Τα πλοία του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙΙ απέπλευσαν με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας

b2ap3_thumbnail_005-departure-Vittorio.jpgΤο ψαράδικο σκάφος Μαριάν που ξεκίνησε τον Μάιο από την Σουηδία και περιέπλευσε την Ευρώπη, συνοδευόμενο από τα ιστιοφόρα Ρέιτσελ, Βιτόριο και Τζουλιάνο ΙΙ, αναχώρησε πριν από λίγες ώρες από τα νότια της Κρήτης και βρίσκεται σε διεθνή ύδατα.

Τα τέσσερα σκάφη μεταφέρουν 48 επιβάτες και πλήρωμα, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής της ισραηλινής Κνεσσέτ, Μπαζίλ Γκάτα, βουλευτές, ευρωβουλευτές, δημοσιογράφοι και ακτιβιστές από 17 χώρες.

Η αποστολή του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙΙ αναμένεται να φτάσει στην Λωρίδα της Γάζας, με σκοπό την ανάδειξη του προβλήματος του αποκλεισμού και με κύριο αίτημα το άνοιγμα του λιμανιού στη Γάζα, ώστε να πάψει η κατάσταση πολιορκίας των 1,8 εκατομμυρίου Παλαιστινίων που ζουν εκεί.

Ενώ η ισραηλινή κυβέρνηση απειλεί με στρατιωτική επέμβαση, ισχυριζόμενη ότι τα πλοία «θα παραβιάσουν τα ισραηλινά χωρικά ύδατα», η θαλάσσια αποστολή για τη Γάζα απαντά ότι δεν έχει καμμία πρόθεση για κάτι τέτοιο. Ακόμα και μέσα στο Ισραήλ έχουν διατυπωθεί απόψεις, όπως αυτή του πρώην αρχηγού της υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού, που καλούν την κυβέρνηση να μην αποτρέψει στρατιωτικά την προσέγγιση του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙΙ στην Γάζα, καθώς «δεν αποτελεί απειλή».

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο