#DetainedVoices: το κράτος βασανίζει μετανάστες

Μέσα σπό το blog Detained Voices, οι μετανάστες ανακάλυψαν ένα μέσο επικοινωνίας με τον έξω κόσμο χωρίς την παρεμβολή του κράτους ή των αρμόδιων οργανώσεων. Οι ιστορίες της καθημερινότητας που αφηγούνται οι ίδιοι αντικατοπτρίζουν την απόγνωση, τη βία και τη ψυχολογική τους εξόντωση από ένα σύστημα που τους χειρίζεται σαν άψυχα αντικείμενα, αναδεικνύοντας την απανθρωπιά του νεοφιλελεύθερου Ηνωμένου Βασιλείου σε όλο της το μεγαλείο. Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες να χειρότερέψει η ζωή αυτών των ανθρώπων ακομα περισσότερο μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια είναι τρομακτικές. Οι μικρές παράγραφοι που ακολουθούν δημοσιεύθηκαν σε διάφορες περιόδους στο Blog.

Ήταν 9 Μαϊου 2015 γύρω στις 1 το πρωί, όταν περισσότερα από 12 άτομα μπήκαν στο δωμάτιό μου, ενώ κοιμόμουν και φοβήθηκα και πανικοβλήθηκα όταν τους είδα. Είχα τότε  μια κρίση άσθματος και δεν μου έδωσαν τον αναπνευστήρα μου, η αναπνοή μου κόπηκε κι έκανα ταυτόχρονα εμετό όταν μου πέρασαν χειροπέδες, μου έβαλαν κάτι στην πλάτη και σύνδεσαν  κάτι στα ποδια μου. Με έβαλαν σε ένα βαν με τη βία, εκεί ήταν ένας νοσηλευτής αλλά δεν φάνηκε να νοιάζεται για την κατάσταση της υγείας μου. Με πήραν στο αεροδρόμιο κι ενώ καθόμουν στο βαν είδα πέντε αστυνομικούς να μπαίνουν στο αεροπλάνο, πήγαν να δουν τον πιλότο ο οποίος αποφάσισε πως δεν μπορεί να με πάρει. Με έφεραν τότε πίσω στο Colnbrook.

Έκοψαν το ρεύμα στο Harmondsworth για δυομιση ώρες. Δεν έχουμε νερό. Δεν έχουμε νερό στην τουαλέτα. Δεν υπάρχει τίποτα στους νεροχύτες από τους οποίους πίνουμε νερό. Φάγαμε έξω καθισμένοι στο έδαφος γιατί εδώ είναι όλα σκοτεινά. Δεν έχουν ανάψει τη γεννήτρια.  Ένας άνδρας της ασφάλειας είπε πως δεν πλήρωσαν το  λογαριασμό. Η εταιρία που διευθύνει το κέντρο, η Mitie, πληρώνει μόνο μέρος του λογαριασμού. Το άλλο που ήθελα να πω είναι πως χθες κάποιος με διαβήτη και νεφροπάθεια  είχε ραντεβού με το γιατρό, για το οποίο ήταν σε αναμονή εδώ και ενάμιση μήνα. Ήξερε τι ώρα ήταν το ραντεβού αλλά η ασφάλεια αρνήθηκε να τον μεταφέρει στην ώρα του και όταν τον πήγαν μια ώρα αργότερα ο γιατρός αρνήθηκε να τον δει.

Υπάρχει εδώ ένα άτομο, που είναι στην οροφή. Λέει πως θα πηδήξει. Προσπάθησε ήδη να αυτοκτονήσει επειδή είναι άρρωστος και στην Λιθουανία δεν υπάρχει θεραπεία, γι΄αυτό έχει πολύ άγχος. Δεν κάνει θεραπεία. Οι δημοσιογράφοι πλέον δεν κοιτάζουν τα κέντρα κράτησης. Το Υπουργείο Εσωτερικών και το τμήμα μετανάστευσης δεν ακούει. Η κατάσταση είναι τραγική.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο