορος αδυνατεί να καταβάλλει το συγκεκριμένο ποσό με αποτέλεσμα να παραμένει στη φυλακή.

Πέρα όμως από το αίτημα να καταργηθεί η απαράδεκτη αυτή διάταξη, που εκτός από άδικη, συμβάλλει στην μη αποσυμφόρηση των φυλακών, η Πρωτοβουλία ζητάει από τα ίδια τα ιδρύματα που επωφελούνται εις βάρος των κρατουμένων από αυτήν τη διάταξη,  να τοποθετηθούν δημόσια και να σταματήσουν να δέχονται δωρεές από κρατούμενους προκειμένου να αποφυλακισθούν.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27/05 στις 12μ.μ. έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση τως Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων εδώ.

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο