Χιλιανοί αναρχικοί: 54 μέρες απεργίας πείνας

(φωτογραφία από Insurrection News)

BlackCat

Οι κρατούμενοι Νάταλυ Κασανόβα, Χουάν Φλόρες και Γκιγιέρμο Ντουράν βρίσκονται στην 54η μέρα απεργίας πείνας και η δικαιοσύνη έχει σταδιακά αρχίσει να ικανοποιεί τα αιτήματά τους με τη μεταφορά της Νάταλυ εκτός απομόνωσης και την αποφυλάκιση του Ενρίκε Γκουσμάν. Η Νάταλυ στεγάζεται προς το παρόν στη δεύτερη πτέρυγα γενικού πληθυσμού της φυλακής Σαν Μιγκέλ μαζί με τις αλληλέγγυες Ναταλία Κογιάδο και Ταμάρα Σολ που ξεκίνησαν αποχή συσσιτίου από τις 20 του Μάη. Ο Ενρίκε Γκουσμάν αποφυλακίστηκε στις 5 Ιουνίου και είναι πλέον σε κατ’ οίκον περιορισμό. Στην απεργία πείνας συμμετέχουν και επτά κρατούμενοι στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Σαντιάγο 1.

Η Συλλογικότητα ενάντια στις φυλακές Vuelo de Justicia δήλωσε:

Μετά από παραπάνω από 8 μήνες ερευνών, διαρκών παρενοχλήσεων και εχθροπραξιών εναντίον των ίδιων, των συγγενών τους και του κοντινού τους περίγυρου, σήμερα τα συντρόφια μπορούν να χαμογελάσουν και πάλι, δεδομένου πως ένα από τα αδέρφια τους τουλάχιστον κατάφερε να βγει από τα τείχη με τα οποία ήθελαν να αιχμαλωτίσουν την άνευ όρων αλληλεγγύη του

b2ap3_thumbnail_tamtato.jpg

Οι απεργοί πείνας συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους μέχρι την άμεση ικανοποίηση των υπολοίπων αιτημάτων τους που συνοψίζονται πιο κάτω:

εξακρίβωση της εγκυρότητας του γενετικού υλικού που έχει χρησιμοποιηθεί εναντίον τους
τέλος στην παρενόχληση, τις απαγωγες και τις ανακρίσεις αλληλέγγυων
τέλος στην παρενόχληση, τα πειθαρχικά και τις βίαιες επιθέσεις κατά της Νάταλυ, του Χουάν και όλων των αγωνιζόμενων κρατουμένων.

Δεν έχει υπάρξει μια συστηματική δημοσίευση ιατρικής γνωμάτευσης για την κατάσταση της υγείας και τον κίνδυνο που διατρέχουν οι κρατούμενοι μέσα στις επόμενες μέρες και το μόνο σίγουρο είναι πως θα σημειωθεί επιδείνωση μετά από μια τόσο μακροχρόνια απεργία πείνας  Οι μόνες πρόσφατες αλλά περιορισμένες πληροφορίες προέρχονται από γράμμα της Νάταλυ στις 29/5 που αναφέρει την απώλεια βάρους 9.4 κιλών από την έναρξη της απεργίας πείνας. Στο κείμενο φαίνεται η αποφασιστικότητα και η αγωνιστικότητα της Νάταλυ, ιδιαίτερα στο απόσπασμα που ακολουθεί:

Ο αγωνας μας δεν έχει απομονωθεί παρά την καθημερινή παρενόχληση, τις διώξεις και τις απαγωγές που υφίστανται και αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια οι οικογένειες, οι σύντροφοι και οι σύμμαχοι συγκρατούμενοι μας. Η πραγματικότητα εκτείνεται πέρα από το μαστίγωμα της φυλακής, τα βασανιστήρια και τα χρόνια μέσα στην απομόνωση σε μια προσπάθεια να σπάσουν τη θέληση και την αφοσίωση των αγωνιστών κατά της εξουσίας και να εκφοβίσουν αυτούς που δείχνουν την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους κρατούμενους προσπαθώντας να τους απομονώσουν από την παγκόσμια πάλη κατά της εξουσίας.

Διαλύοντας την αδιαφορία αυτού του κόσμου του θανάτου και της μιζέριας, η αλληλεγγύη γίνεται ένα ακόμα όπλο στον αγώνα, κάθε δάκρυ, κάθε κίνηση και δράση δυναμώνει την ιδεολογία μας και απελευθερώνει τις επιθυμίες μας… μας δίνει κι άλλη δύναμη για να απαντήσουμε σε κάθε χτύπημα: αυτή είναι η απάντησή μας στην αδιαφορία, τις διώξεις, τις επιθέσεις και την απομόνωση. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε με τη στάση μας ούτε να κάνουμε πίσω στις αποφάσεις μας, η αδιαφορία μπροστά στην πραγματικότητα δεν είναι επιλογή για μας.


SOLIDARITY

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο